Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Yalvaç’ta Festival Coşkusu…

Yalvaç’ta Festival Coşkusu…

ISPARTA 22.08.2019 13:33:00 0
Yalvaç’ta 
Festival
Coşkusu…
Yalvaç’ta her yıl geleneksel olarak yapılan Pisidia Antiokhiea Kültür Sanat ve Turizm Festivali önceki gün başladı. 5 gün boyunca yapılacak kutlamalarda Serdar Ortaç, Ahmet Şafak, Murat Başaran’ın yanı sıra 5 sanatçı festivale renk katıyor.
 
İLÇE CADDELERİNE
STANDLAR KURULDU
Yalvaç ilçesinde bu yıl 18’incisi gerçekleştirilen Pisidia Antiokhiea Kültür Sanat ve Turizm Festivali coşkusu yaşanıyor. Yalvaç Belediyesi tarafından düzenlenen ve 25 Ağustos tarihine kadar sürecek olan Uluslararası Festivalde her gün çeşitli etkinlikler yapılıyor. Festival 25 Ağustos Pazar akşamı Ünlü Sanatçı Serdar Ortaç’ın sahne almasıyla sona erecek. Festivale aynı zamanda değişik ülkelerden folklor ekipleri de katılıyor. Bugün Festivalin üçüncü günü gerçekleştiriliyor.
Başkan Halil Hilmi Tütüncü her yıl olduğu gibi bu yıl da festival dolayısı ile şehir merkezindeki ana caddelerde standlar ve esnaf sergileri açıldığını bildirdi.
İLÇE CADDELERİNE STANDLAR KURULDU
SANAT SEMPOZYUMU GERÇEKLEŞTİRİLDİ
20 Ağustos Salı günü yani önceki gün Zafer Mahallesi Orman Caddesi İtfaiye binası köşesinden ilçe stadına kadar olan cadde boyunca karşılıklı alışveriş Standları ve Sergilerinin Kurulması ile başlayan festival, Saat 21:00’de Belediye Meclis Salonu Sanat Sempozyumu ile devam etti. Bu sempozyumun öncesinde ise saat 20:00’de katılımcılara hoş geldin yemeği verildi. Uluslararası Yalvaç Sanat Sempozyumu ve Uluslararası Keçe Çalıştayı kapsamında keçe için Gencer Kondal Keçe Atölyesi, resim için Keçe evi, mozaik-resim için Hıdırlık Tepesi Hastane yolu üzeri istinat duvarında eserler sergilendi.
Festivalin ikinci günü olan 21 Ağustos Çarşamba günü ise; Saat 14:00’de Yalvaç Müzesinde Foto Boylu Dünden Bugüne Yalvaç Fotoğrafları sergisi ve Antiokheia Antik Kenti kazı Ekibi Fotoğrafları sergisi açılışı yapıldı. Saat 18:00’de Yalvaç’ın meşhur Çınaraltı’nda Halk oyunları gösterisi gerçekleştirildi. Saat 21:00’de ise Yalvaç İlçe Stadyumunda Yalvaç Fen Lisesi FİZY Grubunun gösterisi ile başlayan konser programında İstanbul Girls Orchestrası sahne aldı.
Festivalin üçüncü günü olan 22 Ağustos Perşembe günü yani bugün ise; Saat 14:00’de Festival Komitesi Tarafından Alışveriş Stantlarının Gezildi. Saat 16:00’da “Antiokheia Antik Kenti ve Antik kentteki Arkeolojik Kazılar” konulu Prof. Dr. Mehmet Özhanlı’nın verdiği Konferans gerçekleştirildi ve  – Psidia Antiokheia Antik Kenti Kazı Evi ziyaret edildi.
Yine bugün Saat 18:00’de yine Çınaraltı’nda Yalvaç Belediyesi Mehter Takımı Konseri gerçekleştirilecek. Bugünkü festival programı Saat 21:00 İlçe stadında Sanatçı Tuğçe Kandemir’in sahne alacağı konser ile sona erecek.
İŞTE PİSİDİA ANTİOKHİEA KÜLTÜR SANAT VE TURİZM FESTİVALİNİN DİĞER GÜNLERİNDE YAPILACAK ETKİNLİKLER
23 Ağustos Cuma (Yarın):
Saat 10:30 Festival Açılışı – Yer: Antiokheia Antik Kenti Tiyatrosu (Açılış için Anlatan Meydan’dan saat 10:00’da otobüs kaldırılacak)
Saat 14:00 Sünnet Mevlidi ve Sünnet Şöleni / Yer: Devlethan Camii Avlusu
Saat 15:00 Keçe Çalıştayı Eserleri ve Resim Sergisi Açılışı / Yer: KAB Okulu Spor Salonu / Hıdırlık Hastane Yolu
Saat 18:00 Çocuklara Yönelik Ödüllü Yarışmalar (İlkokul seviyesi)- Yer: Anlatan Meydan,
Saat 21:00 Konser – Murat Başaran – Yer: İlçe Stadı
24 Ağustos Cumartesi:
Saat 12:00 Masır Parkı Rekreasyon düzenlemesi yamaç Şelalesi Açılışı / Yer: Masır Piknik Alanı
Saat 14:00 Geleneksel Yalvaç Yemekleri Yarışması / Yer: Yalvaç Konakları
Saat 17.00 Pisidia Antiokheia Antik Kenti Gezisi (Gezi için Anlatan Meydan’dan saat 16:45’de otobüs kaldırılacaktır)
Saat 18:00 Çocuklara Yönelik Ödüllü Yarışmalar (İlkokul seviyesi)- Yer: Anlatan Meydan,
Saat 21:00 Konser– Ahmet Şafak / Yer: İlçe Stadı
25 Ağustos Pazar
Saat 10:00 Trap Atışları Turnuvası Açılışı / Yer: Hıdırlık Tepesi
Saat 21:00 Konser– Serdar Ortaç Yer: İlçe Stadı

Anahtar Kelimeler: yalvaçtafestivalcoşkusu
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °