Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Vali Özkan’dan gençlere mesaj

Gençlere seslenen Vali Vahdettin Özkan, “Ülkemizi daha büyük daha güçlü yapmak için sizlerin en önde yer alacağınıza, ülkemizin bölünmez bütünlüğü ve milletimiz için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayacağınıza yürekten inanıyo

ISPARTA 19.05.2016 05:20:00 0
Vali Özkan’dan gençlere mesaj
Isparta Valisi Vahdettin Özkan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Vali Özkan mesajında gençlere özel bir yer ayırarak, ülkemizin geleceği konusunda onlara güvendiğini dile getirdi. Vali Özkan’ın mesjaı şöyle; “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ayak basışı milletimizin varlığını güçlendiren, umutlarını canlandıran, kaderimizi değiştiren ve yolumuzu aydınlatan tarihi bir adımdır.
Anadolu’nun emperyalist güçler karşısındaki istiklal mücadelesini başlatma amacıyla yola çıkan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, milletimizin bağımsızlık inancından, vatan sevgisinden ve hür yaşama arzusundan güç almıştır. Bu gücü vatan topraklarında hala müşahede etmek bizlerin en büyük gururudur.
Bu sebepledir ki mukaddes vatanımız üzerinde ötelerden beri karanlık odaklarca oynanmak istenen oyunlar tutmamaktadır ve tutmayacaktır. İpleri küresel terör baronlarının elinde olan maşaların günümüzdeki beyhude çabalarına en güzel cevabı birlik bütünlük içinde yine aziz milletimiz vermektedir. Ülkemizin istikrarına ve güvenliğine ket vurmak isteyenler, milletimizin kadim tarihine bakarak ders almalıdırlar.
Milletimizin destansı zaferler sonunda kazandığı ve kurduğu Cumhuriyetin kazanımlarını barış, demokrasi, insan hakları, hukukun üstünlüğü temelinde yükseltmeye devam edecektir.
Bizlerin görevi gençlerimizin geleceğine yatırım yapmaktır. Onlara çok daha kalkınmış, çok daha gelişmiş, çok daha müreffeh bir ülke bırakmaktır. Gelişen ve değişen dünyanın şartlarına gençlerimizi hazırlamak, en iyi imkânları sunmak bizlerin görevleri arasındadır.
Milletimizin gurur kaynağı sevgili Gençler;
Bugün ilerleyeceğiniz yol ecdadımızın tarihinde gösterilmiştir. Bizlere emanet edilen bu yüce vatanı sizler daha ileriye taşıyacaksınız. Ülkemizi daha büyük daha güçlü yapmak için sizlerin en önde yer alacağınıza, ülkemizin bölünmez bütünlüğü ve milletimiz için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayacağınıza yürekten inanıyorum. Türkiye'nin istikbali, milletimizin umudu ve göz bebeği olan gençlerimizin omuzları üzerindedir.
Bu vesileyle tüm vatandaşlarımızın Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, tüm gençlerimizi sevgiyle selamlıyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanı uğruna şehit olan güvenlik güçlerimizi ve vatandaşlarımızı rahmetle anıyorum.”

Anahtar Kelimeler:
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °