Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Yöresel tatlar sertifikalandırılıyor; İlk durak Isparta

Yöresel tatlar sertifikalandırılıyor; İlk durak Isparta

ISPARTA 17.05.2016 13:35:00 0
Yöresel tatlar sertifikalandırılıyor; İlk durak Isparta
Yöresel ürünlere sertifika ve üretim izin belgesi alınması amacıyla çalışma başlattıklarını açıklayan Yöresel Ürünleri Koruma ve Tanıtma Derneği (YÖREDER) Başkanı Sedat Kolcuoğlu, dünyadaki genel trende uygun olarak Türkiye’de de yöresel gıda, el sanatları ve kültür ürünlerinin son yıllarda öne çıkmaya başladığını kaydetti. Kolcuoğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı işbirliğiyle yöresel ürünlerin sertifikalandırılmasını sağlayacaklarını bildirdi.

YÖREDER Başkanı Sedat Kolcuoğlu, derneğin, kırsalda üretilen ürünlerin gün yüzüne çıkarılması, tanıtılması ve talep oluşturulması amacıyla kurulduğunu belirterek, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı işbirliğiyle yöresel ürünlerin sertifikalandırılmasını sağlayacaklarını kaydetti.  

Başkan Kolcuoğlu, “Bunun için Türkiye genelinde etkinlikler yapacağız. İlk adımı Isparta’dan atacağız. Isparta yöresel ürünler konusunda zengin. Öncelikli olarak bu ürünleri tanıtmak amacıyla Isparta’da ilgili kuruluşların katılımıyla büyük bir etkinlik yapacağız” dedi. Isparta’da gerekli görüşmeleri yapıp nihai sonuca gideceklerini vurgulayan Sedat Kolcuoğlu, ürünlerin denetlenmesi ve kontrol edilmesi gerektiğini vurguladı. Kolcuoğlu, “Eline aldığı her ürünü alıp gelen, etkinliklerde satmaya çalışıyor. Hedefimiz bu ürünlerin izin belgelerini oluşturup kırsalda üreten işletme sahiplerini KOBİ sahibi yapmak. Isparta etkinliğini birkaç aya kadar yapacağız” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °