Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Vali Ömer Seymenoğlu; Bu sorun sadece emniyetle çözülecek bir iş değil

Vali Ömer Seymenoğlu; Bu sorun sadece emniyetle çözülecek bir iş değil

ISPARTA 22.06.2019 06:44:00 0
 Vali Ömer Seymenoğlu; 
Bu sorun sadece 
emniyetle çözülecek 
bir iş değil
Bu yılın ikinci Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı dün Valilik Göl Toplantı Salonunda Vali Ömer Seymenoğlu başkanlığında gerçekleştirildi.
Toplantıya kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, STK temsilcileri katıldı. Bağımlılıklarla mücadele anlamında daha önceki toplantılarda alınan kararlar eşliğinde Isparta’da yapılan çalışmalar ele alındı.
VALİ SEYMENOĞLU; “BU BELADAN TOPYEKÜN
BİR MÜCADELE İLE KURTULABİLİRİZ”
Toplantıdaki konuşmasında toplumun her kesimini bağımlılıkla mücadele konusunda seferber olmaya çağıran Vali Seymenoğlu bağımlılıkla mücadelenin öncelikleri arasında olduğunu söyledi. Vali Seymenoğlu, “Bağımlılığın telafisi çok zor arkadaşlar. O yüzden Isparta İlinde benim birinci önceliğim bağımlılıkla mücadele. Bağımlılık hem emniyet ve asayişin, huzur ortamının bozulmasına en hızlı ve en güçlü etki eden bir sıkıntı. Bu sadece Isparta’da değil, bu ülkemizin sorunu 81 ilin sorunu hatta dünyanın sorunu. Allah’ımıza şükürler olsun belki dünyadaki diğer ülkeler kadar bizde henüz çok üst seviyelerde bir sorun haline gelmedi ama gelmeyecek anlamı da taşımaz.
“BU İŞ SADECE EMNİYETLE
OLACAK İŞ DEĞİL”
Benim sizlerden ricam önceliklerimizin birinci sırasında olması. Bu sadece emniyet ve jandarmayla takip edilen polisiye tedbirlerle veya adliye ayağında savcılıklarla yürütülecek bir mücadele değil. Bunu bir kere kabul etmemiz lazım. O yüzden bunu topyekûn yapmamız lazım. Sivil Toplum Kuruluşlarımızla, okullarımızla, velililerimizle, anne babalarımızla, akrabalarımızla yani toplumun bütün katmanlarıyla bu işin içine girersek başarılı olabiliriz.” dedi.
“TEKNOLOJİYİ BİLİNÇLİ
KULLANMALIYIZ”
Konuşmasında teknoloji bağımlılığına da değinen Vali Seymenoğlu, “Teknolojiyi bilinçli ve akılcı, güvenli kullanmadığımız takdirde o da ayrı bir sıkıntı. O yüzden teknolojiyi bilinçli ve akılcı kullanmak için eğitim faaliyetlerine ağırlık vermeliyiz.” dedi Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısında; İl Müftüsü Bayram Şahin, İl Tarım ve Orman Müdürü Enver Dolunay, Süleyman Demirel Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanlığı Prof. Dr. Tuncay Yiğit ve İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünden Polis Memuru Engin Çağlar tarafından katılımcılara kurumlarının yaptıkları çalışmalar hakkında bilgilendirme yapıldı.
 
 

Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °