Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Yaşam Hakkımızdan Vazgeçmiyoruz; Ölümleri Durdurun

Yaşam Hakkımızdan Vazgeçmiyoruz; Ölümleri Durdurun

ISPARTA 14.04.2021 13:53:00 0
Yaşam Hakkımızdan Vazgeçmiyoruz; 
Ölümleri 
Durdurun
Isparta – Burdur Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Nermin Karahan, Covid – 19’da vaka ve ölüm sayılarının her geçen gün arttığına dikkat çekerek; “Yaşam hakkımızdan vazgeçmiyoruz. Ölümleri durdurun” dedi.
 
Isparta – Burdur Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Nermin Karahan, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Ülkemizde kontrol altına alınamayan COVID-19 pandemisi üçüncü ve en büyük pikini yapıyor. Günlük vaka sayıları elli bini aştı, can kayıpları resmi rakamlara göre iki yüz elliyi aştı.
 
Hastanelerimiz COVID-19 hastalarıyla doldu, yeni açılan servisler dahi ihtiyacı karşılamaya yetmiyor, yoğun bakımlarda yer bulunamıyor. Her gün çaresizlik içinde yeni ölümlere tanıklık etmekten tükeniyoruz. Bu tablodan sadece COVID-19 hastaları değil, COVID-19 dışı hastalarımız da mağdur oluyor, ertelenemez sağlık sorunları için gereken hizmete ulaşamıyorlar.
Bu salgını hep birlikte durduralım.  “YAŞAM HAKKIMIZDAN VAZGEÇMİYORUZ! Ölümleri Durdurun!”
 
Çağrımız sadece sağlık örgütlerine ve sağlık çalışanlarına değil. Başta yakınlarını COVID-19 nedeniyle kaybedenler olmak üzere bütün yurttaşlarımızı çağrımızı sahiplenmeye, sesimize ses katmaya, bu korkunç gidişata dur demeye, yaşam hakkımızı sahiplenmeye çağırıyoruz. Bu çığlık hepimizin!” açıklamasında bulundu.
 
 

Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °
Pazartesi 23.2 ° / 10.5 °