Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Vali Günaydın'ın talimatıyla komisyon kuruldu

Vali Günaydın'ın talimatıyla komisyon kuruldu

ISPARTA 9.12.2016 05:08:00 0
Vali Günaydın
Vali Şehmus Günaydın, Türkiye’nin yüreğini yakan Aladağ Faciası’ndan ders çıkardı. Yurt, pansiyon, apart, okul sair noktalarda acil çıkış noktalarından yangın tüplerinin güvenliğine kadar genel şemsiyede her unsurun etkin denetimi için Komisyon kurdurdu.
 
Eğitim, İtfaiye, Üniversite
            Vali Günaydın’ın talimatı ile kurulan Komisyon’da Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ), Millî Eğitim, İtfaiye Teşkilâtı, Kamu Kurum ve Kuruşları yer alıyor. Her nokta etkin şekilde denetimden geçirilecek
 
TBMM’den önce hareket
            Vali Günaydın, bu noktada TBMM’den önce hareket etti. Zira Türkiye Büyük Millet Meclisi, Aladağ’da 1’i 6 yaşında çocuk, 1’i eğitmen olmak üzere 12 kişinin yanarak can verdiği faciadan sonra 6 Aralık Salı günü Komisyon kararı vermişti.
 
YANGIN İLE MÜCADALE
VE ETKİN TEDBİR İÇİN
KOMİSYON KURULDU
            » Resmî Gazete’nin 1 Haziran 2016 Çarşamba gün ve 29729 sayılı baskısında yayımlanan Kararname ile Isparta’ya atanan
            » 14 Haziran 2016 Salı; saat: 15: 00’te göreve başlayan Vali Şehmus Günaydın’dan çocukların ve gençlerin faciadan korunması için dev adım:
            Vali Şehmus Günaydın, Isparta genelinde tüm öğrenci yurdu, pansiyon, apart, okul, resmi kurum ve kuruluşlar sair noktalarda yangın ile riskine karşı etkin tedbirler için Komisyon kurdurttu.
HER YERDE
ETKİN
DENETİM
OLACAK
            Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ), Valilik, Millî Eğitim Müdürlüğü, İtfaiye Teşkilâtı ve ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının üye verdiği Komisyon, kent genelindeki etkin denetimler yapacak.
            Öğrenci Yurtları’nda ve eğitim- öğretim kurumlarında Yangın Standartları’nın bulunup bulunmadığı tespit edilecek.
            Denetimlerde acil çıkış noktalarından yangın tüplerinin her an hazır tutulup tutulmadığına kadar her süreç titizlikle kontrol edilecek
            Acil Çıkış Kapılarının kilitli olup olmadığına bakılacak
RUHSATI OLMAYAN
ÖĞRENCİ YURTLARI
FAAİLETTEN
MEN EDİLECEK
            Vali Şehmus Günaydın’ın talimatı ile kurulan Komisyon, Öğrenci Yurtları’nda yangın, deprem sair afet ve acil durumların dışında ruhsat denetimi de yapacak. Ruhsatsız, kayıt dışı, kaçak olarak çalışan öğrenci yurtları faaliyetten men edilecek.
            Vali Günaydın’ın talimatı ile kurulan Komisyon, orta ve yükseköğretim öğrenci yurtlarını etkin şekilde denetleyecek. Kamu kurum ve kuruluşları ile bağlısı olduğu yerlerde yangın tüplerinden acil çıkış kapılarına kadar her süreci denetleyecek. Aksayan yönleri rapor edecek. Sorun ivedilikle giderilecek.
TBMM’DEN ÖNCE
DAVRANDI
            Vali Şehmus Günaydın, ağırlıklı olarak orta ve yükseköğretim yurtları ve eğitim- öğretim kurumları olmak üzere kamusal her alanda eksiklerinin tespiti ve giderilmesi amaçlı Komisyon kurulması talimatı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden (TBMM) bile önce alındı
            Zira TBMM Türkiye çapında, eksikliklerin tespiti için 6 Aralık 2016 Salı günü Komisyon kurma kararı almıştı. Bu bağlamda karar Resmî Gazete’nin aynı tarihli baskısında yayımlanmıştı.
TÜRKİYE’NİN
YÜREĞİNİ YAKAN
O FACİA
            Yangın faciası Adana’ya bağlı Aladağ İlçesi’nde 29 Kasım 2016 Salı günü meydana gelmişti. Saat 19: 24’te çıkan yangın sonucu 1’i 6 yaşında çocuk, 1’i eğitmen, 10’u ortaokul öğrencisi 12 kişi yanarak can vermişti.
 
Akdeniz Gazetesi
 

Anahtar Kelimeler:
Çarşamba 21.7 ° / 11.4 °
Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °