Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Ucuz konutta ben de bir sürpriz yapabilirim

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, TOKİ’nin Isparta’ya yapacağı projeyle birlikte yanındaki arsaların belediyeye tahsis edilmesi durumunda dar gelirliler ve emekliler için ucuz konut projesi yapmak istediklerini belirtti.

ISPARTA 27.05.2016 05:35:00 0
Ucuz konutta ben de bir sürpriz yapabilirim
Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Aliköy mevkiinde dar gelirliler ve emekliler için yapılacak ucuz konut projesine katkı sağlayarak ISBAŞ’ın orada bulunan maden arazisini bedelsiz olarak TOKİ’ye devretme kararı almıştı.  Türkiye Emekliler Derneği Isparta Şube Başkanı Abdülkadir Ersal ve yönetim kurulu üyeleri  dün Günaydın’ı makamında ziyaret ederek, bu davranışından dolayı kendisine teşekkür ederek, bir plaket takdim ettiler. Günaydın’da bu buluşmada ucuz konutla ilgili yeni bir müjdeyi Isparta’yla paylaştı.
DERNEĞİMİZİN FAHRİ BAŞKANISINIZ
Başkan Günaydın’ın dernek üyesi ve derneğin fahri başkanı olduğunu dile getiren Türkiye Emekliler Derneği Isparta Şube Başkanı Abdülkadir Ersal, “Bugüne kadar derneğimize çok büyük hizmetler yaptınız. Geçtiğimiz ay TOKİ ile olan çalışmamızdan dolayı o alanda olan belediye arsasını bedelsiz olarak TOKİ’ye tahsis ettiniz. Bu konuda yardımcı olduğunuz için şahsım derneğim ve emekliler adına size teşekkür ediyorum” dedi.
Isparta’da ev fiyatlarının ve kiraların pahalılığından yakınan Ersal, bu sorunun çözüme kavuşturulması gerektiğine vurgu yaptı. Ersal,  şunları söyledi: “Evler Isparta’da 300-400 bin lira gibi fahiş fiyatla satılıyor. En düşük kira 400-500 lira. Emekli bu anlamda zor durumda. çünkü emekliyi çıkartıyorlar, öğrenci alıyorlar. Öğrenciye bir evi 1000 TL’ye kira veriyorlar. Bu yüzden emeklimizin sıkıntısı çok büyük sorun. Isparta’nın şehrimi, belediye başkanı olarak bu konuyu düşünüyorsunuzdur ama bir türlü bunu çözemedik.  Bunun çözümü için TOKİ ile bir çalışmamız var. sizde bu konuda yardımcı oldunuz.
BU KADAR EVSİZ EMEKLİNİN OLDUĞUNU BİZ DE BİLMİYORDUK
En kısa sürede sayın vekilimizle de mesai yapılıp altyapı konusunda bir an önce ne yapılacaksa yapılırsa, bir an önce evler başlarsa dar gelirli, emeklimiz, şehit yakınları ve gaziler orada ev sahibi olursa biz memnun oluruz. Şuanda bize 15 bine yakın emekliden ev talebi var. Bizde bu kadar insanın evinin olmadığını bilmiyorduk. Biz bu işin lokomotifiyiz. Bu işin parasal yönü bizi ilgilendirmiyor. Biz sadece ne kadar emeklinin ev sahibi olması gerektiğinin tespiti için lokomotif görevi görüyoruz. Isparta’nın sorunlarını çözecek merci sizsiniz, ayrıca vekillerimiz var. yeni bir arazi açma imkanımız var mı? Isparta dar çevrede kaldı. Başka bir yer kalmadı. Siz daha önce ben de konut yapabilirim demiştiniz. Bu konuda düşünceniz var mı? “
EMEKLİLER İÇİN BİR BAHÇEYE İHTİYAÇ VAR
Öte yandan diğer taleplerini sıralayan Dernek Başkanı Ersal, “Türkiye’nin bazı illerinde örneğin Afyonkarahisar’da geçen gün açılışını yaptığımız belediyenin verdiği bir bahçe var. Emekliler orada gazetesini, kitabını okuyor, çayını içiyor. Antalya’da böyle bir yer var. Daha önce gazi ve şehit yakınlarına böyle bir yer verdiniz, mutlu olduk. Emekliler için de böyle bir yer düşünürseniz memnun oluruz.
RAMAZANDA İMKANI OLMAYAN EMEKLİLERE YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİZ
Emeklimizin bugüne kadar sıkıntıları vardı. Bu sıkıntıları gidermeye çalışıyoruz. Önümüzde Ramazan ayı var. Ramazan ayında bazı emeklilerimiz evine gıda alamıyor. Emekli maaşı aldıkları için hiçbir yerden yardım alamıyorlar. Bu konuda da siz reklam etmeden yardım ediyorsunuz. Bu konuda da Ramazan ayında bu emeklilerimize yardımcı olursanız seviniriz.
ÇANAKKALE İÇİN OTOBÜS İSTEDİLER
Her gelen emeklimiz Çanakkale’yi görmek istiyor. Bu konularda bize yardımcı oluyorsunuz. Yılda bir kez Çanakkale’ye götürüyoruz. Önümüzdeki süreçte araç tahsisi için müracaat eder ve bizi kırmazsanız memnun oluruz” şeklinde konuştu.
GÜNAYDIN: 15 EMEKLİNİN EVSİZ OLMASI ÜZÜCÜ BİR OLAY
Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın da TOKİ projesine destek olacaklarını ifade ederek, Isparta Belediyesi’nin siyasetin ötesinde çalışan bir kurum olduğunu dile getirdi. Günaydın, “Biz siyaset için hizmet yapmıyoruz. Tüm insanlara hizmet için çalışıyoruz. TOKİ için ben de o kadar rakam olduğunu tahmin etmiyordum. 15 bin emeklinin evi olmadığını söylediniz. Bu hakikaten üzücü bir olay. Emekli olmuş ama bir eve sahip olamamış. Bu üzüntülü olay. İyi ki bu arsayı vermişiz. O arsanın verildiğine şimdi daha çok mutlu oldum. İnşallah yardım edeceğiz. O mevkiinde çok ciddi altyapı sorunu var. Ama ne olursa olsun o altyapı sorunun hakkından geleceğiz. Orada kot meselesi var. Belki kademe belki pompa sistemi koyacağız ve oradaki sorunu çözeceğiz. Sırf emekliler için bunu yapacağız” dedi.
BİR SÜRPRİZ DE BEN YAPMAK İSTİYORUM
Isparta’da ciddi şekilde arsa sıkıntısı yaşandığına işaret eden Günaydın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Vekillerimizle 2 aydır toplantı yapamadık. 4 vekilimizle birlikte ben hatta valimiz de katılacak herhalde bir toplantı yapacağız. o toplantıda önemli bir madde daha var. Emeklilere yardım mı ettiniz, ettiniz. Geçmişte biz 18 ay gibi kısa bir sürede 1750 tane evi yapıp teslim etmiştik. O zaman ne TOKİ vardı ne da başka bir büyük şirket. O 1750 evi 18 ayda sorunları çözerek tapularını vermiştik. O yönde altyapımız kuvvetli. Arazi bulursam başta emekliler olmak üzere Ispartalılara bir sürpriz de ben yapabilir miyim diye aklımdan geçiyor. Bunu o toplantıda söyleyecektim. Orada geri kalan araziler varsa onu da Isparta için alıp, maliyetini aşağı çekip bir sürpriz yapabilirim Ispartalı ’ya. Ama bunu hiçbir siyasi ortama sokmamak lazım. Biz TOKİ’yiz sen ne yapıyorsun şeklinde bir ortam doğmamalı. Son dönemde Sayın Bilgiç buna yatkınlar. Biraz daha siyasi olgunluklar ortaya çıktı. Bu olgunluklar çerçevesinde bir sürpriz de ben yapmak istiyorum. Bunu yapabilecek kadro, güç ve bilgi bizde var.  
ISPARTA’DA ARSA SIKINTISI VAR
Ama Isparta’da arsa sıkıntımız var. Isparta bu konuda çok şanssız. Örneğin Adana’da 20-30-50 bin dönüm araziyi hazineden alıp yapabiliyorlar. Gaziantep de bunu yapabiliyor. 100 bin konuluk bir yer benim elimde olsa inci gibi döşerim, en güzel mimarilerle Türkiye’nin hayranlığını ortaya koyarım. Fakat arsa sıkıntımız var.
NİYET OLMADAN PROJELER ORTAYA ÇIKMAZ
Milletvekilimize birinci toplantıda ilk bunu söyleyeceğim. Yanındaki arazileri derhal belediyeye tahsis edin ben de destekleyeyim konutları yapalım. Benim de kafamda projeler var. Niyet var. Niyet olmadan projeler ortaya çıkmaz. Bu kanattan girersek konut sorununu Isparta’da bu şekilde çözebiliriz. TOKİ’de yapılsa bizim desteğimiz olacak. Altyapı bizim işimiz. Onu çözeceğiz. Arıtma tesisine göre orası şüpheli. Bugün yarın oradaki kot farkını tekrar ölçtüreceğim.
DİĞER TALEPLERE DESTEK SÖZÜ
Çanakkale’ye gitmek istiyorsanız her zaman göndeririz.  Bir bahçe istiyorsunuz. Son dönemde tahsis olayı kalktı, ihale yöntemi oluşuyor. Dernekler, vakıflar bize yer diyorlar. Maalesef veremiyoruz. Müfettişler bizim başucumuzda bekliyor. Bir yer olduğu zaman ihaleye girerek alabilirsiniz.”
Ziyaretin sonunda Ersal, teşekkür plaketini Başkan Günaydın’a takdim etti. 

Anahtar Kelimeler:
Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °