Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Uzmanlardan önemli uyarılar; Bu 3 Güne Dikkat!

Uzmanlardan önemli uyarılar; Bu 3 Güne Dikkat!

ISPARTA 21.05.2020 15:29:00 0
Uzmanlardan önemli uyarılar; 
Bu 
3 Güne 
Dikkat!
Koronavirüsle mücadele hem sağlık kuruluşlarında hem de saha çalışmalarında etkin bir şekilde devam ediyor. Yapılan filyasyon çalışmalarının bu başarıda büyük rolü var. Ramazan ayının sonuna geldik. Önümüzde günlerde Ramazan Bayramı başlayacak. Uzmanlar uyarıyor…  
 
Arefe günü ve Bayram’da sokağa çıkmayasağı uygulanacağından dolayı binlerce kişinin bayram alışverişi için çarşı – pazara ve AVM’lere hücum ettiğini, cadde ve AVM'lerde yoğunluk oluşturmaya başladığını vurgulayan Uzmanlar, bu noktada önemli uyarılarda bulunuyor.
 
Konu hakkında yapan uzmanlar ise durumu şöyle özetliyor: Alışveriş esnasında yaşanabilecek yoğunluklar, sosyal mesafenin edilmesine sebep olacağından halkımızın sağlığını riske atacaktır. Diğer taraftan bu durumlar sağlık çalışanlarımız tarafından verilen emeğin ve çabanın da boşa gitmesine neden olmaktadır. Gerek gıda gerekse diğer ihtiyaçlarınızı son güne bırakmadan, zamana yayarak karşılarsanız hem kendinizin hem de başkalarının sağlığını tehlikeye atmamış olursunuz” dediler.
“RİSKLİ ORTAMLAR İYİYE GİDEN
TABLOYU BİR ANDA DEĞİŞTİREBİLİR”
Mümkün olduğu kadar temastan kaçınılmasını isteyen uzmanlar şunları söyledi: "Halkımıza büyük görevler düşüyor. Her bireyin kendi kişisel önlemini alması ve kurallara uyması çok önemli. Toplum olarak normal hayata dönebilmemiz için hepimizin tedbirlere uyması gerekiyor. Hijyen kurallarına dikkat edilmeli, mümkün olduğu kadar temastan kaçınılmalı, kullanımı ve sosyal mesafeye dikkat edilmeli. Bu kurallara uyarsak toplum olarak bu salgını yenmeyi başaracağız. Aksi halde riskli ortamlar iyiye giden tabloyu bir anda değiştirebilir. Dikkati hiçbir zaman elden bırakmayalım."
 

Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °