Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Yörükler’den Vali Aydın Baruş’a; Hayırlı Olsun Ziyareti

Yörükler’den Vali Aydın Baruş’a; Hayırlı Olsun Ziyareti

ISPARTA 18.06.2022 11:06:00 0
Yörükler’den Vali Aydın Baruş’a; 
Hayırlı 
Olsun 
Ziyareti
TDYTB, Toroslar Yörük – Türkmen Federasyonu, SDÜ YÖRKAM ve Türkmen Dernekleri yöneticileri, Yörük Türkmenler adına Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Isparta Valisi olarak atanan Vali Aydın Baruş’u makamında ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerini ilettiler.
 
Isparta Yörük Dernekleri ve SDÜ Yörük Kültürü Uygulama ve Araştırma Merkezi yöneticileri, Toroslar Yörük – Türkmen Federasyonu Başkanı Mustafa Küçüyaman’ın önderliğinde geçtiğimiz gün Vali Aydın Baruş’u ziyaret etti.  
BAŞKAN KÜÇÜKYAMAN;
“GÖREVİNİZDE
BAŞARILAR DİLİYORUZ”
Vali Aydın Baruş’a yeni görevinde hayırlı uğurlu olsun dileklerini ileten Toroslar Yörük – Türkmen Federasyonu Başkanı Mustafa Küçüyaman, ziyarette yaptığı konuşmada, Isparta’da yörükleri temsil eden kurum ve kuruluşların olduğunu belirterek; “Bilindiği gibi, Yörükler Anadolu'nun yerleşim tarihinde ve kültürünün oluşumunda önemli işlevler üstlenmektedirler. Çağlar boyu süren yaşam biçimleri ile milletimizin tarih, kültür ve medeniyetinde özel bir yere sahip olan Yörükler, geliştirdikleri çadır kültürü ile de insanlığa büyük hizmetlerde bulunmuşlardır. Yüzlerce yıldır özünden, benliğinden kopmadan geleneklerini, milli ve manevi değerlerini yaşatan Yörüklerin Anadolu sevgisi onları birer yiğit, birer kızan, birer efe, birer kahraman yapmıştır. Yörükler Türk tarih ve kültürünün merkezinde önemli bir yer tutmaktadır. Türk kültürü Yörükler etrafında şekillenmiş ve bu günlere gelmiştir. Türk milletinin ana yapısını oluşturan aile, sosyal yapı, devlet anlayışı, gelenek ve görenekler, örf ve adetler Yörüklerle özdeştirler. Bu doğrultuda; Gerek Toroslar Yörük – Türkmen Federasyonu olarak gerekse Federasyonumuza bağlı tüm kuruluşlarımız adına size bir kez daha ilimize hoşgeldiniz diyor, görevinizde başarılar diliyorum” dedi.
Vali Aydın Baruş ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek; “Bu nazik ziyaretinizden dolayı sizlere teşekkür ediyorum” dedi. Ziyaretin sonunda ise Toroslar Yörük – Türkmen Federasyonu Başkanı Mustafa Küçüyaman, Yörüklerin önemli simgelerinden olan ve yedi renkten oluşan atkıyı Vali Baruş’un boynuna katkı.
ZİYARETTEN GÖRÜNTÜLER:




 

Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °