Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Vatandaşa yeni bir devlet kapısı açıldı

Vatandaşa yeni bir devlet kapısı açıldı

ISPARTA 14.04.2018 06:10:00 0
Vatandaşa yeni bir devlet kapısı açıldı
Açık Kapı projesi kapsamında Isparta Valiliğinde oluşturulan Açık Kapı birimi dün Vali Şehmus Günaydın tarafından tanıtımı yapılarak açıldı.  Açık Kapı birimini tanıtan Vali Günaydın “Vatandaşlarımız 17 kategori, 322 başvuru türünde bütün başvuruları yapabilecek. Tapu işlerini halletmek isteyen vatandaşlarımızın artık tapu dairesine gitmesine gerek yok. ipotek işlemleri de internet üzerinden yapılabilecektir. Başvuruların hemen ardından mobil uygulama ya da internet üzerinden vatandaşlarımıza bilgilendirme yapılacaktır. Yapılan başvurular olumlu ya da olumsuz 7 iş günü içerisinde sonuçlandırılacaktır” dedi.
 
Devlet hizmetleri ile ilgili vatandaşların yaşadıkları sorunları çözmek amacıyla başlatılan ‘Açık Kapı’ projesi Isparta’da başladı. Açık Kapı için Isparta Valiliği içinde oluşturulan birime vatandaşlar sorunlarını yüz yüze aktarma imkanına sahip olacak.  İçişleri Bakanlığının 15 ilde pilot uygulama olarak başlattığı ‘Açık Kapı’ Projesinin 81 ile yayılması amacıyla başlatılan çalışmada Isparta’da yerini aldı. Isparta’da çeşitli kurumlardan projede görev alacak 5 personele eğitimleri verildi. Isparta Valiliği içinde yeri hazırlanan ‘Açık Kapı’ projesinin açılışı dün Vali Şehmus Günaydın tarafından yapıldı. Vatandaşların çeşitli iş ve hizmetlerle ilgili yaşadıkları sorunlarda başvuru yapabilecekleri Açık Kapı’ya vatandaşlar direkt giderek yüz yüze sözlü yada yazılı olarak sorunlarını ve şikayetlerini iletebilecekler. Açık Kapı gelen şikayet ve taleplerle ilgili çalışma yaparak 7 iş günü içinde vatandaşa dönüş yapacak.
3 ŞEKİLDE BAŞVURU KOLAYLIĞI
Açık Kapı birimini tanıdan Vali Günaydın “İçişleri Bakanlığımız tarafından uygulamaya konulan ‘Açık Kapı Projesini’ Isparta ilinde hayata geçirdik. Bu konuda Isparta Valiliğinde açık kapı birimi oluşturuldu. Bu kapı, milletimizin kapısı. Vatandaşlarımızın kamu hizmetlerine erişimini kolaylaştıran bir kapı. Vatandaşlarımızın yapmış olduğu başvuruların daha hızlı sonuçlandırılması, vatandaşlarımızsın memnuniyet oranlarının artırılması için bu proje ve uygulama çok önemli. Bu başvurular 3 şekilde yapılabilecek. Birincisi; vatandaşlarımız bu alana, bu odaya gelerek ilgili kişilerle sorunlarını paylaşabilecek, başvurularını iletecekler. İkincisi; internet ortamında ‘www.acikkapi.gov.tr’ adresinden başvurularını yapabilecekler. Üçüncüsü de; mobil uygulamalarla başvurularını yapabileceklerdir” dedi.
17 KATEGORİDE 322 BAŞVURU HİZMETİ
Vatandaşın devlet hizmetlerine ulaşımının kolaylaştığını belirten Vali Günaydın “ Bu son derece kolay bir metot. Vatandaşlarımız 17 kategori, 322 başvuru türünde bütün başvuruları yapabilecek. Tapu işlerini halletmek isteyen vatandaşlarımızın artık tapu dairesine gitmesine gerek yok. ipotek işlemleri de internet üzerinden yapılabilecektir. Başvuruların hemen ardından mobil uygulama ya da internet üzerinden vatandaşlarımıza bilgilendirme yapılacaktır. Yapılan başvurular olumlu ya da olumsuz 7 iş günü içerisinde sonuçlandırılacaktır. Vatandaşlarımızın evlerinden çıkmadan başvurularını yapacaklar. Bu proje bürokrasilerin azaltılmasında, hizmetlerin hızlı bir şekilde sonuçlandırılmasından çok önemli bir çalışma” diye konuştu.
BÜROKRASİ AZALACAK, HİZMET HIZLANACAK
Vali Günaydın açıklamasında “Bu uygulamayı başlatan İçişleri Bakanlığı olmak üzere bütün görevlilerimize teşekkür ediyoruz. BİMER ve CİMER uygularından biraz farklı. Vatandaş arzu ettiği takdirde buraya gelerek görevlilerimizle yüz yüze görüşebilecekler. Vatandaşlarımızın gizli kalmasını istedikleri başvurularda da karşıda bunun için bir odamız var. Bu uygulamaya benzer olarak, halk günlerinde de aynı sistemi uyguluyoruz. En büyük avantajımız, bürokrasi azalacak, hizmet hızlı olacak. Ispartalı vatandaşlarımız bu uygulamayı çok kısa bir sürede benimseyeceğini umuyorum. Valilik kategorisinin altında 55 tane başvuru şekli var” ifadelerine yer verdi.GÜLSES

Anahtar Kelimeler:
Salı 22.2 ° / 11 °
Çarşamba 21.7 ° / 11.4 °
Perşembe 20.9 ° / 10.2 °