Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

TYP kapsamında belediyeler ile kamu kurumlarına 600 işçi alınacak

TYP kapsamında belediyeler ile kamu kurumlarına 600 işçi alınacak

ISPARTA 17.12.2018 07:00:00 0
TYP kapsamında belediyeler ile kamu kurumlarına 600 işçi alınacak
İŞKUR İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada Toplum Yararına Programı kapsamında ilçe belediyeleri ile kamu kurumlarında 6 ay süreyle geçici çalıştırılmak üzere 600 kişi alınacak. Başvurular 17-21 Aralık tarihleri arasında İŞKUR’a yapılabilecek.
 
İŞKUR, Toplum Yararına Programı kapsamında Isparta’daki ilçe belediyeleri ile kamu kurumlarında geçici çalıştırılmak suretiyle 600 kişi istihdam edecek. Konuyla ilgili yapılan yazılı açıklama şöyle; “İl Müdürlüğümüz ile Kamu Kurum ve Kuruluşları işbirliğinde 6 ay süreyle 600 kişilik ekli listede belirtilen yerlerde Toplum Yararına Program düzenlenecektir. Programa katılmak isteyen kişilerin Isparta Çalışma ve  İş Kurumu  İl Müdürlüğüne 17 Aralık  2018 – 21 Aralık  2018 tarihleri arasında bizzat gelerek veya www.iskur.gov.tr internet adresi üzerinden  başvuru yapmaları gerekmektedir.
TOPLUM YARARINA PROGRAM KATILIM ŞARTLARI
a-            Kuruma kayıtlı işsiz olmak; TYP’ye başvurduğu tarihte kişinin Kuruma kayıtlı olmasını ve SGK sistemi üzerinden yapılacak sorgulamasında, çalışıyor kaydının olmamasını ifade eder. (5510 sayılı Kanunun 4. Maddesinde b fıkrasının 4. bendindeki tarımsal faaliyette bulunanlar ile aynı Kanundaki EK-5 tarım veya orman işlerinde hizmet akdiyle süreksiz olarak çalışanların sigortalılığı kapsamında olan kişilerin, SGK girişi yapıldığında sigortaları SGK tarafından kesildiğinden TYP’ye başvuru yapmalarında ve programa katılmalarında herhangi bir engel bulunmamaktadır.) Kuruma kayıtlı olduğu hâlde TYP düzenlenen alanda ve konuda çalışma izni belgesi olmayan yabancılar ile iş akdi askıda olan mevsimlik işçiler TYP’ye katılamazlar.
b-           18 yaşını tamamlamış olmak; TYP’ye başvurduğu tarihte kişinin 18 yaşını tamamlayarak 19 yaşından gün almış olmasını ifade eder.
c-            Emekli ve malul aylığı almamak; TYP’ye başvurduğu tarihte kişinin SGK sistemi üzerinden yapılacak sorgulamasında emekli ve malul aylığı almamasını ifade eder. İş göremezlik ödeneği alanlar TYP’ye katılabilir.
d-           Öğrenci olmamak (açık lise, açık öğretim öğrencileri hariç); TYP’den yararlanılmaya başlanan gün itibarıyla kişinin açık öğretim dışında herhangi bir resmi ya da özel eğitim kurumunda öğrenci olmamasını ifade eder. Uzaktan eğitim alanlar TYP’ye katılamaz.
e-           Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine (ADNKS) göre aynı adreste oturanların, programa başvuru yapılan tarih dikkate alınarak ulaşılabilen en yakın döneme ait gelir getirici bir işte çalışma sonucu elde ettikleri toplam kazançlarının asgari ücret tespit komisyonu tarafından belirlenen net asgari ücretin üç katını aşması halinde söz konusu adreste oturan kişiler TYP’ye katılamaz. Yurtlar ve sığınma evleri, vb. toplu yaşam alanlarında ikamet edenler için bu şart aranmaz.
f-            Başvuru başlangıç tarihi aynı olan TYP’lere; ADNKS’de aynı adreste ikamet eden kişilerin seçim yöntemleri sonrası oluşan listelerde isimlerinin olması halinde başvuranlardan Kuruma kayıt tarihi daha eski olana öncelik tanınır. Kurum kayıt tarihlerinin aynı olması halinde ise başvuranlardan yaşı büyük olan söz konusu TYP’ye katılır.
İŞTE 600 KİŞİNİN KURUMLARA DAĞILIMI
Atabey Belediyesi 15, Eğirdir Belediyesi 7, Gelendost Belediyesi 13, Gönen Belediyesi 13, Keçiborlu Belediyesi 15, Senirkent Belediyesi 6, Sütçüler Belediyesi 15, Şarkikaraağaç Belediyesi 16, Uluborlu Belediyesi 12, Yalvaç Belediyesi 10, Yenişarbademli Belediyesi 5, Büyükkabaca Belediyesi 10, Çarıksaray Belediyesi 10, Çiçekpınar Belediyesi 10, Senir Belediyesi 10, Güneykent Belediyesi 10, Kuleönü belediyesi 8, Sav Belediyesi 5, Sarıidris Belediyesi 5, Hüyüklü Belediyesi 5, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü 22, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi 25, Gençlik Spor İl Müdürlüğü 15, Kara Havacılık Komutanlığı 15, Eğirdir Su Ürünleri 10, Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enst. 10, Isparta İl Özel İdaresi 240, Eğirdir Köylere Hizmet Götürme Birliği 13, Şarkikaraağaç Köylere Hizmet Götürme Birliği 10, Aksu Köylere Hizmet Götürme Birliği 5, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü 20, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü 5, Isparta İl Müftülüğü 10 olmak üzere toplam 600 kişi alınacak.

Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °