Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Vatandaşın Sağlık İl Müdürüne isyanı; Sen kime nasıl hizmet ediyorsun müdür bey?

Vatandaşın Sağlık İl Müdürüne isyanı; Sen kime nasıl hizmet ediyorsun müdür bey?

ISPARTA 27.07.2019 07:26:00 0
Vatandaşın Sağlık İl Müdürüne isyanı; 
Sen kime nasıl hizmet 
ediyorsun müdür bey?
Yıllardır Isparta’da görev yaptıktan sonra görevine Erzurum’da devam eden Y. Bademlili Orman Yüksek Mühendisi Cemalettin Cevher, Isparta’da ailesinin başına gelen sağlık sorunundan dolayı Sağlık İl Müdürüne isyan etti.
 
VATANDAŞI İSYAN ETTİREN
SAĞLIK MÜDÜRÜ(!)
Durumu sosyal medya üzerinde paylaşarak kamuoyuna duyuran ve Isparta’nın başta Vali ve Milletvekilleri olmak üzere etkili ve yetkililerini göreve davet eden  Cevher, açıklamasında şu görüşlere yer verdi; “Ben 35 yıllık Devlet memuruyum. Erzincan’da görev yapıyorum. Isparta – Yenişarbademli’liyim. Melikler Yaylası’nda Gökyüzü Gözlem Şenliği 25 - 28 Temmuz arası devam ediyor.
“SAĞLIK EKİBİNDE
TANSİYON ALETİ BİLE YOK!”
Eşim çocuklarım ve yakınlarım Ankara’dan İzmir’den Isparta’dan şenliğe giderler. İki uzman doktor aile bireyimiz birlikteler. Eşim fenalık geçirir. Isparta’dan gelen sağlık ekibine giderler. Uzmanlarımızla birlikte. Hiç bir müdahale gereci yok. Tansiyon aleti bulunmaz. Yarın sayın valinin gelip geceyi şenlikte geçireceğini öğrendim. 
“SENİ ALLAH’A
HAVALE EDİYORUM…”
Sayın Isparta İl Sağlık Müdürü, o mekanda tansiyon ölçme aleti bile olmayan ekibin işi nedir? Kardeşi eşimi Yenişarbademli sağlık merkezine götürür. İlçede pratisyen hekim bile yoktur. Sen kime nasıl hizmet edersin müdür bey?
Seni Allah’a havale ediyorum...
“MAKAM KOLTUKLA
DEĞİL HİZMETLE DOLAR”
Makam koltukla değil hizmetle dolar. Bir ilçede bir tek pratisyen hekim yoksa, gönderilen ekipte tansiyon ölçme aleti bile yoksa sen hangi akla hizmet eder ve Isparta’dan boş ekip gönderirsin.
Seni ve bu işlerdeki sorumluları en basit ifadeyle kınıyorum.
Isparta’mızın etkili ve yetkililerini göreve davet ediyorum...
Üzülerek saygılarımı sunamıyorum.
Allah sizin gibi makam sahiplerini ıslah etsin...”

Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °