Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Vali Günaydın’dan Mustafa Seyfi bebek için çağrı

Vali Günaydın’dan Mustafa Seyfi bebek için çağrı

ISPARTA 20.10.2017 05:24:00 0
Vali Günaydın’dan Mustafa Seyfi bebek için çağrı
Vali Şehmus Günaydın, muhtarlarla buluşmasında ilik nakli bekleyen 4,5 aylık Mustafa Seyfi bebek için tüm Isparta’ya çağrıda bulunarak, “Burada 4,5 aylık bir çocuğumuzun hayatı söz konusu. Bunun için Mimar Sinan Camii önüne Kızılay’a stant açtırdık. Bugün valilik önüne açılacak. Ayrıca pazartesi günü Şehir Hastanesi’nde Kızılay bir birim açacak ve bu işle ilgili çalışacak. Ispartalı hemşerilerime sesleniyorum; önce kanımızı verelim, uygun ilik bulununca gereğini hemen yapalım” dedi.
Vali Şehmus Günaydın, Muhtarlar Günü nedeniyle merkez, ilçe ve köy muhtarlarıyla buluşmasında ilik nakli bekleyen 4,5 aylık Mustafa Seyfi bebek için çok önemli bir çağrıda bulundu. İlik naklinin zor bir süreç olmadığına değinen  Vali Günaydın, bunun ilk etabının kan vermek olduğunu ifade ederek, “Önce kanımızı verelim, uygun ilik bulununca gereğini hemen yapalım” dedi.
KIZILAY KAN MERKEZİ BİRİMLERİ AÇTI
Pazartesi günü bir annenin kendisini ziyaret ettiğini dile getiren Vali Şehmus Günaydın,  şunları söyledi: “4,5 aylık bir bebeği var, adı da Mustafa Seyfi. Hemen ilgili birimlere talimat verdik. Mustafa Seyfi bebeğimizin ilik nakline ihtiyacı var. Uygun iliği bulamadığımız takdirde bizi çok sıkıntılı bir yıl bekliyor. Önümüzde çok fazla zamanımız da yok. Muhtarlar Günümüzde hep beraber el ele verelim ve 16 Ekim’de başlattığımız kampanyaya herkes tüm gücüyle destek versin. Olay çok basit. Bugün bu salonda 420 muhtarımızın yaklaşık 400’ü burada. Muhtarlarımız her gün bir tane vatandaşımızı, bir tane eşini, akrabasını ikna etmeli. Mimar Sinan Camii önüne Kızılay’a stant açtırdık. Yarın(bugün) valilik önüne açılacak. Ayrıca pazartesi günü Şehir Hastanesi’nde Kızılay bir birim açacak ve bu işle ilgili çalışacak. İlçelerimizde de Kızılay tırı gezdiriyoruz. Bu konuda tespit ettiğiniz vatandaşlarımızı anında sağlık il müdürlüğümüze, kaymakam arkadaşlara, muhtarlarımıza bildirin bizimle temasa geçsinler. Bu 10-15 dakikalık çok basit bir operasyon.
4,5 AYLIK BİR ÇOCUĞUMUZUN HAYATI SÖZ KONUSU
İlik nakli çok sıkıntılı değil. İlik veren vatandaşlarımız da çok sıkıntıya girmiyorlar. Bu kan bağışıyla tespit ediliyor. Uygun bir ilik bulunursa ilik nakline geçiliyor. Hastanede ilik tuttuktan sonra kontrol amaçlı bir gün geçiriliyor. Burada 4,5 aylık bir çocuğumuzun hayatı söz konusu. Muhtarlarımız bugün kan bağışında bulunacaklar. Burada 18-50 yaş limiti var. Biz her gün bir arkadaşımızı ikna edip Kızılay’ın açtığı noktalara yönlendirelim. Isparta olarak bu konuda el ele verelim ve bu işi beraber başaralım. Bu konuda emniyet müdürümüz hemen harekete geçti. Kurumlarımız hemen çalışma başlattı. Pazartesi günü başlayan kampanya için 48 vatandaşımız hemen geldi. Basın mensubu arkadaşlarımız bu konuyu gündeme getirdi ama bunu sürekli gündemde tutmamız gerekiyor. Isparta hemşerilerime sesleniyorum önce kanımızı verelim, uygun ilik bulununca gereğini hemen yapalım.”

Anahtar Kelimeler:
Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °