Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Vali Baruş’tan IGC’ye İade-i Ziyaret

Vali Baruş’tan IGC’ye İade-i Ziyaret

ISPARTA 27.09.2022 12:16:00 0
Vali Baruş’tan 
IGC’ye İade-i 
Ziyaret
Isparta Gazeteciler Cemiyetini ziyaret eden Vali Aydın Baruş, Isparta Basınının sorunlarına ilişkin bilgiler aldı.  Baruş, Isparta Basınının kendisine ait yerinin olmayışının büyük bir eksiklik olduğunu ifade etti.
 
Yaklaşık 4 ay önce Isparta’da göreve başlayan Vali Aydın Baruş Ispartalı basın mensupları ile bir araya geldi.
Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mustafa Baş’ı Tuhafiyeciler Sitesindeki ofisinde ziyaret eden Vali Baruş, Basının sorunlarına ilişkin bilgiler aldı. Vali Baruş’un Isparta Gazeteciler Cemiyetini ziyaretinde IGC Genel Sekreteri Selçuk Öcal, Gazete Sahipleri Hakan Yaman, Onur Bedir, Yasin Şişman, Ramazan Biçici, Nokta Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Tayfun Yılmaz, Haber Sulh Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Bora Tüfekli ve Gazeteci Nasuh Özkan’da hazır bulundu.
IGC BAŞKANI BAŞ, BASININ
SORUNLARINI ANLATTI
Ziyarette Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mustafa Baş, Isparta Yerel Basını ve internet sitelerine ilişkin genel bilgiler verdi. Isparta’da günlük olarak 14 yerel gazetenin  yayın hayatını sürdürdüğünü ve ayrıca 1 Televizyon kanalı ve radyoların yanı sıra internet sitelerinin yer aldığını belirten Baş, yeni yasama yılında gündeme gelecek olan internet yasası ile sitelerle ilgili çeşitli düzenlemelere gidileceğini ifade etti.
EN BÜYÜK SORUNUMUZ
CEMİYETİMİZE AİT
YERİMİZİN OLMAYIŞI…
Isparta Gazeteciler Cemiyeti Mustafa Baş, Isparta Gazeteciler Cemiyetinin kendisine ait bir yeri olmadığı için dernek çalışmalarının kendi ofisinden yürütüldüğünü belirterek, “Sayın Valim Isparta Gazeteciler Cemiyetine çeşitli dönemlerde yer tahsisleri yapılmış, ancak sonradan bu tahsis kararları geri çekildiği için Cemiyetimizin yıllardır mekanı yok. Bu konuda Sayın Belediye Başkanımız Şükrü Başdeğirmen’den 10 Ocak Basın Bayramında kendisinin Cemiyetimizi ziyaretinde eski Konur Bahçesine prefabrik bir cemiyet binası yapılması konusunda söz aldık, ancak henüz bu konuda bir gelişme yok. Heyecanla ve sabırsızlıkla bu sözün yerine getirileceği günü bekliyoruz, inşallah Isparta Belediyesi bu binayı yaparsa cemiyetimiz binaya kavuşmuş olacak” dedi.
“KONUYU BEN DE
YAKINDAN TAKİP EDECEĞİM”
Isparta’daki basın mensuplarının kendilerine ait bir mekanının olmayışının büyük bir eksiklik olduğunu vurgulayan Vali Aydın Baruş’ta, “Kendinize ait bir yeriniz olsa çok güzel olur, en azından zaman zaman bir araya gelirsiniz, misafirlerinizi ağırlayabileceğiniz bir mekanınız olur,   bu konuda ben de Belediye Başkanımızla görüşüp sizin yer konusunun hızlandırılması için gerekenin yapılmasını isteyeceğim. Dilerim kısa sürede kendinize ait bir yeriniz olur” dedi.
Samimi sohbet şeklinde geçen ziyaret sırasında Vali Aydın Baruş çeşitli konulara ilişkin özel açıklamalarda da bulundu. Ziyaret  toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi. Bu arada Vali Aydın Baruş, ziyaretten sonra Tuhafiyeciler Sitesi 3. Katında bulunan ve Nokta Gazetesi Sahibi Mehmet Baş’a ait olan antika dükkanını da ziyaret ederek dükkanda yer alan antika ürünlere ilişkin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mustafa Baş’dan bilgiler aldı. Bu arada IGC Başkanı Mustafa Baş tarafından Vali Baruş’a günün anısına tespih ve rozet hediye edildi.

Anahtar Kelimeler: iade-iziyaret baruştanıgcye vali
Çarşamba 21.7 ° / 11.4 °
Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °