Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk; Yüz Yüze Eğitim’den Yanayız

Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk; Yüz Yüze Eğitim’den Yanayız

ISPARTA 13.09.2020 15:25:00 0
Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk; 
Yüz Yüze 
Eğitim’den
Yanayız
Isparta Ziraat Odası Başkanı Müstahattin Can Selçuk, gerek öğrenciler için daha verimli bir eğitim için gerekse Isparta esnafının zor duruma düşmemesi için üniversitelerde yüz yüze eğitimden yana olduklarını bildirdi.
 
Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Isparta Ziraat Odası Başkanı Müstahattin Can Selçuk, açıklamasında şu görüşlere yer verdi; “2020-2021 yılı eğitim öğretim yılında akademik takvim çerçevesinde gerekli önlemler alınması şartı ile üniversitelerin açılmasını gerektiğini düşünüyorum. Üniversiteler açılmazsa esnafımızın aldığı yaraların kapanmasının mümkünlüğü azalacaktır. Nasıl ki çiftçilerimiz üretmezse milletimiz aç kalırsa üniversite öğrencilerimizde esnafımızın ekonomi kaybı artacaktır.
 
 
Covid-19 salgını tüm dünya ülkelerini olumsuz yönde etkilediği gibi ülkemize de olumsuz açıdan çok büyük etkileri olmuştur. Bunlardan biri de eğitim-öğretimin yüz yüze duraksatılması gibi. Bu salgının hem eğitim hem de maddi yönde olumsuz etkileri etkileri hala devam etmektedir. Yaşamımıza tedbirleri önlemleri alarak bir süre daha bu virüsle yaşamaya alışmalıyız. Uzaktan eğitim yerine kontrollü yüz yüze eğitime geçilmesi gerektiğini düşünmekteyim.
 
İlimizin ekonomik geliri hizmet ve tarım sektörüne dayalı ve sanayi gelişimi ivme gösteren bir il olmadığı için Pandemiden kaynaklı ekonomik açıdan en çok etkilenen iller arasındadır. ilimizdeki üniversitemizin Öğrenci kapasitesi 100 bini aşkın olduğundan dolayı gelirinin büyük bir yoğunluğu esnafımız bu şekilde kazanç sağlamaktadır. Öğrencilerimizin ve esnafımızın bu dursamadalardan daha fazla olumsuz etkilenmesini istememekteyiz. Pandemiden dolayı tarımsal üretimde aksamalar olmuştur fakat asla bir duraksama yaşanmamıştır. Hizmet sektörünün devamlılığını sağlayabilmesi ve koruması için üniversitelerde kontrollü yüz yüze eğitime geçilmesi imkan tanınmasını istemekteyiz” dedi.

Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °