Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Vatan size minnettar

Vatan size minnettar

ISPARTA 20.09.2018 07:03:00 0
Vatan size minnettar
Isparta’da 19 Eylül Gaziler Günü, düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlanırken, şehitlikte de dualar okundu. 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen törende konuşan Muharip Gaziler Derneği Isparta Şubesi Başkanı Ahmet Yaşar Ayyıldız,” Gururla taşıdığımız Gazi unvanı, Ata'mızdan biz gazilere intikal eden en büyük mirastır” dedi.
 
 
Isparta’da Gaziler Günü dün gerçekleştirilen çeşitli programlarla kutlandı. İlk olarak 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenlendi. Buradaki törene Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Garnizon Komutanı Albay Bilgin Çetinbağ, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Kemal Çokdinç, vali yardımcıları, Muharip Gaziler Derneği Isparta Şubesi Başkanı Ahmet Yaşar Ayyıldız, Türkiye Harp Malulü ve Gazi, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Isparta Şubesi Başkanı Musa İrez ve üyeleri, askeri ve mülki erkan, siyasi parti il başkan ve temsilcileri, daire müdürleri, sivil toplum örgütü başkan ve temsilcileri ile öğrenciler katıldı.
Törende ilk olarak Valilik, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ve Muharip Gaziler Derneği Isparta Şube Başkanlığı çelenkleri Atatürk Anıtına sunuldu. Programda, şehitler anısına 1 dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı söylendi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 19 Eylül Gaziler Günü mesajı okunduktan sonra kürsüye gelen Türkiye Muharip Gaziler Derneği Isparta Şube Başkanı Ahmet Yaşar Ayyıldız günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.
GAZİLİK UNVANI, ATA'MIZDAN BİZ GAZİLERE İNTİKAL EDEN EN BÜYÜK MİRASTIR
19 Eylül Gaziler Günü’nün Türk kahramanlığının Gazi M. Kemal Atatürk'ün şahsında taçlandığı bir gün olduğunu dile getiren Ayyıldız, sözlerini şöyle sürdürdü: “19 Eylül, muharebe meydanlarında canlarını ortaya koyarak savaşan, fedakar ve kahraman gazilerimizin Şeref ve Kahramanlık Günü'dür. Kahraman gaziler, "Gaziler Gününüz" kutlu olsun. Sizler, En Büyük Gazi M. Kemal atatürk'ün yaşayan birer temsilcilerisiniz. Sizler, şehitlerimizin ile birlikte cumhuriyetimizin teminatı ve temel taşlarısınız. Sizler, kutsal vatan görevinizi hakkıyla yerine getirip; vatanın, milletin, bayrağın ve istikbalin ne denli paha biçilemez değerler olduğunu ve bu değerler için nelerin göze alınabileceğini gösterdiniz. Bayrağımız, vatanımızın üzerinde özgürce dalgalanıyorsa sizin emsalsiz fedakarlığınız sayesindedir. Gururla taşıdığımız Gazi unvanı, Ata'mızdan biz gazilere intikal eden en büyük mirastır.

GAZİLERİMİZİN ŞEREF VE KAHRAMANLIK GÜNÜ'DÜR
19 Eylül; Kurtuluş Savaşı'nda, 1950'de Kore'de, 1974'de Kıbrıs'ta savaşan Muharip Gaziler ile Türkiye Cumhuriyeti'nin rejimi, üniter yapısı ve toprak bütünlüğü uğrunda yurt içinde ve yurt dışında tüm terör örgütlerine karşı kahramanca mücadele eden asker, polis, vatandaş tüm Malul Gazilerin Şeref ve Kahramanlık Günü'dür. Bugün, Gazilik onuruna erişen kahramanların Gaziler Günü'nü kutlamanın bir kez daha, derin heyecanı' içindeyiz. Tarihin her döneminde hür yaşamayı, bağımsızlık ve istiklalini canı pahasına korumayı ilke edinen aziz milletimiz, asırlardır Anadolu toprakları üzerinde verdiği varoluş mücadelesinin şifresi "ölürsem şehit, kalırsam gazi" deyişinde saklıdır.
ASLA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ
Ülkemiz, dün olduğu gibi bugün de, sınırlarımızın içinde ve dışında, iç ve dış destekli terör örgütlerinin tehdidi altındadır. Küresel emperyalist güçler geçmişte başaramadıkları, ülkemizi bölme emellerinden hiçbir zaman vazgeçmemişleridir. Terör örgütlerinin hedefleri; ülkede karışıklık çıkarmak, Türk ordusunu yıpratmak Türkiye Cumhuriyetini bölünmüş ve zayıf bir ülke haline getirmek, dolayısıyla, emperyalist güçlerin menfaatleri doğrultusunda sömürü planı olan Sevr'in gerçekleşmesini sağlamaktır. Buna asla müsaade etmeyeceğiz. Bu güne kadar sergilenen her türlü hainlik ve ihanet, vatansever ve kahraman askerlerimiz, jandarma, polis, güvenlik korucusu ve asil vatandaşlarımız tarafından önlenmiş ve hüsrana uğratılmıştır. Asıl Türk milletinin bağrından çıkan, şanlı ve şerefli Türk ordusu dün olduğu gibi yarında vatanımızın, hürriyet ve bağımsızlığımızın en büyük güvencesi ve dayanağıdır.

TOPRAKLARIMIZ TÜRK MİLLETİ TARAFINDAN EN KUTSAL EMANET OLARAK KORUNACAKTIR
Topraklarımızın bir daha istila edilmesine, bölünmesine, hürriyet ve bağımsızlığımıza göz dikilmesine ne biz, ne de bizden sonraki nesiller hiçbir zaman müsaade etmeyecektir, inanıyoruz ki, kan dökülerek var olan topraklar, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türk milleti tarafından en kutsal emanet olarak korunacaktır. 19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle. En Büyük Gazi M. Kemal ATATÜRK'Ü, silah arkadaşlarını, aramızdan ayrılan tüm gazilerimizi ve vatan uğruna toprağa düşen şehitlerimizi Türkiye Muharip Gaziler Derneği Isparta Şubesi olarak anıyor, hayatta olanlara da sağlık ve esenlikler diliyoruz.”
ŞEHİTLİK ZİYARET EDİLDİ
Buradaki programın ardından Vali Şehmus Günaydın ve beraberindekiler Garnizon Şehitliği’ni ziyaret etti. Şehitlikte okunan duaların ardından Vali Günaydın, Türkiye Harp Malulü ve Gazi, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği ve Muharip Gaziler Derneği’ni ziyaret etti.

Anahtar Kelimeler:
Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °