Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Yeni yönetim hızlı başladı, 7 komisyon kuracaklar

Yeni yönetim hızlı başladı, 7 komisyon kuracaklar

ISPARTA 10.07.2018 08:19:00 0
Yeni yönetim hızlı başladı, 7 komisyon kuracaklar
İnşaat Mühendisleri Odası'nda 4 Mayıs’ta yapılan seçimler sonrasında yönetime getirilen Şeref Korkmaz ve ekibinin ataması genel merkez tarafından yapıldı. Yönetim tanıtım toplantısında konuşan Korkmaz, hiçbir zaman siyasetin yanında olmayacaklarını belirterek, halkla daha iyi irtibat kurabilmek adına 7 komisyon kuracaklarını bildirdi.
 
 
İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şubesi’ne bağlı Isparta İl Temsilciliği’nde 4 Mayıs 2018 tarihinde seçim gerçekleştirilmiş ve bu seçimde Şeref Korkmaz, ekibiyle seçilmişti. Seçimin ardından genel merkez, Korkmaz ve ekibinin atamasını gerçekleştirdi.
HİÇBİR ZAMAN SİYASİ BİR GÖRÜŞ BİLDİRİLMEMESİ LAZIM
Oda İl Temsilciliği yeni yönetimini tanıtmak amacıyla dün bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan İnşaat Mühendisleri Odası  İl Temsilcisi Şeref Korkmaz, yönetimdeki isimlerin farklı alanlarda çalışan kişilerden oluştuğunu ifade ederek,  şunları söyledi: “Tek gayemiz Isparta’da faaliyet gösteren tüm mühendis arkadaşlarımız için kapsayıcı olarak çalışmak. Bizden önceki dönemde seçimle gelen İbrahim Göçer, genel merkezin siyasi açıklamasından sonra istifa etmişti. İstifanın ardından bir atama yönetim gelmişti. Atama yönetiminin ardından ilk seçilen bizleriz. Hiçbir zaman siyasi bir görüş bildirilmemesi lazım.
7 KOMİSYON KURULACAK
Odamızın ana yönetmeliği var. Bu yönetmeliğin 5. maddesinde; Odanın amaçlarında halkın ve ülkenin yararı, mesleğin gelişmesi, meslek mensuplarının onur, hak, yetki ve mesleki çıkarlarını korumak ve geliştirmek amacıyla’ der. Hem ülkemiz hem şehrimiz hem de meslektaşlarımızın hak ve onurunu korumak için elimizden geleni yapacağız. Hiçbir zaman siyasetin yanında olmayacağız. Yönetimimizden hiçbir üye siyasetle iç içe olmayacak. Biz her kesime hitap ederek elimizden geldiğince ilimizde gerçekleştirilecek mesleki yatırımlarla yakından ilgileneceğiz. Şu döneme geldiğimizde birçok olaydan dolayı üyelerimizin odamıza bakış açısı değişmiş durumda. Biz bu düşünceleri yıkıp, odamıza bir şeyler yapmak istiyoruz. Isparta’ya kim yatırım yapıyorsa biz bunun arkasındayız. Ama teknik ve mesleki açıdan değilse biz bunun karşısında olacağız ve kamuoyu oluşturacağız. Bu bağlamda 7 komisyon kurmayı hedefliyoruz. Bu komisyonlar; Kent Sorunlarını İzleme ve Yatırımları Değerlendirme Komisyonu, Meslek İçi Eğitim, Yasa ve Yönetmelikler Komisyonu, Mesleki Denetim ve Proje Kriterleri Komisyonu, Yapı Denetimi, Yapı Müteahhidi İnşaat Mühendisleri, Şantiye Mühendisleri, İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Komisyonu, Genç İnşaat Mühendisleri Komisyonu, Kültür, Sanat, Spor ve Sosyal Etkinlikler Komisyonu, Kamu Çalışanları Komisyonu.Biz bu komisyonlar aracılığıyla halkımızla irtibat sağlamayı hedefliyoruz.”
KENTSEL DÖNÜŞÜMDE ALAN BAZLI ÇALIŞMALAR OLMALI
Öte yandan bir gazetecinin ‘İmar Barışı’nı nasıl değerlendiriyorsunuz?’ sorusunu yanıtlayan Şeref Korkmaz, “İmar Barışı için hükümet bir kanun çıkardı. Derdimiz kanuna muhalefet etmek değil. Bazı şeyler çıktığında yanlışlarını söylemek zorundayız. İnşaat Mühendislerini ilgilendiren en önemli konu yapının riskli olup olmadığının vatandaşın eline bırakılmış olması. Biz buna karşıyız. Devletin birinci görevi halkın mal ve can güvenliğini korumak olması lazım. Bir şekilde bu çıktı. Bunun takipçisi olup kentsel dönüşümün üzerine düşmemiz lazım. İnşaat Mühendisleri için en önemli şey depremsellik. Isparta birinci derece deprem bölgesi. Bu konuda sıkıntılıyız. Bundan sonra kentsel dönüşümün takipçisi olacağız. Kentsel Dönüşümde kişiselden çok alan bazlı kentsel dönüşümün hızlanması gerektiğini düşünüyoruz. Bu konuda belediye ön planda olmalı. Bu bölge riskli bir bölge içeriyorsa kat artışı gibi şeylerle insanları oraya kanalize edip belediyenin başlatması gerekiyor. İnşallah bu yolda hızlıca ilerler” diye konuştu.
YENİ YÖNETİM ŞU İSİMLERDEN OLUŞTU;
Şeref Korkmaz(İl Temsilcisi)
İlyas Devran Çelik
Süleyman Öztürk
Berna Boşgelmez
Fatih Dikmen
 

Anahtar Kelimeler:
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °