Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Vali Günaydın sloganı açıkladı

Vali Günaydın sloganı açıkladı

ISPARTA 10.03.2018 06:00:00 0
Vali Günaydın sloganı açıkladı
İl Genel Meclisinin 2017 faaliyet raporunun görüşüldüğü toplantıya katılarak İl Genel Meclis Üyelerine seslenen Vali Şehmus Günaydın, “Daha fazla çalışacağız, daha fazla üreteceğiz. Sloganımız bu olacak” diyerek 2018 yılında yapılacak çalışmalarla görüşlerini açıkladı.
İl Genel Meclisinin Mart ayı toplantılarının son oturumunda 2017 yılı faaliyet raporu görüşüldü. Faaliyet raporlarının görüşüldüğü toplantıya Vali Şehmus Günaydın’da katıldı. Vali Günaydın toplantıda yaptığı konuşmada “Bütün ihanetlere ve bütün hainliklere karşın bu ülke, bu Milet durmayacak. Herkes bunu böyle bilsin. Varsın kredi derecelendirme kuruluşları istedikleri gibi not versinler hiç önemli değil. Bizim için bunların hepsi yok hükmündedir. Bu milletin ortaya koyduğu performansı, ancak bu milletin fertleri yine ölçer. Milletin dışındakilerin yapmış olduğu değerlendirmeler bizim için kötü değerlendirmelerdir. Kaile de almıyoruz” dedi.
GEÇMİŞİ DEĞERLENDİRİP GELECEK PLANLANDI
2017 yılı faaliyet raporunun sunumunun ardından İl Genel Meclis üyelerine seslenen Vali Şehmus Günaydın, “İnsanlar yaptıklarının faydalı olup olmadığını analiz ettiğinde ilerisi için daha faydalı işler yapacaktır. Bizlerde analiz yaptığımızda şunu diyoruz; bakalım yaptıklarımızın sonuçları nelerdir, çıktıları nelerdir, yıl itibari ile bir artış mı var? Azalış mı var? Bunu göremeye çalışıyoruz. Sonrada bunların sebeplerini araştırmaya çalışıyoruz. Örneğin 2015 yılında 500 km yol yapmışız 2016 yılında bu 300 km’ye düşmüşse neden düşmüş gibi. Bunarı hep geçmiş yılları mukayese ederek yaptığımız zaman yapacağımız çalışmalarda daha başarılı oluruz” şeklinde konuştu.
‘KAİLE ALMIYORUZ’
Türkiye’nin gelişmesinin artarak devam ettiğine dikkat çeken Vali Günaydın, “2017 yılı içerisinde ülkemiz hain darbe girişimine maruz kaldı. Ona rağmen milletimizin büyük çalışması ile büyük fedakarlığı ile bir çok alanda geçmiş yıllara göre büyük başarılar elde ettik. Buda şunu gösteriyor. Milletimiz hangi güçlükle karşılaşırsa karşılaşsın, hangi zorlukla karşılaşsın, ecdadından aldığı güçle bu güçlüklerin üstesinden gelmesini çok iyi bilen bir milletiz. Bakın 2017’de ihracat rekoru kırdık. İstihdam konusunda çok önemli gelişmeler elde ettik. Bütün ihanetlere ve bütün hainliklere karşın bu ülke, bu Milet durmayacak. Herkes bunu böyle bilsin. Varsın kredi derecelendirme kuruluşları istedikleri gibi not versinler hiç önemli değil. Bizim için bunların hepsi yok hükmündedir. Bu milletin ortaya koyduğu performansı, ancak bu milletin fertleri yine ölçer. Milletin dışındakilerin yapmış olduğu değerlendirmeler bizim için kötü değerlendirmelerdir. Kaile de almıyoruz” diye konuştu.
ISPARTA’NIN İHRACATI BAŞKA İLLERE YAZILIYOR
 Vali Günaydın konuşmasının devamında şunlara yer verdi. “15 Temmuzdan sonra bütün konuşmalarımda ifade ettim. Dedim ki biz birbirimizi daha çok seveceğiz, birbirimize daha çok kenetleneceğiz. Daha çok çalışacağız, daha fazla üreteceğiz, daha fazla ihracat yapacağız, daha fazla istihdam yaratacağız. Çok şükür hem ülke olarak hem de Isparta olarak çok daha iyi üretiyoruz, ihracat yapıyoruz, istihdam yaratıyoruz. Geçen sene ihracatta bir 300 milyon dolarlık hedef koymuştuk. Şimdi resmi rakamlar 267 milyon dolar civarında ama maalesef ilimizden yapılan ihracatlar ilimizden kayda girmediği için gerçek ihracat rakamları değil. Geçen gün Batı Akdeniz İhracatçılar Birliğinin burada yapmış olduğu toplantıda ifade edildi. Bizim ihracatımız 400-500 milyon dolar arası bir rakam. Mermerde yaptığımız ihracatın büyük bölümü illere yazılıyor. Biz bu sorunları da kalıcı bir şekilde ortadan kaldıracak çalışmalarda yapıyoruz. Ekonomi Bakanlığımızla Isparta’da kalıcı bir eleman olması yönünde görüşmeler yaptık. Biz çok kaliteli 700 bin ton elma üretilen Isparta’daki elmanın en az %20’sini ihraç edebilelim istiyoruz. Oturup buna çalışacağız.
BİRLİKTE ÇALIŞMANIN VE TAKIM OYUNUN SONUCU
Yerel anlamda da daha fazla üretim için, daha fazla ihracat ve istihdam için alt yapımızı güçlendirmemiz lazım. Geçen sene yaptığımız çalışmalar nedeniyle başta Plan Bütçe Komisyonu Başkanımız Süreyya Bilgiç olmak üzere Said Yüce milletvekilimize, meclis başkanımıza, siz değerli meclis üyelerimize, özel idare çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Az önce bir ilimizin valisi ile konuşuyorduk, bu sıcak asfalt işini nasıl yaptınız diye sordu. Vilayet hacim olarak, nüfus olarak ve bütçe olarak bizden daha büyük bir il. 40 km yol yapmışlar siz nasıl 212 km sıcak asfalt yapabildiniz dedi. Bizde bu birlikte çalışmanın ve takım oyunu oynamanın bir sonucu. Bütün kurularımızla çok iyi bir işbirliği sağladık, kaynaklarımızı çok verimli kullandık ve 212 km sıcak asfalt yaptık.
KÖYE DÖNÜŞLER BAŞLAYACAK
Köylerimize yaptığımız alt yapı çalışmalar tamamlandığı zaman köylerimize dönüş olacak. Köylerimize dönüşün olması üretimin artması demek. Köylerimizde çok küçük alanlarda köylülerimiz ekonomik getirisi yüksek ürünler üretiyorlar. Örneğin mantarcılık yapıyorlar, çilek yetiştiriyorlar, böğürtlen yetiştiriyorlar. İl Özel İdaremizde bunlara destek veriyor. Köylerin altyapı çalışmaları arttığında bu yatırımlarda artacak. Sadece altyapı anlamında değil, bizim eğitim anlamında, sağlık anlamında da daha fazla çalışmaya ihtiyacımız var.
BAĞIMSIZ ANAOKULU SAYISI ARTACAK
Daha fazla çalışacağız, daha fazla üreteceğiz. Sloganımız bu olacak. Eğitim konusunda da İl Özel İdaremiz çok önemli çalışmalar yapıyor. Biz derslik başına düşen öğrenci sayısında Türkiye ortalamasından çok daha iyi yerdeyiz. İl Özel İdaresi olarak fiziksel imkanları sunuyoruz. Bu yıl 5 tane yeni bağımsız anaokulu binası yapacağız. Hayırseverlerle görüşmelerimiz devam ediyor bunların sayısını daha da artıracağız. Sadece il merkezinde değil ilçelere de yapıyoruz. Bu yıl Gelendost’ta yapılıyor.
ŞEHİR HASTANELER ARASINDA DA PERFORMANSI
EN İYİ OLAN ISPARTA ŞEHİR HASTANESİ
Yine sağlık alanında ihtiyaç duyulan bölgelere gereken bütün yatırımları yapıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın rüya projem dediği dört tane şehir hastanesinden birisi ilimizde açıldı. Bu hastaneler ilk açıldığında bir takım yanlış yönlendirmeler ve yanlış bilgilerle eleştiriler yapıldı. Ama Şehir hastaneler arasında da performansı en iyi olan Isparta Şehir Hastanesi. Diyorlar ki bu kaynaklar nereden geliyor. Bu kaynaklar hepimizin çalışması ile ortaya konulan kaynaklar.
YANLIŞ YAPARSAK GELECEĞİMİZİ KAYBEDERİZ
Uyuşturucu ile mücadele konusunda çok önemli çalışmalar yapıyoruz. Şuanda yaptığımız çalışmaların başında uyuşturucu ile mücadele geliyor. Halk gününde her hafta en az üç kişi geliyor çocuğunun uyuşturucudan kurtarılması için. Bu artık tehlike olmaktan çıktı, tehdit haline geldi. Bir nesil kaybediyoruz. Bu konuda hepimize çok önemli görevler düşüyor. Toplumun bütün kesimleri ile bu illetin üzerine gidelim. Teknoloji bağımlılığı, çocuklarımıza verdiğimiz telefonlarda büyük sorun. İşin özü doğruları yapacağız. Yanlış yaparsak geleceğimizi kaybederiz. Bağımlılık konusunda gönüllü olarak çalışalım arkadaşlar.”  GÜLSES GAZETESİ

Anahtar Kelimeler:
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °