Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Yeni doğan bebeklerin ilk ihtiyaçları Giyim Bank’tan

Yeni doğan bebeklerin ilk ihtiyaçları Giyim Bank’tan

ISPARTA 25.12.2018 07:13:00 0
Yeni doğan bebeklerin ilk ihtiyaçları Giyim Bank’tan
Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Gıda Bank ve Giyim Bank’ın çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü dile getirdi. Giyim Bank’ta ihtiyaç sahibi vatandaşların yeni doğan bebeklerine A’dan-Z’ye tüm ihtiyaçlarının karşılanmaya başlandığını söyledi. Başkan Günaydın, “Yeni doğan bebeği olan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın talepte bulunması halinde tüm bu malzemeler kendilerine ulaştırılacak” dedi.
 
Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Giyim Bank’ta incelemelerde bulundu. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, ihtiyaç sahibi vatandaşların Gıda Bank’tan kolaylıkla tüm ihtiyaçlarını karşılayabildiklerini söyledi.
EN İYİSİNİ ALIYOR VE VERMEYE ÇALIŞIYORUZ
Başkan Günaydın değerlendirmesinde şunları söyledi: “Giyim Bank’ımız var bu bölümümüzde giyim üzerine hizmet veriyor. İhtiyaç sahiplerimizin en iyi şekilde giyinmesini arzu ettik, bu yönde kullanılmış eşya bulundurmuyoruz, her kıyafet yeni. İkinci el kıyafeti yasak ettik. Her şey yeni, biz ne giyiyorsak, ihtiyaç sahibi vatandaşımız da onu giymeli felsefesini güdüyoruz. Seçilmiş özel kıyafetler bulunduruyoruz. En iyisini alıyor ve vermeye çalışıyoruz.
AÇ YATARKEN TOK YATAN OLMAMALI DİYORUZ
Yine yeni doğan bebeklerimiz için özel takımlar getirdik. Bebek doğar doğmaz ne gerekiyorsa o ihtiyaçları getirdik. Hatta birkaç ay sonra kullanabileceği malzemeleri dahi hazır hale getirdik. Doğum yapan, ihtiyaç sahibi kıymetli vatandaşlarımızın talepte bulunması halinde bunlar ulaştırılacaktır. Yetişkin ve okula giden çocuklarımıza kırtasiye yardımında bulunuyoruz. Aç yatarken tok yatan olmamalı diyoruz.
Isparta Belediyesi olarak buna önem veriyoruz. Isparta’mızda aç yatan olmasın istiyoruz. Burada bir hayalim daha gerçekleşti. İlk belediye başkanlığım dönemimde söylediğim alan el ile veren el birbirini görmeyecek demiştim. Alan el ile veren eli göstermiyoruz. Buna önem veriyoruz. Bu arzu ettiğim bir şeydi ve gerçekleşti çok memnunum.
GERİ DÖNÜŞÜME GÖNDERECEĞİZ
Giyim Bank’ımızda sıfır malzeme bulunduruyoruz. Kullanılmış ikinci el kıyafet yok. Isparta’mıza yeni bir sistem kuruyoruz. Çeşitli atık ambalaj kutularını koymuştuk şimdi bir ilave daha var. Kullanılmış elbiseler için şehrin her yanına geri dönüşüm kutuları yerleştiriyoruz. Kullanılmış eşyalar oradan alınarak geri dönüşüme gönderilecek, bunlar ihtiyaç sahiplerine verilmeyecek. Bu ay içerisinde başlayacak. Vatandaşlarımız giyilmiş elbiselerini oraya atacak, biz de geri dönüşüme göndereceğiz. Halkımızdan da isteğimiz ihtiyaç sahiplerine ikinci el eşya vermemeleri, verilecekse kullanılmamış eşya vermeleridir. Onların da bizler gibi yaşamaya hakları var. Bunu halkımızdan rica ediyorum. Isparta’mız rahat, güzel, huzurlu yaşasın dileğinde bulunuyorum”

Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °