Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Unutmadık, unutturmayacağız

Unutmadık, unutturmayacağız

ISPARTA 16.07.2018 06:09:00 0
Unutmadık, unutturmayacağız

Tarih 15 Temmuz 2016 Cuma. Türkiye dünyada eşi benzeri görülmemiş bir hain darbe girişimi ile karşı karşıya kaldı. İstanbul o zamanki adı ile Boğaziçi, bugün ise 15 Temmuz Şehitler Köprüsünde hainler tarafından trafiğin kesilmesi ve Ankara’da uçakların alçak uçuşları başlayan hain kalkışma, milletin devletinin yanında sergilediği dik duruş ile boşa çıkarıldı. Türk ordusu ve emniyet teşkilatı içindeki kahraman asker ve polisler ile halk Türkiye genelinde olduğu Isparta’da, millete ve devlete darbe vurmaya kalkan hainlere, Türk Milletinin büyüklüğü ile gerektiğinde nasıl bir araya geldiğini bir kez daha gösterdi. Devlet içine sızan FETÖ’cü hainlerin temizlenmesine devam ediliyor. Millet olarak bize düşense, 15 Temmuzu unutmamak ve unutturmamak. Peki Isparta’da o gece ve sonrasında neler yaşandı? Unutmamak için hatırlatıyoruz. 

TÜRK MİLLETİ BİR KEZ DAHA DESTAN YAZDI

İstanbul’da o zamanki adı ile Boğaziçi Köprüsü silahlı kuvvetler içine sızmış olan hain FETÖ’cü askerler tarafından kuşatıldı. Ankara’da F-16 ve F- 4’ler alçaktan uçuş yaparken, Genelkurmay Karargahı’ndan silah sesleri geldi. 15 Temmuz 2016 Cuma gecesi başlayan darbe kalkışmasının Türk Silahlı Kuvvetlerinin emir komuta zincirinin dışında, devletin çeşitli kurumlarına sızmış olan FETÖ’cü hainler tarafından başlatıldığı kısa sürede anlaşıldı. Ve Cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ile halk sokaklara çağrıldı. Isparta’da anında karşılık bulan çağrı ile birlikte camilerden Selaokunmaya başlandı. O saatten itibaren hainlerin karşısında halk ve devlet birlik olmuştu.

HAİNLERE KARŞI HAVALİMANI VE KIŞLALARIN ÖNÜ TUTULDU

Isparta’da sokağa çıkan halk, devletini ve Türk Milletinin birliğini savunmaya kararlı olduğunu gösterdi. Süleyman Demirel Havalimanı’nın tutulması gerektiğini biliyorduZira Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığı’nda; Harbiye Okulu öğrencileri vardı ve onlar, Komando Eğitimi görüyordu. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç, işte bu öğrencilerin silahlandırılarak otobüsler ile Eğirdir’denSüleyman Demirel Havalimanı’naSüleyman Demirel Havalimanı’ndan da kargo uçağı ile Ankara’ya götürüleceğini öğrenmişti. Süleyman Demirel Havalimanı’na gidilerek pist Özel İdarenin iş makineleri ile kapatıldı. Vali Şehmus Günaydın ve Milletvekili Bilgiç ise kuleye çıkarak hainler tarafından kontrol edilen uçaklara inecek olursanız vururuz mesajını ilettiler. 

OTOBÜSLERİ YAKIN 

Eğirdir Dağ Komando Okulu’nda eğitim alan Kara Harp Okulu (Harbiye) öğrencilerini silahlandırarak. Darbe girişiminde kullanmak isteyen hainler, öğrencileri otobüslerle taşımaya çalıştı. Fakat emniyet güçleri ve halk Eğirdir yolu ile kışlaların çıkışlarını kapatmıştı. O andan itibaren hareket edecek otobüslerle ilgili Vali Günaydın’dan direniş olması halinde yakılması talimatı geldi. Resmî Gazete’nin 1 Haziran 2016 Çarşamba gün ve 29729 sayılı baskısında yayımlanan Kararname ile Isparta’ya atanan; 14 Haziran 2016 Salı; saat: 15: 00’te göreve başlayan Vali Şehmus Günaydın’ın; tarihin akışını değiştiren; Isparta’nın ve Türkiye’nin kaderini etkileyen emrinin telsizden ses kayıtları ile gün yüzüne çıktı.      

ÖZEL İDARE'NİN BÜYÜK ROLÜ 

İl Özel İdaresi, 15- 16 Temmuz günlerinde Türkiye Cumhuriyeti’ni 81 Kent’i, tüm kurum ve kurulları ile işgal Girişimi ve iç savaş çıkartma heveslerini akamete uğratan güçlerden biri oldu. Zira Özel İdare, Makine Parkı’nda tüm araçlarını 16 Temmuz Cumartesi günü 00: 15 sularında tüm karayollarına park ederek, suikast hamlelerini başlamadan bitirdi. Özel İdare’nin tüm çalışanları, Makine Parkı’ndaki araçlarını Süleyman Demirel Havalimanı’na giden tüm yollara park etti. Isparta Tümen Komutanlığı’ndan çıkarılan 20 sivil otobüs geçemedi. Kışla’ya geri dönmek zorunda kaldı. 

KESİNTİSİZ ŞEKİLDE 27 GÜN TUTULAN  VATAN VE DEMOKRASİ NÖBETİ

15 Temmuz Cuma gecesi yaşanan hain darbe girişimi tüm yurtta olduğu Isparta’da Türk Milletinin direnci ile yenildi. Fakat görev bitmemişti. Milleti bölmeye ve iç savaş çıkarmaya çalışan hainler ileriki günlerde yeni bir kalkışmaya heves edebilerdi. Tüm yurtta olduğu gibi 15 Temmuz’un ardından Isparta’da vatan ve demokrasi nöbetleri tutulmaya başlandı. Isparta, 15 Temmuz 2016 Cuma günü, 21: 00’den itibaren Vatan, Milli İrade ve Demokrasi Nöbeti tutmaya başladı. Türkiye Cumhuriyeti’nin onuru oldu. Isparta, 7 Ağustos Pazar günü Şehitler ve Demokrasi Mitingi dâhil olmak üzere tam 27 gün kesintisiz şekilde Nöbet tuttu. Vatan’ın bekası için mücadele etti. 


Anahtar Kelimeler:
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °
Pazartesi 23.2 ° / 10.5 °