Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Türkiye’yi tarımsal eğitimle ileriyi taşımalıyız

Türkiye’yi tarımsal eğitimle ileriyi taşımalıyız

ISPARTA 12.01.2017 07:20:00 0
Türkiye’yi tarımsal eğitimle ileriyi taşımalıyız
Tarım Eğitiminin 171. Yılı, Süleyman Demirel Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından düzenlenen bir programla kutlandı. Programda konuşan Isparta Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk Türkiye’nin coğrafi koşulları, iklim yapısı, elverişli toprakları ile eşsiz bir ülke olduğunu belirterek  “Ülkemizi, tarımsal eğitim ile daha ileriye taşımayı hedefliyoruz” dedi.
Tarım Eğitiminin 171. Yılı, Süleyman Demirel Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından düzenlenen bir programla kutlandı.
Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğin açılış konuşmasını yapan Ziraat Fakültesi Öğrenci Temsilcisi Kaan Yalçın, SDÜ’nün öğrencilerinin bilgi birikimini artırıp donanım sahibi bireyler olarak hayata atılmaları adına yürütülen çalışmalara destek verdiğini belirterek Üniversite yönetimi ve fakülte hocalarına teşekkür etti.
Isparta Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk ise Türkiye’nin coğrafi koşulları, iklim yapısı, elverişli toprakları ile eşsiz bir ülke olduğunu belirterek  “Ülkemizi, tarımsal eğitim ile daha ileriye taşımayı hedefliyoruz. Bu konuda başarıyı yakalamak, tarım bilimcilerin, tarım kuruluşlarının ve üreticilerin birlikte hareket etmesi ile mümkün olacak.” diye konuştu.
Isparta Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı adına bir konuşma yapan Ziraat Mühendisi Mehmet Kobuk da sürdürülebilirliğin bilimsel tarımla mümkün olacağının altını çizerek eğitim sistemimizde pratiğe dönük tatbikat oranı yüksek tarım ve sanayi iş birliğiyle çalışmalar yürütülmesinin faydaları hakkında bilgi verdi.
İlimizin tarım alanları ve potansiyelini değerlendiren Isparta İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Tuğrul, öğrencilere iyi düzeyde yabancı dil bilmeleri ve vizyon edinerek kendilerini geliştirmelerini konusunda tavsiyelerde bulundu.
Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mevlüt Türk, ziraat mühendisliğinin önemini vurguladığı konuşmasında mesleğin hak ettiği yeri kazanabilmesi için alt yapının sağlanarak gerekli çalışmaların yapılmasının önemli olduğuna dikkat çekti.
Tören kapsamında 2016 yılı içerisinde “Profesörlük” unvanını alan akademisyenlere akademik yükselme binişleri giydirildi. Isparta tarımına emek veren meslekte 25. Yılını dolduran SDÜ öğretim üyeleri ve ziraat mühendislerine plaketleri takdim edildi. Programda gerçekleştirilen “Özel Ödül”, “Özel Firma”, “Ar- Ge Proje Plaket Töreni”nin ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğüne bağlı Ankara Türk Dünyası Müzik Topluluğu sahne aldı.

Anahtar Kelimeler:
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °