Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Yörük Türkmen Dernekleri’nden; Vali Seymenoğlu’na Teşekkür

Yörük Türkmen Dernekleri’nden; Vali Seymenoğlu’na Teşekkür

ISPARTA 30.06.2020 09:04:00 0
Yörük Türkmen Dernekleri’nden;  
Vali 
Seymenoğlu’na 
Teşekkür
Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu Isparta Senirkent ilçesi Akkeçili Köyünde bulunan Yörük ve Müzesini Senirkent Kaymakamı Alay Yazıcı ve daire amirleri ile birlikte ziyaret etti.
 
Vali Seymenoğlu’nun ziyareti esnasında Pandemi dönemi olması hasebi ile karşılama töreninde Köy Muhtarı Mustafa Ünal ve Dernek Başkanı Şükrü İbişoğlu hazır bulundu. Sayın valimiz ve beraberindeki heyete karşılama esnasında keyfiye ve kalpak hediye edilerek onurlandıklarını ifade ederek süreç ve içindeki minyatürlerin yansımaları hakkında tek tek bilgi verildi.
 
Vali Seymenoğlu Yörük obasını gördüğü zaman yaşanan ve yaşatılan kültürümüz adına memnuniyetini dile getirerek emeği geçenlere teşekkür etti.
1960 yılında yapılan ve zaman içerisinde köyümüzde öğrenci sayısın azalması, sürekli göç vermesinden dolayı yaklaşık 4.000 m2 alanda içerisinde bulunan köy okulumuz tamamen boşaltılmıştır. Bu alanın ve içindeki bulunan okulumuzun atıl kalmaması tekrar işlevselliğini devam ettirebilmesi kültürümüzü burada yaşatmak amacı ile Senirkent Akkeçili Köyü Yörük Türkmen Derneği
Başkanı Şükrü İbişoğlu ve Köy muhtarı Mustafa Ünalın birlikte proje üreterek Alandaki yapını kültürümüze kazandırılması amacı ile BAKA kalkınma Ajansına verilen proje kabul edilerek uygulama başlatılmıştır.
 
2015 yılında proje uygulamaya başlandığında Senirkent kaymakamımız Sayın Mehmet Sayın, Senirkent Belediye Başkanımız Sayın Erol Civelekoğlu, Büyükkabaca Belediye Başkanımız Sayın Ali ihsan Temurçin beylere projenin uygulama esnasındaki imkanları dahilindeki destek ve katkılarından dolayı minnet ve şükranlarımızı bildiririz. Sayın Valimiz Ömer Seymenoğlu Yörük Evini ziyaretleri sırasında beraberindeki heyet ile birlikte uzun süre Köy Muhtarımız Mustafa Ünal ve Dernek Başkanımız Şükrü İbişoğlu ile Otağ Çadırında sosyal mesafeye dikkat ederek bu alanın daha da geliştirilmesi ve özellikle okul çağındaki çocuklarımızın ziyaret etmeleri geçmişten günümüze Türk Kültürünün yaşam şeklini anlatabilmemiz adına ziyaret edilmesi gerektiği ortaya çıkmıştır.
 
Toroslar Yörük Türkmen Federasyonu, Isparta Yörük Türkmen Derneği, Senirkent Akkeçili Yörük Türkmen Derneği, Gelendost Yörük Türkmen Derneği, Eğirdir Havutlu Yörük Türkmen Derneği, Aksu Sofular Yörük Türkmen Dernekleri olarak Kültürümüze değer veren bizlerin yapmış olduğu Yörük evimizi ziyaretinden dolayı minnet ve şükranlarımızı sunarız. Yaşanmayan ve yaşatılmayan Kültürler zaman içerisinde yok olarak yozlaşmaya ve kaybolmaya mahkumdur.”
İl Beyi Mustafa Küçükyaman
Hasan Parlakyıldız
Şükrü ibişoğlu
Emrah Akbaş
Emrah Doğan
Veli Koçaslan
 

Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °