Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Üzüm Pazarı Esnafından, cimri arkadaşlarına gönderme; Şakanın Böylesi!

Üzüm Pazarı Esnafından, cimri arkadaşlarına gönderme; Şakanın Böylesi!

ISPARTA 7.07.2020 14:58:00 0
Üzüm Pazarı Esnafından, cimri arkadaşlarına gönderme; 
Şakanın 
Böylesi!
HABER: Yunus ÖZLER
Isparta’da Tarihi Üzüm Pazarı’nda ticari faaliyetini gösteren esnaflar, yine aynı yerde boncuk ticareti yapan ve 17 yıldır bir çay bile ısmarlamadığını belirterek ‘cimri’ diye nitelendirdikleri komşu esnaf arkadaşları Ersin Barış Bölükbaş’ın aracını Bankın üzerine çıkardı.
 
ESNAFLARDAN, ESNAF
ARKADAŞLARINA
‘GÖNDERMELİ’ ŞAKA!
Tarihi Üzüm Pazarı’nda bugün ilginç anlar yaşandı. Pazarda ticari faaliyetlerini yürüten esnaflardan Zeki Birincitoka (Çantacı Zeki), Özcan Güleç, Gümüşçü Mehmet Özdemir, Kuyumcu Hüseyin Yenitür birlik olup, cimrilikle nitelendirdikleri yine aynı yerde boncuk ticareti yapan Ersin Barış Bölükbaş’ının Valilik yan tarafı, Ulu Cami önündeki bankın yanına koyduğu elektrikli aracını kaldırarak bankın üzerine koydular.

ELEKTRİKLİ ARACI
BANKA ÇIKARDILAR!...
Oradan geçen vatandaşlar, olayı ilk önce kaza olmuş gibi algılasa da olayın gerçek yüzü sonradan anlaşıldı. Zira, olayın Üzüm Pazarı esnafları tarafından aynı yerde esnaf olan Ersin Barış Bölükbaş’ı isimli esnafın kendilerine 17 yıldır bir çay bile ısmarlamamasından dolayı yaptıkları anlaşıldı.

ESNAFLAR; “YILLARDIR BİR
ÇAYI BİLE NASİP OLMADI”
Tarihi Üzüm Pazarı esnaflarından Zeki Birincitoka (Çantacı Zeki), Özcan Güleç, Gümüşçü Mehmet Özdemir, Kuyumcu Hüseyin Yenitür, esnaf komşuları ve aynı zamanda arkadaşları olan Ersin Barış Bölükbaş’ın oldukça cimri biri olduğunu ve bundan dolayı da kendisine böyle bir şaka yaptıklarını belirttiler. Esnaflar; “Ersinle yıllardır aynı yerdi olmamıza rağmen bize bırakın kahveyi bir çay bile ısmarlamadı. Hatta, şuanda kullandığı ve bizim bankın üzerine çıkardığımız elektrikli aracı aldığında da ‘Ben iki yıl otobüse binmediğim zaman bu aracın parasını amorti ederim’ diye ince hesaplar yaparak cimriliğini adeta tescilledi. Biz de artık böyle bir şaka yapmaya mecbur kaldık. Başka çaremiz yoktu. Kendisine güzel bir mesaj verelim istedik.

BÖLÜKBAŞ; “GELİN SİZE
ÇAY ISMARLAYAYIM”
Aracının başına geldiğinde aracının adeta şaha kalkarak bankın üzerine çıkmış olduğunu gören esnaf Ersin Barış Bölükbaş ise büyük bir şaşkınlık yaşadı ve aracına bir şey mi oldu acaba diye paniğe kapıldı. Sonra ise bu işin komşu esnaf arkadaşları tarafından yapıldığını öğrenince rahat bir nefes oldu. Bölükbaş, hemen işyerine dönerek ‘Gelin arkadaşlar size bir çay – kahve ısmarlayayım’ dedi.
Esnaflar bu güzel şakalarını, işyerlerinin önünde toplu olarak çektirdikleri fotoğrafla notkaladılar. 

 

Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °