Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

2 yılda Türkiye’ye örnek oldu

2 yılda Türkiye’ye örnek oldu

SAĞLIK 22.03.2019 09:27:00 0
2 yılda Türkiye’ye örnek oldu
Isparta’nın 1,1 Milyar TL yatırımla en büyük eseri olan Şehir Hastanesi 2’inci yaşını kutluyor. Kutlama programına katılan Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü Şehir Hastaneleri Koordinasyon Daire Başkanı Sayit Çelebi, Isparta Şehir Hastanesi’nin Türkiye’ye örnek olduğunu belirtti.

Programın açış konuşmasını yapan Isparta Şehir Hastanesi Başhekimi F. Ruşen Keskin, hastanenin istatistikleri hakkında bilgi vererek, hedeflerini anlattı.  Başhekim Keskin’in konuşmasının ardından  İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Karakaya, ildeki sağlık hizmetlerinin genel durumu hakkında bilgi verdi.
GÖKGÖZ: O ZAMANLAR BURANIN ŞEHİR HASTANESİ YAPILAMAYACAĞINI SÖYLEYENLER VARDI
AK Parti Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz de konuşmasında 2010 yılını hatırlatarak, “O dönemde belediye meclis üyesi ve imar komisyon üyesiydim. Ayrıca il başkanıydım. O zamanlar buranın şehir hastanesi yapılamayacağını söyleyenler vardı. Sümer Halı arazisinin bu kıvama geleceğini kimse kestiremiyordu. Şehir Hastanesi, nereden nereye geldiğimizin güzel bir tezahürüdür. Şehir Hastanemiz bizim yüz akımız ve olmazsa olmazımızdır. Tüm çalışanlarımıza, başhekimimize teşekkür ediyorum” dedi.
BİLGİÇ: EN BAŞARILI HASTANE HALİNE GETİRDİLER
TBMM Başkan Vekili Süreyya Sadi Bilgiç de konuşmasında Başhekimi ve sağlık çalışanlarının  Isparta Şehir Hastanesi’ni Türkiye’nin en başarılı hastanesi haline getirdiklerini söyledi.
VALİ SEYMENOĞLU: 2019 PROF. DR. FUAT SEZGİN ANMA YILI
Vali Ömer Seymenoğlu ise konuşmasında 2019’un Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları ile Prof. Dr. Fuat Sezgin anma yılı olarak ilan edildiğini hatırlattı. Vali Seymenoğlu, “O açıdan Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Tıp Tarihi  Sempozyumu da önemli. Sayın Cumhurbaşkanımızın belediye başkanlığı dönemlerinde hayallerinden birisiydi şehir hastaneleri. Bunun ilklerinden birisinin Isparta’da olması hem Ispartalıları hem de bizi mutlu etti. Burada kaliteli hizmet veriyoruz. Isparta’yı sağlıkta bölgenin merkezine haline getirme iddiamız var. Olmaması için hiçbir sebep yok. SDÜ’de uygulama ve diş hekimliği hastanesi var, ayrıca özel hastanelerimiz var.  Şarkikaraağaç’ta da Kızıldağ Milli Parkının bir potansiyeli var. Bunların hepsini beraber çalışabilirsek iddiamız bu olabilir. Ama bölgenin sağlık merkezi olması için iddiayı ortaya koymak çok önemli. Rahmetli Prof. Dr. Fuat Sezgin hocamızın İslam Tıp üzerine onlarca makalesi ve kitabı var. Kendisi SDÜ’den fahri doktora unvanını kabul etmiş. O açıdan Isparta’mız adına önemli bir sempozyum” dedi.
Konuşmaların ardından protokol üyelerine plaket takdim edildi. Ardından da 2. yıl kutlaması için pasta kesimi gerçekleştirildi. 2.yıl kutlamaları Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Tıp Tarihi  Sempozyumu ile sona erdi.
 
 
 
 

Anahtar Kelimeler: oldu örnek t?rkiyeye yılda
Salı 22.7 ° / 9.1 °
Çarşamba 19.9 ° / 8.4 °
Perşembe 19.9 ° / 7.1 °