Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

TÜRK SÜSLEME SANATLARI VE GELENEKSEL EL SANATLARI SERGİSİ AÇILDI

TÜRK SÜSLEME SANATLARI VE GELENEKSEL EL SANATLARI SERGİSİ AÇILDI

ISPARTA 15.11.2018 05:58:00 0
TÜRK SÜSLEME SANATLARI VE GELENEKSEL EL SANATLARI SERGİSİ AÇILDI
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından, yaygın kültür eğitim faaliyetleri kapsamında Türk süsleme sanatları ve geleneksel el sanatlarımızı tanıtmak ve yaşatmak amacıyla 2018 yılı içindegerçekleştirilen,  Ebru, Tezhip ve Minyatür  kurslarını başarıyla bitirilen 40 kursiyerin yaptıkları  eserlerden oluşan geleneksel Türk süsleme sanatları  karma sergisi yapılan bir törenle açıldı. 
 
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Güzel Sanatlar Sergi Salonunda gerçekleştirilen serginin açılışı Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu, protokol üyeleri, vatandaşlar ve kursiyerlerin katılımı ile gerçekleştirdi.
 
Kursun açılmasında emeği geçen Türk süsleme sanatları ve geleneksel el sanatlarımızı kursiyerlere öğreten usta öğreticilere teşekkür belgeleri Vali Ömer Seymenoğlutarafından  verildi.
 
Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu ve beraberindeki heyet ardından 40 kursiyer tarafından yapılan 96 eseri tek tek gezerek, kurs öğretmenleri ve kursiyerlerden yaptıkları çalışmalar ile ilgili bilgi aldı.
 
Böyle bir serginin Isparta’da açılmasından dolayı İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkilerine teşekkür eden Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu, “Sergimizi gezdik hepsi bir birinden güzel sanat eserleri olmuş. Zaten örfümüzle geleneklerimizle geçmişimizden bu güne kadar yaşadıklarımızı,  hikayelerimizi bu tür sanat eserleri ile geleceğe taşıyoruz. Buradaki Usta öğreticilerimizde bilgi ve becerileri ile yaklaşık 40 kursiyerimize katkı sunmuşlar, sergimizde Minyatür, Tezhip ve Ebru sanat eserlerini görüyoruz. Bütün eserler bir birinden  güzel,  ben kendilerini tekrar tebrik ediyorum. Bundan sonra da bu tür çalışmalarda her zaman yanlarında olarak destek vermeye devam edeceğiz” dedi. 
 
Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Güzel Sanatlar Sergi Salonunda açılan, Türk süsleme sanatları ve geleneksel el sanatları sergisini vatandaşlar 24 Kasım tarihine kadar gezebilecekler.
 

Perşembe 16.6 ° / 6 °
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °