Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

ULUS OLMAK TASADA VE KIVANÇTA BİR OLMAKTIR

ULUS OLMAK TASADA VE KIVANÇTA BİR OLMAKTIR

ISPARTA 17.03.2019 08:57:00 0
ULUS OLMAK TASADA VE KIVANÇTA BİR OLMAKTIR
CHP eski İl Kadın Kolları Başkanı Şaziye Oğuz, 18 Mart Çanakkale Destanı'nın 104.yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Oğuz'un mesajı şöyle; "Bundan 104 yıl önce  Çanakkale’de altın harflerle yazılmış dünyanın en güçlü donanmalarına ve ordularına karşı tüm ulusumuz genç yaşlı, kadın çocuk demeden eşsiz bir direniş göstermiştir.  On binlerce şehidin kanıyla yazılan bu destan, sadece kendi tarihimize değil, dünya tarihine de yön vermiştir. 
 
Çanakkale, mazlumun, zalime direnişinin sembolü olmuştur.
Bağımsızlık aşkıyla, Çanakkale geçilmez diye haykıranlar, büyük bir ruhla cepheye koşanlar, bağımsızlık savaşının da temellerini atmıştır. 
 
Bu zaferin en büyük mimarı, liderlik yeteneği ve dehasıyla tarih sahnesinde ön plana çıkan, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’tür.  
 
Uğruna büyük bedeller ödenerek kazanılan yurt toprakları, bizlere şehitlerin ve gazilerin emanetidir.
 
Bize düşen en büyük görev, birlik ve beraberlik içerisinde, bize armağan edilen laik ve demokratik Cumhuriyet’i aynı ruh ve anlayışla korumak, sahip çıkmaktır.
 
Ulusumuz, şehitlerimizin fedakarlıklarını hiçbir zaman unutmayacaktır. Yurt sevgimizin, bağımsızlık ve özgürlüğümüzün ölümsüzleşen simgeleri olan şehitlerimiz her zaman gönlümüzde yaşayacaktır.
 
Bu duygu ve düşüncelerle, Çanakkale Zaferi’nin ve Şehitler Günü’nün 104. yıl dönümünde Ulu Önderimiz MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’e, kahraman silah arkadaşlarına,Milleti ve Vatanı için canlarını seve seve feda eden şehitlerimize, gazilerimize sonsuz minnet ve şükranlarımı sunarım."

Anahtar Kelimeler: olmaktır kıvançta tasada olmak ulus
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °