Bugün, 8 Mayıs 2024 Çarşamba

Üst geçit mi? Süs geçit mi?

Üst geçit mi? Süs geçit mi?

ISPARTA 30.11.2018 11:16:00 0
Üst geçit mi? Süs geçit mi?
Isparta Çevre Yolunda Karayolları tarafından ihale ile yaptırılan ‘Galvanizli Çelik Yaya Üst Geçitlerle ilgili şikayetler gelmeye devam ediyor. Adeta kullanılıp yıpranmasın mantığı ile yapılan üst geçitlere bir yenisi daha eklenirken İl Genel Meclis Üyesi Fevzi Özdemir “Tam 300 adım olan bu üst geçitlerden kim geçiyor. Devletin parasını bu kadar mı kolay harcama yetkisine sahipsiniz” diyerek tepki gösterdi. Migros kavşağına yapılan çelik yay üst geçidin ihalesi Mart ayı içinde yapılmış, 5 milyon 71 bin TL’lik sözleşme imzalanarak yapımına başlanan üst geçit için 800 ton demir profil ve sac kullanıldığını belirtiliyor. Üst geçitlerin iniş ve çıkışları ile toplamda 250 metreden uzun olması nedeniyle kullanımı da olmuyor.
 
 
İşin adı: Karayolları 13.Bölge Müdürlüğü ağına dahil Isparta çevre yolunda galvanizli çelik yaya üst geçidi yapılması. Hem de üç tane. Isparta çevre yolunda Migros Kavşağına ilki yapıldı, daha öncede İstanbul caddesi üzerinde yapılmıştı. Şimdi de Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü önüne benzeri bir üst geçit yapılıyor. Fakat üst geçitler iniş, çıkış ve karşıya geçilen bölümü ile 250 metreden fazla bir uzunluğa sahip olması nedeniyle eleştiri konusu oldu.  Vatandaşlar tarafından şikayet konusu olan üst geçitlere bir tepki de İl Genel Meclis Üyesi Fevzi Özdemir’den geldi.
DEVLETİN PARASINI HARCAMAK BU KADAR KOLAY MI?
Fevzi Özdemir sosyal paylaşım sitesi üzerinden yaptığı paylaşım da “Ey Karayolları kusura bakmayınız ama, artık yeter. Bu üst geçit modelini çok mu aradınız, hiç fizibilite yapmıyor musunuz, biz olmuyor dedikçe mahsus mu yapıyorsunuz, önce Çünür yolu,sonra Kız meslek önü Antalya yolu, sonra Migros kavşağı, şimdide Eğirdir yoluna yapıyorsunuz. Tam 300 adım olan bu üst geçitlerden kim geçiyor, hiç bakıp bakıştırıyor musunuz. Devletin parasını bu kadar mı kolay harcama yetkisine sahipsiniz?” diye sordu.
ANTALYA’DAKİ ÖRNEKLERİ HİÇ Mİ GÖRMEDİNİZ?
Fevzi Özdemir üst geçitlerin kullanılmadığına dikkat çekerek “Antalya kenti burnunuzun dibinde, orada yapılan yürüyen merdivenli üst geçitleri hiç mi görmüyorsunuz. Yarın Şehir Hastanesi önüne de yaparsınız ahlat gibi, gerine gerine karşıdan bakarız ama geçmeyin beraberce. Tam 300 adım, Fizibilitesiz, fayda hesabı yapılmadan ne yapmaya çalışıyorsunuz. Antalya yolu tabelasına karşı duyarsızlığınız ortada, sizler bu kente hangi misyonu kazandırmak istiyorsunuz?
Kamuoyu lütfen bu konu önemli, iktidarı muhalefeti yok bu işin, tamamen vizyon meselesi. Yaptım oldu, biz yaptık geçsinler mantığı, yazıklar olsun” ifadelerini kullandı.
5 MİLYON TL’YE MAL OLAN ÜST GEÇİT
Üst geçitlerle ilgili gelen şikayetler üzerine konuyu araştıran Gülses Gazetesi çarpıcı rakamlara ulaştı. Karayolları Bölge Müdürlüğü Isparta için çevre yolu üzerinde üç adet galvanizli çelik yaya üst geçidi yapılması için ihaleye çıkmış. Migros’un köşesinde bulunan üst geçit için Mart ayında yapılan ihalenin ardından 5 milyon 71 bin TL’lik bedel ile sözleşme imzalanarak çalışma başlatılmış. İhale dokümanın da  üst geçit için 800 ton profil demir ile sac kullanılacağı, demirli temel betonu için 620 metreküp beton döküleceği, bin 800 metrekare alanın kauçuk zemin kaplama yapılacağı, üstü için 2 bin 700 metrekare polikarbon malzeme kullanılacağı, korkuluklarının için ise 2 bin metrekare temperli cam kullanılacağı bilgisi yer alıyor.
ENGELLİ ANNESİ ÜST GEÇİTLERİ SAVUNDU
Fevzi Özdemir’in paylaşımına vatandaşların büyük bölümü destek mesajları ile yorum yaparken bir engelli annesi ise üst geçitleri savundu. Engelli annesini belirten vatandaş yazdığı yorumda “Sayın Fevzi Özdemir hassasiyetinizi anlıyorum. Yürüyen merdiven yürüyen bant diyorsunuz. Onlarda yapılsın. Onlar elektrikle çalışıyor. Bozulduğu zaman ne olacak. Hava şartlarından elektrikler giderse. Hassasiyetinizi anlıyorum göze hitap etmiyor. Bizim gözümüze kötü görünen bazı şeyler bazılarının işine o kadar yarıyor ki. Bende bir engelli annesiyim.
Bu yolları biz kullanıyoruz kullanmak zorundayız ne kadar uzun olsa da. Göze hitap eden engelliye kolaylık sağlayan hiç bozulmayan yol projesi yapılana kadar, lütfen bu yolları kullanmak zorunda olanları göz ardı etmeyin. Yeni proje geliştirilsin o zaman kaldırılsın. Hiçbir engeli olmayan insanlar her yerden karşıya geçebilir. Türkiye’nin bazı yerlerinde bunlar yapıldığına göre şimdilik en iyi proje bu gibi görünüyor. Mühendislerimizde en iyisini araştırıyordur eminim” ifadelerini kullandı. GÜLSES GAZETESİ
 

Anahtar Kelimeler: geçit
Çarşamba 21.6 ° / 8.4 °
Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °