Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Yücedağ’dan sürücülere; Hayati uyarılar…

Yücedağ’dan sürücülere; Hayati uyarılar…

ISPARTA 2.06.2019 16:08:00 0
Yücedağ’dan sürücülere; 
Hayati 
uyarılar…
HABER: Yunus ÖZLER
Isparta Şoförler Odası Başkanı Mehmet Yücedağ, bayram tatilinde yola çıkacak sürücüleri uyardı. Ramazan Bayramı’nda trafikte her zamankinden dikkatli olunması gerektiğini kaydeden Yücedağ, özellikle direksiyon başında telefon kullanımının kazalarda aşırı hız kadar etken olduğunu söyledi.
 
Son 2 yılda toplam 120’nin üzerinde vatandaşın 4 günlük Ramazan Bayramı tatillerinde trafik kazasında hayatını kaybettiğini, 650’nin üzerinde de vatandaşın yaralandığını kaydeden Şoförler Odası Başkanı Mehmet Yücedağ, Ramazan Bayramında tatil süresinin 9 güne çıkmasından ötürü daha dikkatli olunması gerektiğini söyledi. Bayram tatilinin ne kadar uzun olursa yaşanan trafik kazalarının sayısının da o kadar artış gösterdiğini anlatan Yücedağ, “Bayram tatilinde trafikte her zamankinden daha dikkatli olunmalı. Acı olaylar yaşamamak için özellikle uzun yolculuklarda sık sık molalar verilmeli. Bayram yaz aylarına denk geldiği için asfalt erimeleri, yol çalışmaları olabilir. Bu tarz durumlara karşı dikkatli olunmalı. Araçların bakımları yaptırılmalı, hala kış lastikleri kullananlar lastiklerini değiştirmeli. Şehir içi bayram ziyaretlerinde toplu taşıma kullanılmalı” dedi.
ARAÇTA TELEFON
HIZ KADAR ETKEN
Direksiyon başında telefon kullanılmaması gerektiğini aktaran Yücedağ, “Yalnızca bayram trafiğinde değil trafikte olduğumuz her an aşırı hızdan ve direksiyon başında telefon kullanımından kaçınmalıyız. Yaşanan trafik kazalarında aracın hızı kadar telefon kullanımı da önemli bir etken. Emniyet kemerini araca biner binmez takmayı alışkanlık haline getirmeliyiz. İçişleri Bakanlığımız önlem ve denetimleri ile trafikte yaşanabilecek her türlü olumsuzluğu engellemeye yönelik çalışmalar yapıyor. Vatandaş olarak biz de onlara destek olmalıyız” diye konuştu.

Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °
Pazartesi 20.4 ° / 7.1 °