Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Türkiye’nin en büyük yol projelerinden birisi

Türkiye’nin en büyük yol projelerinden birisi

ISPARTA 17.01.2018 07:55:00 0
Türkiye’nin en büyük yol projelerinden birisi
Resmi Gazete’de yayımlanan 2018 Yılı Yatırım Programı ekinde İlimizin merakla beklediği Isparta-Burdur Dostluk Yolu ile Isparta-Antalya arasındaki Dereboğazı yolu için önemli gelişmeler yer aldı. 14 kilometrelik Dostluk Yolu 2018 yatırım programına alınırken, Dereboğazı yolunda yapılması planlanan Çift Tüp Tünel’e de yatırım programında yer verildi.
Isparta-Burdur Dostluk yolu ile Isparta Antalya arasındaki Dereboğazı yolunun duble olması konusunda önemli gelişmeler yaşandı. 15 Ocak Pazartesi günü Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlanan 2018 yılı yatırım programı ekinde Dostluk yolu yatırım programına alınırken, etap etap devam eden Dereboğazı yolunda yapılması planlanan Çift Tüp Tünel’e de yatırım programında yer verildi. Yollarla ilgili son dakika gelişmeleri ise İl Koordinasyon Kurulu Toplantısında Karayolları 13. Bölge Müdürü Arif Çobanoğlu verdi.
DOSTLUK YOLU 2018-2021
Resmi Gazete’de yayımlanan 2018 Yatırım Programı ekinde Isparta-Burdur Dostluk yolu 14 kilometre olarak belirtildi. Yolun başlangıç ve bitiş yılları ise 2018-2021 olarak bildirildi. Konuyla ilgili bilgi veren Karayolları 13. Bölge Müdürü Arif Çobanoğlu, “Dostluk yolu 2018 yılı yatırım programına alındı ve Resmi Gazete’de yayımlandı. Ödenek miktarları belirlenecek. Büyük ihtimalle 2018 yılı içerisinde ihalesini yaparak, yapımına başlamayı planlıyoruz. 2018 yılında yüzde 10 ödeneğinin karşılanması lazım. Bunu belirleyecekler. Bundan sonra ihaleyi yapacağız ve yapımına başlayacağız” şeklinde konuştu.
ÇİFT TÜPLÜ TÜNEL DE PROGRAMA ALINDI
Öte yandan yatırım programına giren diğer bir önemli yol ise etap etap çalışmaları devam eden Isparta-Antalya arasındaki Dereboğazı yolu oldu. Dereboğazı yolunda yapılması planlanan 5 bin 680 metrelik çift tüplü tünel de yatırım programında yer aldı. Dereboğazı yoluyla ilgili İl Koordinasyon Kurulu toplantısında bilgi veren Bölge Müdürü Çobanoğlu, Isparta tarafından 17 kilometre bölünmüş yolun tamamlandığını ifade ederek, “Ağlasun ayrımını 1 kilometre geçtik. Antalya tarafından 26 kilometrelik kesimin çalışmaları devam ediyor. 16’sı bitti. Kalan 10 kısmını bu sene bitireceğiz. Geriye 64 kilometrelik kesim kalıyor. Türkiye’nin en büyük yol projelerinden birisi. 23 bin 200 metre toplam 8 adet proje ve 3 bin 400 metre köprü ve viyadük yapılacak. Tahmini 2,8 katrilyonluk Türkiye’nin en büyük yol projelerinden birisi. Bunlar yatırım programlarında var. Sadece bazı yerlerde tünel ve viyadüklerimizdeki sondajlarımızda proje detaylarında ilave bilgiler gerekiyordu. Projelerimiz tamamlanmak üzere. Yatırım programında var. Yol 120 kilometre hıza göre projelendirilmiş. Türkiye’nin devlet standardı olup da otoyol standardı olan önemli bir proje. Detaylandırma ile çalışmalar devam ediyor. Yıl ortasına kadar detay projelerin bitirilip ihale sürecinin başlanacağını tahmin ediyoruz. Ama 3’te 1’i bitti” dedi.
 
 

Anahtar Kelimeler:
Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °