Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Ziraatçının teröristi domuz, keçi çobanının teröristi canavar

Ziraatçının teröristi domuz, keçi çobanının teröristi canavar

ISPARTA 16.10.2018 07:12:00 0
Ziraatçının teröristi domuz, keçi çobanının teröristi canavar
Keçi yetiştiricisi Hakkı Perçemkaya, son zamanlarda hayvan sürülerine ‘canavar’ diye tabir ettikleri kurtların saldırdığını ifade ederek, birçok çobanın fazlaca zayiat verdiğini ileri sürdü. Yetkililerden bu duruma çözüm bulmalarını isteyen Perçemkaya, “Ziraatçının teröristi domuz, keçi çobanının teröristi canavar” dedi.
 
 
Keçi yetiştiricilerinin bu aralar başı kurtlarla dertte. Çobanisa Köyü’nde keçi yetiştiriciliği yapan Hakkı Perçemkaya, son zamanlarda keçi sürülerine ‘canavar’ diye tabir ettikleri kurtların saldırdığını ileri sürerek, çok sayıda hayvanın telef olduğunu ileri sürdü. Perçemkaya, “Bu canavarlar insanlardan kaçmıyor, yakınlarımızda duruyor. Boş anımızda sürüye saldırıyor. Isparta bölgesinde keçi çobanları olarak canavarlar çok mağduruz. Bu canavarlar beni bıktırdı, o yüzden sürünün büyük çoğunluğunu sattım. Ziraatçının teröristi domuz, keçi çobanının teröristi canavar” dedi.
ÇÖZÜM BULUNMASINI İSTİYORUZ
Diğer köylerde de her gördükleri çobanların 3-5 zayiat verdiği yönünde söylemleri olduğuna değinen “Keçiyi salarlar, yeri yurdu vardır, akşama kadar dolaşır geri gelir, çoğu zaman başında adam olmuyor. Ama koyunun başında adam oluyor, onu da alıyor. Bu sadece Isparta’da değil, Türkiye genelinde olan bir sorun. Ya bu hayvanlar takip edilmiyor ya da başıboş bırakılıyor. Bu konuda yetkililerin çözüm bulmasını istiyoruz” şeklinde konuştu. GÜLSES GAZETESİ

Anahtar Kelimeler:
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °