Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Yöneticilik anlayışım, adalet ve doğruluk kavramları üzerine kurulu

Yöneticilik anlayışım, adalet ve doğruluk kavramları üzerine kurulu

ISPARTA 23.03.2018 11:56:00 0
Yöneticilik anlayışım, adalet ve doğruluk kavramları üzerine kurulu
Süleyman Demirel Üniversitesi Kariyer Planlama ve Mezunlarla İletişim Uygulama Araştırma Merkezi, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), Endüstri ve Kalite, İnşaat, Kariyer ve Girişimcilik, Politika Tasarım Topluluğu aracılığıyla düzenlenen “Kariyer Zirvesi” kapsamında öğrencilerle bir araya gelen Isparta Valisi Şehmus Günaydın, gençlerin geleceğine yön veren açıklamalarda bulundu. Kariyer yolculuğuna doğruların peşinde çıkılırsa başarılı olunabileceğini vurgulayan Günaydın, öğrencilere “Yaşadığınız zamanı en iyi şekilde değerlendirin, yapmak istedikleriniz için zamanında karar verin. Yapacağınız işleri not alın. Mutlaka bir bilgi notunuz olsun. ”diyerek tavsiyelerde bulundu.
Bursa’da geçirdiği öğrencilik yılları ve mesleğe adım attığı ilk yıllardan bahseden Vali Günaydın, kariyeri, “ün”, “iyi bir meslek”, “para” tanımlarının dışında “İnsanın bulunduğu yerde, sevdiği işte, en iyisini yapma çabasıyla kendini geliştiriyorsa o insan kariyerlidir” diye özetledi.
İHANET EDENE ASLA FIRSAT VERMEYİN
“Adalet” ve “Doğruluk” kavramlarına çok önem verdiğini meslek hayatında her zaman bu doğrultuda ilerlediğini belirten Günaydın, “Yöneticilik anlayışım, adalet ve doğruluk kavramları üzerine kurulu. Hiçbir zaman adalet ve doğruluktan taviz vermedim. Sizler de adımlarınızı bu kavramlar üzerine atın. Kariyer merdivenini doğruları yaparak çıkarsanız başarılı olursunuz. Bu her durumda böyle. Yanlışlar karşısında sessiz kalmayın. Yanlışı yaşatırsanız doğrular ölür. Meslek hayatınızda sık sık karşılaşacağınız sorunlardan birisi de çalışma arkadaşlarınız ile olan ilişkileriniz. Bu ilişkilerde her zaman yapıcı olmaya çalışın. İhanet edene asla fırsat vermeyin. Fırsat verirseniz, ülkemizin, milletimizin geleceği tehlikeye girer.” dedi.
İNSANLARI DİNLEYİN, FİKİRLERİNİ ALIN BUNUN SİZE ÇOK FAYDASI OLACAKTIR
Tecrübe kazanmanın zamanla alakalı olmadığını ifade eden Günaydın, tecrübenin, insanın kendini yetiştirmesi, merakı ve araştırmasıyla ilgili olduğunu söyledi. “Her şeyi ben biliyorum” düşüncesinin çok yanlış olduğunu vurgulayan Vali Günaydın, öğrencilere, “ İnsanları dinleyin, fikirlerini alın bunun size çok faydası olacaktır.” şeklinde seslendi. Teknoloji bağımlılığının zararlarına da değinen Günaydın, gençlerin yaşadığı sıkıntılarda bağımlılığın da rolü olduğunu, bununla toplum olarak mücadele etmemiz gerektiğini belirtti.
 
 
 

Anahtar Kelimeler:
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °