Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Yüzlerce fidan toprakla buluştu

Yüzlerce fidan toprakla buluştu

ISPARTA 21.03.2019 05:15:00 0
Yüzlerce fidan toprakla buluştu
Orman Haftası kapsamında Gölcük Tabiat Parkı girişinde öğrencilerin katılımıyla fidan dikme etkinliği gerçekleştirildi. Yüzlerce fidanı toprakla buluşturan öğrenciler ve protokol, doğa yürüyüşü gerçekleştirdi.
Fidan dikme etkinliğinde konuşan Vali Ömer Seymenoğlu, “Bu toprakla buluşturduğumuz fidanların zaman zaman bakımını yapalım, takibini yapalım. Çünkü bu bir emek bir özveri işi. İnşallah Allah bizleri devamına da erdirir. Orman Haftasının bu baharın ilk günlerinde geleceğimiz için, çocuklarımız için, büyüklerimiz için, hepimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.
 
Orman Haftası kapsamında Gölcük Tabiat Parkı girişinde fidan dikme töreni gerçekleştirildi. Yüzlerce fidanın toprakla buluşturulduğu törene Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu, Garnizon Komutanı Albay Bilgin Çetinbağ, Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Şanlıtürk, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, öğrenciler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Vali Ömer Seymenoğlu yüzlerce öğrenci ile birlikte kendileri için ayrılan fidanları toprağa dikerek can suyu verdiler. Vali Ömer Seymenoğlu alanda fidan diken öğrenciler ile bir süre sohbet edip bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.
Daha sonra Vali Ömer Seymenoğlu, katılımcılar ve öğrenciler fidan dikimi yapılan Gölcük Tabiat Parkı girişinden mesire alanına kadar yaklaşık 6 km’lik yolda doğa yürüyüşü gerçekleştirdiler. Yürüyüş sonunda Gölcük Tabiat Parkında yapılan programda ilk olarak Mustafa Kaçıkoç Lisesi öğrencileri tarafından Halk oyunları gösterileri sunuldu.
VALİ SEYMENOĞLU: HEPİNİZDEN BÜYÜK BİR ALKIŞ İSTİYORUM
Programdaki konuşmasında fidan dikim etkinliğine katılan minik öğrencilere ve yaşlılara teşekkür eden Vali Seymenoğlu “Biraz önce yüzlerce fidanı toprakla buluşturduk, bu alanda gözüken ana sınıfından tutun, ilkokulundan, ortaokulundan, lisesinden her seviyeden öğrencilerimizi çocuklarımızı tebrik etmek istiyorum. Fakat öyle bir özel bir grup var ki aramızda; biraz önce çocuklarımızın fidanları toprakla buluşturup onları bakıp, besleyip, büyütecekleri gibi, bizleri de bu süreçten geçiren ve şu anda karşımızda oturan yaşlılarımız var, büyüklerimiz var, amcalarımız var, anneannelerimiz var, dedelerimiz var, onlar da bu mutlu günde sizleri ve bizleri yalnız bırakmamak için buraya kadar geldiler. Hepinizden büyük bir alkış istiyorum. Bizi bu günlere getiren, bizleri eğiten, büyüten büyüklerimiz için büyük bir alkış istiyorum.” dedi
“FİDANLARIN ZAMAN ZAMAN BAKIMINI YAPALIM, TAKİBİNİ YAPALIM”
Konuşmasında programa katılanlardan bir de istekte bulunan Vali Seymenoğlu; “Bu toprakla buluşturduğumuz fidanların zaman zaman bakımını yapalım, takibini yapalım. Çünkü bu bir emek bir özveri işi. İnşallah Allah bizleri devamına da erdirir. Orman Haftasının bu baharın ilk günlerinde geleceğimiz için, çocuklarımız için, büyüklerimiz için, hepimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi.

AKDUMAN: 2 MİLYON FİDANI TOPRAKLA BULUŞTURDUK
Programda konuşan Orman Bölge Müdürü Kenan Akduman ise il genelinde yapılan ağaçlandırma faaliyetleri hakkında atılımcılara bilgi verdi. Akduman, “ 2018 yılında ilimiz genelinde 21 Bin dekar alanda 2 Milyon fidanı toprakla buluşturduk. Çocuklarımızın geleceğimizin daha müreffeh bir ülkede yaşaması el birliğiyle gönül gönüle faaliyetlerimizi sürdüreceğiz.” dedi.
BİSİKLET ÖDÜLÜNÜ ARKADAŞINA HEDİYE ETTİ
Konuşmalardan sonra Orman Bölge Müdürlüğü tarafından düzenlenen orman konulu resim şiir ve kompozisyon dallarında birinci olan öğrencilere ödülleri Vali Ömer Seymenoğlu tarafından verilirken Hızırbey Ortaokulu öğrencisi Zeynep Uysal kazandığı bisiklet ödülünü bisikleti olamayan bir arkadaşına hediye edeceğini söylemesi ise büyük alkış aldı.
Programın sonunda TEMA Vakfınca sağlanan palamut tohumlarını çimlendirip torağa diken Hızırbey  Anaokulu öğrencilerine rozetlerini Vali Seymenoğlu ile Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü Yaşlı Bakım Evi’nden gelen yaşlılar taktı. Minik öğrenciler ise büyüklerinin ellerini öptü.
Program yemek ikramının ardından son buldu.

Anahtar Kelimeler: buluştu toprakla fidan y?zlerce
Perşembe 16.6 ° / 6 °
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °