Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Yılın anneleri şehit anneleri

Anneler Günü, bu yıl Türk Anneler Derneği’nin tüm şehit annelerini yılın annesi seçmesi nedeniyle Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği’nde kutlandı

ISPARTA 9.05.2016 09:28:00 0
Yılın anneleri şehit anneleri

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Isparta Şubesi’nde düzenlenen Anneler Günü etkinliğine Vali Vekili İsmail Akman, MHP Isparta Milletvekili Nuri Okutan, Garnizon KomutanıTuğgeneral Mustafa Kurutmaz, Belediye BaşkanıYusuf Ziya Günaydın, Emniyet Müdür Vekili Enis Bilir ve diğer yetkililer katıldı

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Isparta Şubesi Başkanı Musa İrez, anneliğin Peygamber efendimiz ve Allah katında en yüksek değerle ifade edildiğini söyledi. Annelerin ilk ve ebedi öğretmenler olduğuna dikkat çeken İrez, “Son zamanlarda ülkemizde şehit annelerimizi üzen çok hadiseler cereyan etmektedir. Derneğimiz üye sayısının artmasını istemeyen yegâne dernektir. Lakin ülkemizin her köşesinde yüzlerce şehit annesi, şehit eşi maalesef ağıtlar yakmaya devam etmektedir. ‘Bizleri kahredenleri Allah da kahretsin ve seni unutanları Allah da unutsun kuzum’ söylemleri gözleri yaşlı bir şekilde annelerimizin dudaklarından dökülmeye başlamıştır. Şehit annelerimizin kalbini kıranları bu millet unutmayacaktır” dedi. 

** GÜNAYDIN’DAN ‘BAYRAK ASIN’ ÇAĞRISI

Tüm şehit anaları, yakınları ile gazi ve gazi yakınlarının Anneler Günü’nü kutlayan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, bir çağrıda bulundu. Günaydın, “Lütfen herkes her yere bayrak assın. Belediye olarak biz şehrimizi bayraklarla donatıyoruz. Bu şehitlerimizin bizlere vermiş olduğu özgürlüğü temsil etmektedir. Nerede bir bayrak gördüğünüz zaman ‘işte benim evladım’ diyeceksiniz. Bu bayraklar şehitlerimiz için güvenlik kuvvetlerimiz için asılıyor” dedi.

Belediye olarak Demirköprü civarına Şehitler Parkıyapıldığını kaydeden Başkan Günaydın, “O parkımışehitlerimizi hatırlatıyor. Şehitler Parkımızın hemen karşısına Gaziler Parkı’mız açılıyor. İtinayla yapıyoruz. Şehit analarımız bizlerin baş tacıdır. Ebedi annelerdir, eli öpülesi kişiler” şeklinde konuştu. 

** “DERNEĞİN TÜM İHTİYAÇLARINI 

BEN KARŞILAYACAĞIM”

Şehit ve Gaziler Derneği’nin bundan sonrada her türlü ihtiyacının Isparta Belediyesi tarafından karşılanacağını kaydeden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Bu derneğimizin bundan sonra bir gram sıkıntı çekmesini istemiyoruz. Bunu karşılayacak bir belediye şu anda mevcuttur. Belediye hem anadır, hem babadır. Isparta Belediye başkanı olduğum müddetçe her zaman yanınızdayım. Bu derneğimizin, şehit ailelerinin kimseye elini açmasını istemiyorum. Bundan sonra da beraberiz. Şehit ve gazi analarımızın, eşlerinin, yakınlarının anneler gününü kutluyorum. Onların dualarıyla, gönülleriyle bizler yaşayacağız. Bu ülkede şehitlerimizin ruhlarıyla bizler yaşıyoruz. Dualarınızı ülkemiz, bizler için esirgemeyin. Bu ülkemizi kurtaracağız, bu ülkemizi güzelliklere ulaştıracağız. Hepinizin ellerinden öpüyor, saygılarımısunuyorum” görüşlerinde bulundu. 

Anneliğin tek başına önemli bir kavram olduğunu belirten MHP Isparta Milletvekili Nuri Okutan, zor bir dönemden geçildiğini söyledi. Okutan, “Hemen her gün şehit haberleri alıyoruz. O acılar o ocağa düşerken, bizlerinde gönlüne düşüyor. Bu dönemi atlatabilmek adına birlik ve beraberliğimizi korumamız gerekiyor. Dualara da ihtiyacımız var. Sizlerle bir arada bulunmaktan büyük bir onur duydum. Hepinizin ellerinden öpüyoruz. Minnet duygularımızı sizlere ifade etmek istiyoruz” dedi. 

Isparta Vali Vekili İsmail Akman da, Türk Anneler Derneği’nin bu yıl tüm şehit annelerini yılın annesi olarak seçtiğini söyledi. Akman, ulusun bağımsızlığı, ülkenin bütünlüğü için güvenlik güçleri tarafından özellikle son aylarda bölücü terör örgütüne yönelik ciddi mücadeleler gerçekleştirildiğini söyledi. Akman, tüm annelerin gününü kutladı

Konuşmaların ardından tüm şehit anneleri adına Şehit Annesi Fatma Çelik’e, Gazi eşi Nevin Atasoy’a ve Şehit eşi Sıdıka Gülyağcı’ya plaketleri Vali Vekili İsmail Akman, MHP Milletvekili Nuri Okutan ve Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın tarafından verildi.


Anahtar Kelimeler:
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °