Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Vali Aydın Baruş Isparta’daki; İlk Ziyaretini Şehitliğe Yaptı

Vali Aydın Baruş Isparta’daki; İlk Ziyaretini Şehitliğe Yaptı

ISPARTA 21.05.2022 13:08:00 0
Vali Aydın Baruş Isparta’daki; 
İlk Ziyaretini 
Şehitliğe 
Yaptı
İki gün önce Isparta’daki görevine başlayan Vali Aydın Baruş, Isparta’daki ilk ziyaretini geçtiğimiz yıl Şehit olan Jandarma Yüzbaşı Ferhat Çiftçi’nin Şehitlikteki mezarına yaptı. Vali Baruş, mezar başında okunan Kur’an’ı dinledi ve dua etti.
 
Ispartalı Jandarma Yüzbaşı Ferhat Çiftçi bundan tam 2 yıl önce yani 19 Mayıs 2020 tarihinde Kars’ta teröristlerle girilen çatışmada yaralandı ve bölgeden helikopter ile alınarak götürüldüğü hastanede şehit oldu.  
VALİ BARUŞ İLK
ZİYARETİNİ ŞEHİTLİĞE YAPTI
12 Mayıs 2022 tarihli Valiler Kararnamesiyle Malatya Valiliğinden Isparta Valiliğine atanan ve 18 Mayıs Çarşamba günü de Isparta’daki görevine başlayan Vali Aydın Baruş, 19 Mayıs Perşembe günü yani önceki gün ise hem 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerine katıldı hem de o gün şehit oluşunun ikinci yıldönümü olan ve Karaağaç Mahallesindeki Isparta Garnizon Şehitliğinde bulunan Jandarma Yüzbaşı Ferhat Çiftçi’nin mezarını ziyaret etti.
 
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Askeri Erkan ve Daire Müdürleri ile birlikte Şehitliğe giden Vali Baruş, burada Şehit Çiftçinin mezarı başında okunan Kur’anı Kerim’i dinledi ve dua etti. Şehitliğin herkese nasip olmayan mukaddes bir unvan olduğunu, ülkesi ve milletinin huzur ve güvenliği için bu kutlu yolda can veren Şehitlerimizin milletin gönlünde ayrı bir yeri olduğunu ifade eden Vali Baruş, Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileğinde bulundu.
Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Şehitlerimiz için edilen duaların ardından Vali Baruş, ziyaret sırasında Şehit Ferhat Çiftçinin ailesine başsağlığı dileğinde bulunarak Şehitlikten ayrıldı.
 

Çarşamba 21.7 ° / 11.4 °
Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °