Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Yeniden Refah Partisi Isparta İl Kongresi yapıldı: Atamayla gelen Başkan Koç, Seçilerek geldi

Yeniden Refah Partisi Isparta İl Kongresi yapıldı: Atamayla gelen Başkan Koç, Seçilerek geldi

ISPARTA 27.10.2019 19:46:00 0
Yeniden Refah Partisi Isparta İl Kongresi yapıldı: 
Atamayla gelen 
Başkan Koç,
Seçilerek geldi
Yeniden Refah Partisi Isparta İl Teşkilatının ilk il kongresi gerçekleştirildi. Kongrede tek liste ile gidilen seçimler neticesinde daha önce atama ile İl Başkanı olan mevcut Başkan Erdal Koç, bu defa seçilerek partisinin il başkanı oldu.
 
Yeniden Refah Partisi Isparta 1. Olağan Kongresi, Öğretmenevi Konferans Salonunda büyük bir coşkuyla gerçekleşti. Bugün saat 14.00’te başlayan kongreye; Partinin Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Sekreteri Suat Pamukçu, Antalya, Burdur ve Denizli İl Başkanları, İlçe Başkanları ve üyeler katıldı.
İL BAŞKANI KOÇ; “KONGREMİZE HOŞGELDİNİZ”
Kongrede ilk olarak Divan Teşekkül ettirildi. Bina göre; Divan Başkanlığına Eşref Hakan Güneri, Divan Başkan Yardımcılığına İhsan Bilirgen, Katipliklere ise İsmail Kıvrak, Seydi Battal Atasoy oy birliği ile seçildiler. Divan heyetinin belirlenmesinin ardından saygı duruşunda bulunuldu ve istiklal marşı okundu. Kongrenin açılış konuşmasını İl Başkanı Erdal Koç yaptı. Başkan Koç, yaptığı konuşmada Isparta’da parti kuruluşunu gerçekleştirdikten çok kısa bir süre sonra ilçe teşkilatlarının kurulduğunu ve ilçe kongrelerinin gerçekleştirildiğini ifade ederek, şunları söyledi; “Yeniden Refah Partisi Isparta 1. İl kongremize hoş geldiniz. Sizleri en kalbi duygularımla selamların en güzeli olan Allah’ın Selami ile selamlıyorum. Esselamu aleyküm. Bizlere bu günleri gösteren rabbimize hamt olsun. Kongremize teşrif eden sayın genel başkan yardımcımız, Bölge başkanımız, komşu illerden gelen sayın Antalya il Başkanımız, Denizli İl başkanımız, Afyon il başkanımız, Burdur İl başkanımıza teşriflerinden dolayı bir kez daha hoş geldiniz diyor kongremizi şereflendirdikleri için teşekkür ediyoruz.
“PARTİMİZ REFAH
PARTİSİNİN DEVAMIDIR”
İlimiz Yalvaç İlçe başkanımıza Şakikaraağaç ilçe başkanımıza, Keçiborlu İlçe Başkanımıza, Uluborlu İlçe başkanımıza ve ekiplerine Değerli yönetim Kurulu üyelerimize, katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Kongremize katılan çok değeli hanımefendiler beyefendiler. Hareketimizin dinamosu çok değerli geçler. Kardelenler sizleri gönülden selamlıyor hoş geldiniz şeref verdiniz diyor teşekkürler ediyorum. Değerli hazirun bilindiği gibi Refah Partisi devamı olan Yeniden Refah Partisi; Rahmetle Minnetle andığımız Merhum Hocamız Rahmetli Erbakan’ın oğlu Sayın Muhammed Ali Fatih Erbakan tarafından 23 Kasım 2018 Tarihinde kuruldu.
“ISPARTA NÜFUSUNUN
% 75’İNDE YAPILANDIK”
Biz de ilimizde o tarihten itibaren çalışmalara başladık. Bu gün gelinen noktamızda İl kongremizi yapmaya muvaffak olduk. Elhamdülillah. İlimiz ilçelerinden 5 tanesinde ilçe kongremizi tamamladık. Yapılanmamız il nüfusumuzun yaklaşık % 75 ini kapsamaktadır. Kurulum aşamasındaki ilçelerimizde faaliyetlerimize hızla devam ediyoruz. Kuruluşunu tamamlayıp Büyük kongreye katılma şansını yakalayan iller arasında yerimizi almaktan ayrıca mutluluk duymaktayız.
“ALLAH YAR VE
YARDIMCIMIZ OLSUN”
Emeği geçip de şu anda yanımızda olmayan ve şu anda Salonumuzu dolduran herkese Milli görüş adına il başkanı olarak sonsuz teşekkürler sunuyorum. Değeli genel başkan yardımcım ve çok değerli hazirun. Sözlerime burada son verirken tüm konuklarımıza en kalbi duygularımla Şükranlarımızı sunuyor bir kez daha teşekkür ediyorum. Selamların en güzeli olan Allah’ın Selamı ile selamlıyorum. Esselamüaleykum. Allah yar ve yardımcımız olsun” dedi.
PAMUKÇU; “KONGREMİZ ÜLKEMİZE VE
ISPARTA’YA HAYIRLI UĞURLU OLSUN”
Kongrede daha sonra kürsüye Partinin Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Sekreteri Suat Pamukçu geldi. Pamukçu konuşmasında; “Öncelikle Isparta’da olmaktan duyduğum mutluluğu dile getirmek istiyorum. Ne mutlu bize ki, her gün bir il kongremizi gerçekleştiriyoruz ve bugün de Isparta ilimizin il kongresini yapıyoruz. Kongremizin ülkemize ve Isparta ilimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.
“ALLAH MEHMETÇİĞİMİZİN
AYAĞINA TAŞ DEĞDİRMESİN”
Konuşmasının başında, Suriye’de Fırat’ın doğusundaki Barış Pınarı Harekatına değinen Genel Başkan Yardımcısı Pamukçu; “Şuanda ülkemizdeki en önemli konu ve gündem Suriye’de devam eden Barış Pınarı Harekatıdır. Ülke olarak zor bir süreçten geçiyoruz. Ülkemizin her yanı düşmanlarla dolu. Vatanımızın bekası için içerde olduğu kadar dışardaki düşmanlarla da mücadele etmek gerekiyor. Yeniden Refah Partisi olarak Mehmetçiğimizin arkasında olduğumuzu ir kez daha belirtiyorum. Allah, Mehmetçiğimizin ayağına taş değdirmesin.
“HALKIMIZDAN BÜYÜK
TEVECCÜH GÖRÜYORUZ”
Yeniden Refah Partisi olarak kurulduğumuz günden bu yana halkımızdan büyük bir teveccüh görüyoruz. Bu hareketin temelinde dua, ahlak, maneviyat, adalet ve zalimlere karşı dik durmak var. Partimizin kapısı herkese ardına kadar açık. Bu kapıdan içeri girdiğinizde sevgi bulacaksınız, saygı göreceksiniz, kardeşliği göreceksiniz. Bu daha başlangıç, daha büyük Türkiye’nin kurulduğunu göreceğiz, Isparta herhangi bir şehir değil. Isparta milli görüşün, Yeniden Refah Partisi’nin çok önemli merkezlerinden birisidir.
“DOĞRUYA DOĞRU,
YANLIŞA YANLIŞ DİYECEĞİZ”
Manevi Liderimiz, Merhum Necmettin Erbakan Hocamız, Osmanlı sultanlarıyla aynı gayede mücadele etti. Artık bütün insanlığın kurtuluş reçetesi olan milli görüşü siyasi anlamda hakkıyla temsil etmenin zamanı geldi. İşte bütün bu gerçeklerden dolayı 23 Kasım 2018’de sancağımızı diktik. Bu kutlu kervan aynı Erbakan hocamız gibi siyaseti bir ibadet olarak, anlayış olarak yola çıktı. Bizler hiçbir zaman kısa yoldan makam, mevki sahibi olmanın peşinde olmadık. Bugün Türkiye'nin genel gidişatına baktığımızda iktidar olan irade elbette ki faydalı hizmetlerde yapmıştır. 17 sene iktidarda kaldılar hiçbir tane faydalı bir iş yapmadılar dersek, bu doğru bir yaklaşım olmaz. Ancak biz yapılan yanlışları düzelteceğiz, eksikleri tamamlayacağız. Doğruya doğru yanlışa yanlış dedikten sonra şimdi 17 senelik icraatlarda aksayan yönleri, eksikleri, yanlışları ortaya koymamız gerek. Yanlışı ortadan kaldırmak, doğruyu haklı kılmak bizim en önemli görevimizdir.
“BİZ ÜLKEMİZ VE MİLLETİMİZ İÇİN
UYARI VAZİFEMİZİ YAPIYORUZ”
Bilindiği gibi ülkemizde bir ekonomik sıkıntı yaşanıyor. Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında Rahip Bronson ile başlayan bu derinden ilerleyen kriz vatandaşların belini büküyor. Asgari ücret açlık sınırında, memur maaşı yoksulluk sınırının altında. Bu dertlere derman olmak için AVM’ler ve rezidansların yanında üretim, istihdam ve ihracat gerekir. Birilerini kırmak dökmek için değil, biz dost acı söyler prensibiyle söylüyoruz. Eğer bu gemi batarsa iktidardakiler de, hepimiz birlikte batarız. Biz bu gemi batmasın, hepimiz birlikte batmayalım, iktidardakiler de, muhalefet de, 82 milyon da bu sorunlardan kurtulsun diye bu tespitleri yapıyoruz. Biz mevcut iktidar gitsin de ne olursa olsun anlayışıyla değil, bu sorunlar çözülsün de kim çözerse çözsün anlayışıyla hareket ediyoruz. Ülkemiz için milletimiz için uyarı vazifemizi yapıyoruz. Biz kavga için değil milletimizin derdine derman olmak için geliyoruz” dedi.
SEÇİMLERE TEK LİSTE İLE GİDİLDİ
Kongre kongrede daha sonra faaliyet ve hesap raporları okunarak delegelerin oylarıyla ibra edildi ve seçim maddesine geçildi. Tek liste ile gidilen seçimler neticesinde mevcut İl Başkanı Erdal Koç ve yönetimi daha önce atanmış olarak geldikleri göreve bu defa seçimle gelmiş oldular.
İŞTE YENİDEN REFAH
PARTİSİ ISPARTA İLYÖNETİMİ
Buna göre; Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Erdal Koç başkanlığındaki yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Yılmaz Ayazoğlu, Gökhan Coşkun, Hadi Büyükkaytan, Mehmet Yılmaz, Yakup Şahintürk, Mehmet Fatih Karslıoğlu, Cuma Kışlak, Muhammed Mustafa Köysürenbars, Mehmet Tekeli, Necat Kaya, Durmuş Ali Aydoğdu, Serpil Yıldırım, Cemal Okav, Durmuş Ali Aydoğdu, Oğuz Aysan.
Disiplin Kurulu: Orhan Serdar, Bayram Oruç, Hasan Avcu, Uğur Özaylı, Abdulvahap Yelsiz.
Üst Kurul Delegeleri: Erdal Koç, Gökhan Coşkun, Hadi Büyükkaytan, Mehmet Kaya, Mehmet Fatih Karslıoğlu, Yılmaz Ayazoğlu, İsmail Kıvrak, Durmuş Ali Aydoğdu.



 
 
 

Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °