Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Yeni Isparta Valisi göreve başladı

Yeni Isparta Valisi göreve başladı

ISPARTA 6.11.2018 14:15:00 0
Yeni Isparta Valisi göreve başladı
Isparta’nın yeni Valisi Ömer Seymenoğlu,   göreve başladı. 

Karşılama töreni istemeyen Vali Seymenoğlu gelir gelmez Valilik personeliyle tanıştı. Valilik binasını gezdi ve birimleri ziyaret etti.

30 yıl önce Burdur Çeltikçi’de kaymakamlık görevinde bulunduğunu kaydeden Vali Seymenoğlu,  “Bizi Isparta’ya vali olarak geldik. Bunun içinde başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’ya şükranlarımı sunuyorum. Meslek hayatıma bu bölgede başladım. İlk valilik görevimde güller diyarı oldu. Az da olsa bölgeyi biliyorum. Mutlaka geçen yıllar içinde değişiklikler olmuştur.  Hizmet etmek için geldim. Gelmeden önce Isparta ile ilgili bilgiler edindim.   Ancak  birebir vatandaşla olmak lazım. Bölge insanına dokunmak buranın havasını koklamak lazım. 24 saat hizmet etmeye geldik.  Tüm mesai arkadaşlarım da gecemizi gündüzümüze katarak Isparta’ya hizmet aşkıyla doluyuz. Isparta’ya vali olarak gelmekten büyük mutluluk duydum.  Bölgenin almış olduğu yatırımlarda beni memnun etti. Bir çok ilin önünde Isparta gerek altyapı gerekse kültürel sosyo ekonomik yönden ileri durumda.  O yüzden bizim işimiz Vali olarak daha zor. Çünkü aldığımız görevi daha yukarılara taşımak zorundayız. Allah nasip ederse zaman içinde daha iyi noktaya Isparta’yı ortak akılla taşıyacağız” dedi.

Isparta’da seçilmişlerle. Sivil toplum temsilcileriyle, eşrafıyla. Sanayicisiyle eğitimcisiyle bir araya gelerek ortak akılla Isparta’yı yönetme vurgusu yapan Vali Seymenoğlu, “Artık Cumhurbaşkanlığı sistemine geçtik. Bu sistemin ilk valileriyiz. Bu sistem kamu görevlilerinin çalışma azminde gerekse vatandaşın bizden beklentilerinde büyük bir farklılaşmaya yol açıyor. Biz de bunu gerçekleştireceğiz. Ben yalnız gelmedim. Eşimi getirdim. Lise 2’ye giden oğlum var onu da getirdim.  Hizmetleri beraber üreteceğiz. Beraber faydalanmış olacağız. Bir Ispartalı sağlıktan nasıl faydalanıyorsa Vali olarak da benim ailem de aynı şekilde faydalanacak eğitimden aynı şekilde faydalanacak.  Onun için protokol karşılama istemedim. Artık bunlara doyduk diyorum. Benim tarzım bu. Geldim önce yakın çalışma arkadaşlarımı ziyaret ettim. Onların moral motivasyonlarını artırdım. Onun için Isparta’da güzel işler yapacağını umuyorum.  İlk izlenimim çalışma arkadaşlarımla bu işi götürebileceğim şekilde oldu. Valilik dışında il müdürlüklerini de habersiz şekilde ziyaret edip onları da tanıyacağız. Sohbet edeceğiz. Sıkıntılarını dinleyeceğiz.  Ortak akılda buluşup Isparta’ya hizmet etmek tek gayemiz” dedi.

Trabzonspor’u tutan Vali Seymenoğlu sporla arasının iyi olduğunu söyledi. Trabzonspor’un fanatik taraftarı olduğunu ama bunun Davrazspor’lu olmadığı anlamına gelmediğini ileten Seymeoğlu, Isparta Davrazspor’un profesyonel ligde mücadele etmesi için elinden geleni yapacağını iletti.  Seymenoğlu, spora da el atacaklarını belirterek “Görevimiz sporu teşvik etmek. Kahve köşelerinden kötü alışkanlıklardan gençlerimizi uzak tutmak için spora öncelik vermek zorundayız. Mutlaka Davrazspor’a destek olacağız. İleriki günlerde ilk ziyaret edeceğimiz sivil toplum kuruluşlarından biri spor kulüpleri olsun.

İlçelere köylere sık sık gideceğim. Ben köylerle barışık biriyim. Haftanın yarısın köylerde geçireceğim. Valilik konağına gelip de Vali yerinde durmuyor diyen arkadaşlarımdan şimdiden özür dilerim diyen Vali Seymenoğlu, “ Basınla iyi bir diyalog içinde olacağız. Birlikte bu şehri yöneteceğiz. Tabiki hizmetlerimizin kamuoyun anlatılması çok önemli. Basınla beraberiz” dedi.   kaynak: ıspartatv

Anahtar Kelimeler: başladı göreve valisi ısparta yeni
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °