Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

'Yayalara öncelik vermiyorsa valinizi bile ihbar edin'

Yayalara öncelik vermiyorsa valinizi bile ihbar edin

ISPARTA 6.02.2019 15:10:00 0
İçişleri Bakanlığı’nca trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması ve yaya geçitlerinin kullanımını yaygınlaştırılması amacı ile ‘Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın’ sloganıyla 81 ilde eş zamanlı olarak eylem yapıldı. Eylem Isparta’da birçok noktada uygulanırken, Vali Ömer Seymenoğlu, Nazmiye Demirel Ortaokulu önündeki uygulamaya katıldı. Öğrencilere yayaya yol vermeyen sürücüleri emniyet güçlerine bildirmelerini söyleyen Vali Seymenoğlu, “Beni bile takip edin. Bayraklı araba yanınızdan geçerken ışıklara uymuyor ve yayalara öncelik vermiyorsa valinizi bile ihbar edin” dedi.
 
 
İçişleri Bakanlığı, trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması ve yaya geçitlerinin kullanımını yaygınlaştırılması amacı ile “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” sloganıyla bugün 81 ilde 12.00 13.30 saatleri arasında eylem yaptı. İlimizde Isparta Valiliği koordinesinde gerçekleştirilen eylem birçok farklı noktada uygulandı. Nazmiye Demirel Ortaokulu önündeki uygulamaya katılan Vali Ömer Seymenoğlu, öğrencilere yayaya öncelik vermeyen sürücüleri emniyet güçlerine bildirmelerini istedi.
ÇOCUKLARDAN DESTEK BEKLİYORUZ
Geçtiğimiz haftalarda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun  ‘devlet yakında eylem yapacak’ şeklindeki açıklamasını hatırlatan Vali Ömer Seymenoğlu, “Doğrudur, bugün burada ve tüm Türkiye genelinde bu saat itibariyle öğrencilerimizle birlikte kamu kurumları yöneticileri ile devlet eylem yapıyor. Eylemimizin gerekçesi 2019 yılının trafikte yaya önceliği yılı ilan edilmiş olmasıdır. Bunun farkındalığını ülkemizde yaşayanlara ilan edebilmek ve trafikteki yaya önceliği bilincini artırabilme düşüncesi var. 2018 yılı son aylarında karayolları trafik kanununda yapılan değişiklikle trafikte yayalara öncelik hakkı tanındı. Gerek okul kavşaklarında, gerekse yaya yollarının bulunduğu yerlerde öncelik bundan sonra yayanın. Trafik kavşağı ve yaya yoluna yaklaşan sürücüler araçlarını yavaşlatacak ve yayalara öncelik verecek. Çocuklardan bu konuda destek bekliyoruz. Ailelerinize ve büyüklerinize bu durumu mutlaka anlatın” dedi.
YAYAYA ÖNCELİK VERMEZSEM BENİ BİLE ŞİKAYET EDİN
Öğrencilere seslenen Vali Seymenoğlu, “Trafikte yayaya yol vermeyen sürücü amcalarınızla karşılaştığınızda hemen 155 telefon numarasını arayın, plakasını verin, fotoğrafını çekin ve emniyet ile jandarmadaki amcalarınıza gönderin. Trafikte öncelik yayaların. Şunu unutmamak lazım; hepimiz  her an sürücü de olabiliyoruz, yaya da olabiliyoruz. Direksiyondayken sürücü olarak yayayı görmüyoruz, yaya iken de sürücüye önem vermiyoruz. Bunun ikisinin dengesini kurmamız lazım. Sürücülerin öncelikle yayalara mutlaka olumlu bakmaları ve onlara öncelik vermeleri gerekir. Toplumuzda dezavantajlı kişiler var. Çocuklar, engelliler ve yaşlılarımızı korumak, onlara destek olmamız lazım. Bugünkü etkinliğimizin gerekçesi de budur. Bunu okullarda, kamu kurum ve kuruluşları ile evlerde çalışalım. Yayalara öncelik verilmesi için insanlarımızı bilinçlendirelim. Hayat ve yaya öncelikli sloganımız var. Beni bile takip edin. Bayraklı araba yanınızdan geçerken ışıklara uymuyor ve yayalara öncelik vermiyorsa valinizi bile ihbar edin. Çocuklar 155, 156’yı arayın bayraklı araba geçti, ışıkta durmadı, yayaya öncelik vermedi diye bizi bile şikayet edin” diye konuştu.
HALKMIZIN DESTEĞİNİ BEKLİYORUZ
Vali Seymenoğlu uygulamanın Isparta’da 60 trafik noktasında eşzamanlı yapıldığını ifade ederek, halktan da bu uygulamaya destek vermelerini istediklerini bildirdi.
Konuşmanın ardından Vali Seymenoğlu, öğrencilerle birlikte yaya yolundan karşıdan karşıya geçti.

Çarşamba 21.7 ° / 11.4 °
Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °