Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Yangınla Mücadeleye Yönelik Eğitim ve Tatbikatlar Yapıldı Bölge Müdüründen Vatandaşlara Uyarı; Aman Yangın Çıkarmayın!

Yangınla Mücadeleye Yönelik Eğitim ve Tatbikatlar Yapıldı Bölge Müdüründen Vatandaşlara Uyarı; Aman Yangın Çıkarmayın!

ISPARTA 30.05.2020 06:20:00 0
Yangınla Mücadeleye Yönelik 
Eğitim ve Tatbikatlar Yapıldı 
Bölge Müdüründen Vatandaşlara Uyarı; 
Aman 
Yangın
Çıkarmayın!
Isparta Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı birimlerinde yangın mevsimine hazırlık maksadıyla özellikle mesleğe yeni başlayan personele yönelik orman yangınları, söndürme organizasyonları, koruyucu donanım, kullanılan araç ve gereçler ile ilgili görsel ve uygulamalı eğitim çalışmaları yapıldı.
 
Isparta Orman Bölge Müdürlüğüne ve bağlı birimlerimizden Isparta, Eğirdir, Sütçüler, Burdur, Bucak, Gölhisar ve Dinar İşletme Müdürlüklerinde görev yapan personele yönelik eğitim çalışmaları Isparta Orman Bölge Bölge Müdürü Refik Ulusoy, Bölge Müdürlüğü Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Abdül Kadir Taşer, Bölge Müdürü Mühendisi Fahri Kaya, İşletme Müdürlüklerinden Teknik eleman, Orman Muhafaza Memuru ve Bir kısım yangın söndürme ekiplerinin katılımı ile gerçekleşti.
 
Isparta Orman Bölge Müdürü Refik Ulusoy eğim programlarına katılarak “Doğal kaynaklarımız olan ormanların en büyük zarar veren etmenlerden biri orman yangınlarıdır, orman yangınları can, mal ve servet kaybına yol açmakta, Ayrıca biyolojik çeşitliliği kesintiye uğratarak, hava kirliliğine sebebiyet vermektedir. Orman yangınlarıyla mücadele tehlikeli ve zor bir çalışmadır. Bu nedenle öncelikle yangın çıkmaması için halkımızı bilinçlendirilmeli, yangınla mücadele araç ve ekipmanları hazır hale getirilmeli, kendimizi bilgi, fizik ve düşünce olarak hazırlamalıyız.
 
Ayrıca yangın söndürme çalışmalarının vatan savunması gibi kutsal bir görev olduğunu, bu uğurda meslek şehitlerimizin bulunduğunu bu nedenle yangın söndürme çalışmalarının öncelikle sağlık ve güvenlik kurallarına dikkat edilerek erken müdahale edebilmenin önemli olduğunu belirterek;
2020 yılının en az orman yangını ve en az hasarla, kazasız, belasız geçmesi temennisinde bulunarak tüm çalışanlara başarılar diledi.
 

Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °