Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Valinin fırçası işe yaradı, başkan yapması gerekeni yaptı ve; Savköy’ün Adı ‘SAV’ oldu

Valinin fırçası işe yaradı, başkan yapması gerekeni yaptı ve; Savköy’ün Adı ‘SAV’ oldu

ISPARTA 29.01.2020 10:04:00 0
Valinin fırçası işe yaradı, başkan yapması gerekeni yaptı ve; 
Savköy’ün 
Adı 
‘SAV’ oldu
Vali Ömer Seymenoğlu’nun geçtiğimiz Ekim ayında yapılan İl Koordinasyon toplantısında Sav Belediye Başkanına ‘Sav kasaba olduğu halde neden köy olarak adlandırılıyor. Gerekli yazışmaları yap ve Savköy’ün dını Sav Kasabası Yap’ talimatı üzerine gerekli çalışmalar nihayet yapıldı ve resmi kayıtlarda ‘Savköy’ olan kasabanın adı ‘Sav’ olarak değiştirildi.
 
SAVKÖY’ÜN ADI NASIL
SAV OLDU? İŞTE O SÜREÇ
Vali Ömer Seymenoğlu, söz konusu İl Koordinasyon toplantısında sunum yapan bir Bölge Müdürünün Sav İçme Suyu projesini anlatırken ‘Savköy’ demesi üzerine; “Benim bildiğim orası kasaba. Ancak, her yerde Savköy deniliyor. Kasaba ise neden köy denilsin ki? Belediye Başkanı bu konuda gerekli çalışmayı yapsın” demişti. 
İLLER BANKASI BÖLGE
MÜDÜRÜ ‘SAVKÖY’ DEDİ
Sıra İller Bankası (İlbank) Bölge Müdürünün sunumuna geldiğinde Bölge Müdürü; “Isparta’da yaptığımız projelerden birisi de merkez Savköy’deki içme sunu ve kanalizasyon projesidir. Bu konuda çalışmalar devam etmektedir. Projenin tamamlanması için gerekli ödeneği sağladık” dedi.
VALİ ÖMER SEYMENOĞLU; “KASABA
KÖY DİYE ADLANDIRILMAZ”
İller Bankası Bölge Müdürünün merkez Sav Kasabasından Savköy olarak bahsetmesi üzerine Vali Ömer Seymenoğlu; “Bildiğime göre orası Kasaba yani Sav Kasabası. Ancak, burada olduğu gibi bazı yerlerde de ben sürekli oranın adını ‘Savköy’ olarak söylendiğine şahit oluyorum. Sav Belediye Başkanımız buradaysa kendisine iletelim kasabanın adını tam olarak duyursun. Savköy olmadığını Sav Kasabası olduğunu herkese ilan etsin. Gerekirse biz de Valilik olarak bu konuda biz de devreye girelim” dedi. Sav Belediye Başkanı da bu konuda hemen çalışmalara başlayacağını söylemişti.
SAV GERÇEK İSMİNE KAVUŞTU
Valinin bu talimatları üzerine söz konusu Belediye Başkanı gerekli çalışmaları nihayet yaptı ve Sav gerçek ismine kavuştu.   
RESMİ GAZETEDE YAYINLANDI
Savköy Olan Belde Adı 5393 Sayılı Belediye Kanunu Madde 10. Maddesi uyarınca Sav olarak değiştirilerek Resmi Gazetede yayınlandı ve yürürlüğe girdi. Sav dışındaki mecralarda uzun süredir karışıklığa yol açan ‘sav köy mü? yoksa kasaba (belde)mi?’ tereddütlerinin önü kapanmış oldu.

Perşembe 16.6 ° / 6 °
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °