Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Vali Ömer Seymenoğlu’ndan Isparta’ya çok önemli çağrı: Aynı sorunları Bir daha Yaşamamak için…

Vali Ömer Seymenoğlu’ndan Isparta’ya çok önemli çağrı: Aynı sorunları Bir daha Yaşamamak için…

ISPARTA 26.10.2019 18:29:00 0
Vali Ömer Seymenoğlu’ndan Isparta’ya çok önemli çağrı: 
Aynı sorunları 
Bir daha 
Yaşamamak için…
Vali Ömer Seymenoğlu, geçmiş yıllarda tren seferlerinin çeşitli nedenlerle kaldırıldığına dikkat çekerek; “Aynı sorunları bir daha yaşamak istemiyorsak, ne olur trenimize sahip çıkalım” dedi.
 
 
GÖLLER EKSPRESİ 11 YIL
ÖNCE SEFERDEN KALDIRILMIŞTI
2008 yılında raylardaki bakım nedeniyle seferlerine son verilen Göller Ekspresi bugünden itibaren seferlerine yeniden başladı. Gülsuyu sıkılarak karşılanan Treni Isparta’dan İzmir’e Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan uğurladı. Konu ile ilgili olarak dün Isparta Tren Gar’ında bir tören düzenlendi. Törene; Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Vali Ömer Seymenoğlu, TBMM Başkanvekili ve Ak Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Ak Parti YSK Temsilcisi ve Isparta Milletvekili Recep Özel, Ak Parti Isparta Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz, TCDD Taşımacılık A.Ş Genel Müdürü Kamuran Yazıcı, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Daire Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşu Başkan ve Temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.
VALİ SEYMENOĞLU; “ISPARTA’YA
İLK TREN 1911 YILINDA GELDİ”
Törende bir konuşma yapan Vali Ömer Seymenoğlu, tüm Isparta halkına trene sahip çıkma çağrısında bulundu. Vali Seymenoğlu, konuşmasında şunları söyledi; “Bir buçuk asırdır Türkiye’ye hizmet veren TCDD ailesine teşekkür ediyorum. Bu tren 1911 yılında Eğirdir’den başlayarak, 1936 yılında da Isparta Garı’nın yapılmasıyla uzun yıllar göller bölgesine hizmet vermiştir.
“ŞÜKÜRLER OLSUN TREN
SEFERLERİ YENİDEN BAŞLADI”
Ancak bu seferler zaman zaman geçici de olsa inkıtaya uğramıştı. İlimizin sayın Vekilleri bu işi tekrar gündeme getirdiler. Valilik olarak Belediye Başkalığımız olarak neden olmasın dedik. Altyapısı zaten hazırdı, Allah’ımıza şükürler olsun ki bugün burada Isparta – İzmir yolcu trenimizi tekrar hizmete alma fırsatını bulduk.
“NE OLUR TRENİMİZE
 SAHİP ÇIKALIM”
Benim Ispartalılardan bir ricam var; Öğrenci şehriyiz, asker şehriyiz kısaca hareketli bir şehiriz. Ne olur bu trene sahip çıkalım, bizler sahip çıkarsak bu trenler buraya yolcu taşır, şu anda altyapımız yeterli, trenlerimiz gayet modern bunun için sahip çıkalım diyorum. Öğrencilerimizi yönlendireceğiz, askerlerimizi yönlendireceğiz, turizmde bu sene çok güzel bir sezon geçirdik inşallah önümüzdeki yıl 1 Milyonun üzerinde insanımızı burada misafir edeceğiz.
“GÖLLER EKSPRESİ İLE
TURİZMDE DE İVME YAKALAYACAĞIZ”
Ziyaretçilerimizin büyük çoğunluğu Ege Bölgemizden geliyor. Neden bu trenle onları getirmeyelim. Doğu Ekspresi’nde yakalanan ivme gibi bizlerde trenimizle turizmde ivme kazanacağız. Eğirdirliler de dört gözle trenin Eğirdir’e kavuşturulmasını bekliyor. Burası da bir turizm bölgesi, göller bölgesi, doğası güzel, coğrafyası ve insanı da çok güzel, bu onların da hakkıdır diyoruz. İnşallah önümüzdeki yıllarda onu da hizmete sokabilirsek bu hattı turizmde ön plana çıkartabiliriz diyorum” şeklinde konuştu.
 

Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °