Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

81 Araştırma Çalışması Doğal COVID Bağışıklığının; Aşıdan Üstün Olduğunu Gösteriyor

81 Araştırma Çalışması Doğal COVID Bağışıklığının; Aşıdan Üstün Olduğunu Gösteriyor

SAĞLIK 26.10.2021 06:38:00 0
81 Araştırma Çalışması Doğal COVID Bağışıklığının; 
Aşıdan Üstün 
Olduğunu 
Gösteriyor
Aşılardan birinin verdiği bağışıklığa karşı COVID'ye karşı doğal bağışıklığa ilişkin çarpıcı bir rapor, yalnızca doğal bağışıklığın uzun ömürlü olduğunu göstermekle kalmaz, aynı zamanda bir COVID enfeksiyonundan iyileşenlerin aşıdan fayda görme olasılığının düşük olduğunu gösterir.
 
Brownstone Sosyal ve Ekonomik Araştırma Enstitüsü, yayınlanmış çalışmaların bir incelemesinde, sürekli koruma söz konusu olduğunda, doğal enfeksiyonun aşılamayı yendiğini gösteren 81 araştırma çalışması buldu.
 
Bulgular özellikle merak uyandırıcıdır, çünkü araştırmacılar artık aşılananların azalan bağışıklık belirtileri gösterdiğini ve artan sayıda çığır açan enfeksiyon yaşadıklarını biliyorlar, aşılananların hastalığı hala başkalarına ulaştırabileceğinden bahsetmiyorum bile.
 
Brownstone'a göre bunun anlamı, halk sağlığı yetkililerinin COVID'i sona erdirmenin tek cevabı olarak aşılama çabalarında "halkı yanlış yönlendirmesi".
 
Doktora Paul Elias Alexander, "Bu çalışmalar aynı zamanda kişisel koruyucu ekipmanların (KKD) ve maskelerin sağlık hizmetlerinde esasen etkisiz olduğunu da ortaya çıkardı" dedi. Alexander, ABD Sağlık ve İnsan Hizmetlerinde COVID Pandemi politikasında kıdemli danışman olarak çalışan kanıta dayalı tıp ve araştırma yöntemlerinde eski bir yardımcı doçenttir.
 
Ülkemizden de ilgili görüşe yorumlar gelmekte. Spektral Holding Eşbaşkanları Metehan Yeşil ve Erdal Can Alkoçlar aşılamanın gerekliliğine dikkat çekerken, özellikle pandemiyle ilgili hususlarda bilgi kirliliğinin olası zararlarına vurgu yaptılar. Alkoçlar: “ Hiçbir kaynak zaten en etkin bağışıklığın hastalığı atlatma sonrası oluştuğunu yalanlamıyor. Bu tip söylemler aşılama gibi etkin bir metodun bilgi kirliliğine kurban gitme riskini artırmakta” dedi.

Perşembe 16.6 ° / 6 °
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °