Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Vali Ömer Seymenoğlu’ndan Sav Belediye Başkanına talimat: Savköy’ün Adını Sav Kasabası Yap!

Vali Ömer Seymenoğlu’ndan Sav Belediye Başkanına talimat: Savköy’ün Adını Sav Kasabası Yap!

ISPARTA 8.10.2019 13:05:00 0
Vali Ömer Seymenoğlu’ndan Sav Belediye Başkanına talimat: 
Savköy’ün 
Adını 
Sav Kasabası 
Yap!
Vali Ömer Seymenoğlu, İl Koordinasyon toplantısında sunum yapan bir Bölge Müdürünün Sav İçme Suyu projesini anlatırken ‘Savköy’ demesi üzerine; “Benim bildiğim orası kasaba. Ancak, her yerde Savköy deniliyor. Kasaba ise neden köy denilsin ki? Belediye Başkanı bu konuda gerekli çalışmayı yapsın” dedi.
 
Toplantıda Vali Ömer Seymenoğlu’nun konuşmasının ardından, Süleyman Demirel Üniversitesi’nden başlamak üzere toplantıya katılan bölge müdürleri, il müdürleri, üniversiteler ve diğer kurum ve kuruluş temsilcileri kurumlarının yaptığı yatırımları sunum şeklinde toplantıya katılanlara anlattılar.
İLLER BANKASI BÖLGE
MÜDÜRÜ ‘SAVKÖY’ DEDİ
Sıra İller Bankası (İlbank) Bölge Müdürünün sunumuna geldiğinde Bölge Müdürü; “Isparta’da yaptığımız projelerden birisi de merkez Savköy’deki içme sunu ve kanalizasyon projesidir. Bu konuda çalışmalar devam etmektedir. Projenin tamamlanması için gerekli ödeneği sağladık” dedi.
VALİ ÖMER SEYMENOĞLU; “KASABA
KÖY DİYE ADLANDIRILMAZ”
İller Bankası Bölge Müdürünün merkez Sav Kasabasından Savköy olarak bahsetmesi üzerine Vali Ömer Seymenoğlu; “Bildiğime göre orası Kasaba yani Sav Kasabası. Ancak, burada olduğu gibi bazı yerlerde de ben sürekli oranın adını ‘Savköy’ olarak söylendiğine şahit oluyorum. Sav Belediye Başkanımız buradaysa kendisine iletelim kasabanın adını tam olarak duyursun. Savköy olmadığını Sav Kasabası olduğunu herkese ilan etsin. Gerekirse biz de Valilik olarak bu konuda biz de devreye girelim” dedi. Sav Belediye Başkanı da bu konuda hemen çalışmalara başlayacağını söyledi. 

 

Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °