Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Vali Ömer Seymenoğlu’ndan Kurum ve Kuruluşlara; Basına Demeç Vermeyin Genelgesi (!)

Vali Ömer Seymenoğlu’ndan Kurum ve Kuruluşlara; Basına Demeç Vermeyin Genelgesi (!)

ISPARTA 10.05.2022 06:18:00 0
Vali Ömer Seymenoğlu’ndan Kurum ve Kuruluşlara; 
Basına 
Demeç Vermeyin
Genelgesi (!)
Vali Ömer Seymenoğlu, Isparta’daki Valiliğe bağlı tüm kurum ve kuruluşlara bir yazı göndererek, Valilikten izin almadan basına bilgi veya demeç vermemeleri konusunda uyarı yazısı gönderdi.
 
Vali Ömer Seymenoğlu tarafından kurum ve kuruluşlarına gönderilen 6 Mayıs 2022 Tarihli yazıda; “657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun "Basına Bilgi veya Demeç Verme: Madde 15 - Devlet Memurları Kamu görevleri hakkında basına, haber ajanslarına veya radyo ve televizyon kurumlarına bilgi veya demeç veremezler. Bu konuda gerekli bilgi, ancak Bakanın yetkili kılacağı görevli, illerde Valiler veya yetkili kılacağı görevli tarafından verilebilir.
Askeri hizmet ile ilgili bilgiler özel kanunların yetkili kıldığı personel dışında hiç bir kimse tarafından açıklanamaz." denilmektedir.
 
Kanun’un bu amir hükmü gereği; Mülki İdare Amirleri, Kurum Müdürleri ile bağlı ve ilgili kuruluşların birim amirlerince basına, haber ajanslarına, radyo ve televizyon kurumlarına, Valiliğimiz İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yazılı izin almadan bilgi ve demeç verilmeyecektir. Gereğini rica ederim” denildi.
HALK ÇALIŞMALARDAN
NASIL BİLGİ SAHİBİ OLACAK?
Vali Ömer Seymenoğlu’nun bu yazısı sonrası, görevi halka hizmet olan bu kamu kurum ve kuruluşlarının müdür veya diğer yetkilileri yaptıkları çalışmalar hakkında basına bilgi veremez hale gelince halkın bu çalışmalardan nasıl haberi olacak? Veya haberi olmayacak mı? Soruları gündeme geldi.
İşte Vali Ömer Seymenoğlu tarafından kurum ve kuruluşlara gönderilen o yazı;

Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °
Pazartesi 23.2 ° / 10.5 °