Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Yağmura rağmen Oluklacı’dan vazgeçmediler

Eğirdir Geleneksel Oluklacı Şenliklerinin bu yıl 14.üncüsü Kültür ve Turizm Bakanlığının destekleri ile gerçekleştirildi.

ISPARTA 16.05.2016 13:32:00 0
Yağmura rağmen Oluklacı’dan vazgeçmediler
Bu yıl Eğirdir Belediyesinin sponsorluğunda 14.üncüsü düzenlenen Oluklacı Şenlikleri’ne Eğirdir Kaymakamı Abdullah akdaş, Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl’ün yanı sıra öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. 15 Mayıs 2015 Pazar günü sabah7.00’de başlayan tırmanışta katılımcılara Eğirdir Belediyesi tarafından Eğirdir Belediyesi logolu şapka armağan edildi. 
Yaklaşık 45 dakikalık yorucu bir tırmanışın ardından Eğirdir’i dört bir yanından kuşbakışı seyreden Oluklacı’ya ulaşan katılımcılar burada Eğirdir Belediyesi park ve bahçeler ekiplerinin getirmiş oldukları dişbudak fidanlarını toprakla buluşturdu. Fidan dikiminin ardından mevlüt okundu ve Eğirdir Belediyesi tarafından ikram edilen yemekler yendi. Belediye Başkanı Ömer Şengöl yaptığı konuşmada, "14 yıldır düzenli olarak düzenlediğimiz Oluklacı Şenliğimize hepiniz hoş geldiniz. Yağmur yağar, kar yağar, çileli bir güç geçirirseniz unutulmazlığı daha da artar. Buranın güzelliğini ve tadını alamayanlar çok şey kaçırdılar. Hepinizin ayaklarına sağlık, sizlere buraya katılmanızdan ve bu etkinliğe teşrif etmenizden dolayı teşekkür ediyorum. İnşaallah unutulmaz bir gün yaşarız" dedi. 
Kaymakam Abdullah Akdaş, ilk defa katıldığı şenliklerde bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, Oluklacı'ya çıkan herkesi yürekten kutladığını söyledi.
 
Yemek Programının ardından her yıl gelenek haline getirilen ve Milli Hakem Emin Barlas, Eğirdir Elmaspor Kulübü Antrenörü Ahmet Özkoç, Maliyeci İsmail Turhan ve Eğirdir Belediyesi Basın ve halkla ilişkiler görevlisi Emrah Çelik tarafından organize edilen yarışmalar coşkulu ve heyecanlı geçti. Oluklacı Şenliği’nin en çok sevinenleri ise en küçüğünden en büyüğe  çocuklar oldu. Yoğurt yarışmasında yüzler bulamaç haline geldi. Fakat yoğurdun içindeki altını bulanın sevinci ise sonsuzdu. Yoğurt yarışmasında derece giren Beyza Kıymet Taşçı ve Berkant Özkan altın almaya hak kazandırlar.
Kaşık üzerinde yumurta taşıma yarışması da izleyenler tarafından büyük alkış topladı. Bu yarışmada küçükler kategorisinde İlayda Kuş, Muharrem Demir, Bilal Erdem, büyüklerde ise Melek Ereli ve Ayşenur Güder birinci gelerek hediye almaya hak kazandılar. Küçük çocukların çuval yarışması da şenliğin zevkli geçen yarışmalarından biri oldu. Bu yarışmada Hilal Kaya ve Fatih Yavuz birinci gelerek Cumhuriyet altınlarını Kaymakam Abdullah Akdaş ve Belediye Başkanı Ömer Şengöl'ün elinden aldılar. Büyükler de boş durmadı. Kale direkleri kuruldu, penaltı atışları yapıldı; voleybol sahası içerisinde kadınlar ve erkekler arasında halat çekme yarışları yapıldı. Yarışmalarda galip gelenlere Eğirdir Belediyesi tarafından çeşitli hediyeler verildi.
14.üncüsü gerçekleşen geleneksel Oluklacı Şenliğinde her yıl olduğu gibi bu yıl da en küçük  ve en yaşlı katılımcılara altın ödülleri verildi. Şenliğin en küçüğü olarak 41 günlük Ayşen Yorgancıoğlu seçilirken şenliğin en yaşlı katılımcısı Eğirdirli 83 yaşındaki Veli Karaçay birer Cumhuriyet altını almaya hak kazandılar. Ödülleri Eğirdir Belediye başkanı Ömer Şengöl takdim etti.
14. üncü Geleneksel Eğirdir Oluklacı Şenliği neşeli saatlerin ardından geriye unutulmaz anılar bırakarak son buldu.
 

Anahtar Kelimeler:
Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °