Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

TYP Hakkında Tüm Merak Ettikleriniz İŞKUR TYP kapsamında personel alacak; O Takvim Açıklandı

TYP Hakkında Tüm Merak Ettikleriniz İŞKUR TYP kapsamında personel alacak; O Takvim Açıklandı

ISPARTA 28.06.2020 12:38:00 0
TYP Hakkında 
Tüm Merak
Ettikleriniz 
İŞKUR TYP kapsamında personel alacak; 
O Takvim
Açıklandı
Türkiye genelinde milyonlarca vatandaşın merakla beklediği 2020 İŞKUR TYP personel alımı ile ilgili başvuru ve uygulama takvimi ilanı yayımlandı.
 
2020 İŞKUR TYP personel alımı ilanına başvuru yapacak adaylarda aranan başvuru şartları da açıklandı.
2019 – 2020 eğitim öğretim yılının sona ermesinin ardından okullarda çalışan on binlerce TYP personel işsiz kaldı. İşsiz kalan ve yen yılda TYP ilanı bekleyen adaylar 2020 yılı TYP personel alımı ilanının ne zaman geleceğini araştırıyor.
 
İŞKUR tarafından düzenlenen bir kurs veya programdan (girişimcilik eğitim programı ve çalışanların meslek eğitimi hariç) yararlanmış olan işsiz 6 ay geçmeden TYP'ye başvuramaz. İşte son dakika haber ve detaylar...
 
TYP personel alımı ilanlarına başvuru yapacak adaylarda aranan başvuru şartları da açıklandı. 2020 İŞKUR TYP personel alımı ilanına başvuru yapacak adaylarına hangi tarihler arasında başvuru yapacakları da aktarıldı. Temizlik, çevre düzenleme ve güvenlik görevlisi kadrolarına yapılacak TYP personel alımlarında adaylar okullarda istihdam edilecek.
OKULLARA ALIM OLACAK
TYP personel alımlarında adaylar okullarda istihdam edilecek.
İLAN NE ZAMAN GELECEK?
Okullara yapılan TYP personel alımları, her yıl okullar açılmadan hemen önce gerçekleştiriliyor. 2020-2021 eğitim öğretim yılı için TYP personel alımlarının Ağustos ayının son günlerinde ya da Eylül ayının ilk günlerinde yapılması bekleniyor
BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?
TYP personel alımında başvuru genel koşulları şu şekilde:
Kuruma kayıtlı işsiz olmak,
18 yaşını tamamlamış olmak,
Emekli ve malul aylığı almıyor olmak,
Öğrenci olmamak (açıköğretim ve açık lise öğrencileri harç),
Öte yandan TYP personel alımında adaylar ikamet ettikleri şehre yapılan personel alımlarına başvuru yapabilir.
TYP NEDİR?
Kamu kurum ve kuruluşları bünyesine 6 ve 9 aylık geçici olarak çalıştırmak üzere yapılan işçi alımıdır. İşçiler kamu kurumları bünyesinde istihdam edilir ve işçilere asgari ücret verilir. Ancak işçiler, 6 ya da 9 aylık iş sözleşmesinin sona ermesinin ardından işsiz kalır.
TYP UYGULAMA
SÜRESİ KAÇ AYDIR?
TYP uygulama süresi, her bir program için en fazla 9 aydır. 27.09.2017'de, 01.01.2018'den itibaren başlangıçta sözleşmede belirlenen TYP süresinin sonradan uzatılamayacağına dair hüküm getirilmiştir.
TYP'DE HAFTALIK
ÇALIŞMA SÜRESİ NE KADARDIR?
TYP'de haftalık çalışma süresi kırk beş saattir.
KİMLER TYP'DEN
YARARLANAMAZ?
İŞKUR tarafından düzenlenen bir kurs veya programdan (girişimcilik eğitim programı ve çalışanların meslek eğitim harç) yararlanmış olan işsiz 6 ay geçmeden TYP'ye başvuramaz. Mazeretsiz olarak TYP'den ayrılanlar veya kendi kusuru nedeniyle ilişiği kesilenler, son yararlanma tarih üzerinden 24 ay geçmedikçe yeni bir TYP'ye başvuramaz. Yararlandığı TYP bittikten sonra Kurum tarafından teklif edilen niteliklerine uygun en az üç iş teklifini mazeretsiz olarak kabul etmeyenler, son yararlanma tarih üzerinden 24 ay geçmedikçe yen bir TYP'ye başvuramaz. Herhangi bir kurs ya da programa katılmama yönünde yaptırım uygulanan kursiyer veya katılımcı yaptırım süresince TYP'den de yararlanamaz. Devam ettiği bir TYP ile mazeretli ya da mazeretsiz ilişiği kesilen katılımcı aynı TYP'ye tekrar katılamaz.
TYP'DEN İKİNCİ KEZ
YARARLANILABİLİR Mİ?
TYP'den programa başlandığı tarihten itibaren bir sene içinde en fazla 9 ay süreyle yararlanma imkânı bulunmaktadır. Ancak, 9 ay bittikten sonra 3 ay bekleyerek yen bir programdan faydalanılabilmektedir. Bir katılımcı 27.09.2017 tarihinden itibaren TYP'den en fazla 24 ay yararlanabilir.
TYP'DE İZİN SÜRESİ VE
DEVAMSIZLIK HAKKI NE KADARDIR?
Katılımcıların TYP'ye devamı zorunludur. Ancak katılımcılar, yüklenici ve Kuruma bilgi vermek ve Kurum ve yükleniciden onay almak şartıyla TYP süresince 14 gün ücretsiz izin kullanabilmektedirler. Ücretsiz izin kullanılan dönemde katılımcıya herhangi bir ücret ödenmez.
YÜKLENİCİ SORUMLULUKLARI
Katılım şartları ve diğer tüm şartlara ilişkin bilgi ve belge kontrolünden yüklenicinin sorumlu olduğuna ve yüklenicinin bu sorumluluğunu yerine getirmemesinden dolayı oluşabilecek her türlü fazla veya yersiz ödemenin yükleniciden yasal faizi ile birlikte tahsil edileceğine dair hüküm getirilmiştir. Yüklenicinin katılımcılar için vergi ve sosyal güvenliğe ilişkin ödemeler ilgili kurumlara yapmaması durumunda yükleniciye süreli ihtarda bulunulacağına, verilen süre içerisinde ilgili ödemelerin yapılmaması durumunda yüklenici kurum ile düzenlenen tüm TYP'lerin sonlandırılarak yüklenici ile otuz altı ay süreyle bu yönetmelik kapsamında kurs ve programlar düzenlenmeyeceğine ilişkin hüküm getirilmiştir. TYP'lerde yüklenici kuruma yapılan ödemelerden yüklenici kurum gerekli ödemeler yaptıktan sonra fazla tutar kalması halinde, söz konusu tutarın Kuruma iade edilmesi gerektiğine dair hüküm getirilmiştir.
 

Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °
Pazartesi 20.4 ° / 7.1 °