Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Türk Sağlık – Sen Isparta Şubesi’nden; Tepki Eylemi

Türk Sağlık – Sen Isparta Şubesi’nden; Tepki Eylemi

ISPARTA 4.12.2021 17:30:00 0
Türk Sağlık – Sen Isparta Şubesi’nden; 
Tepki
Eylemi
Türk Sağlık – Sen, hekimlere yapılması planlanan zamların tüm sağlık çalışanlarına uygulanması talebiyle Isparta’da eylem yaptı. Söz konusu eylemde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan bir an önce yanlıştan dönülmesi için çağrıda bulunuldu.
 
Dün saat 17.00’de Isparta Sağlık İl Müdürlüğü önünde toplanan, Türkiye Kamu – Sen'e bağlı Türk Sağlık Sen üyesi sağlık çalışanları, basın açıklaması yaparak, hekimlere yapılacak zam uygulamasının tüm sağlık çalışanlarını kapsamasını istedi.
YILMAZ EYLEME DESTEK VERDİ
Yaklaşık 50 sağlık çalışanı, İl Sağlık Müdürlüğü önünde toplanarak, TBMM Genel Kurulu'nda önceki akşam kabul edilen düzenlemenin sadece hekimleri kapsamasına tepki gösterdi. 'Zam hepimizin hakkı' yazılı dövizler taşıyan gruba, Türkiye Kamu – Sen İl Temsilcisi Süleyman Hilmi Yılmaz da destek verdi.
ÇİÇEN; “PAZARTESİ GÜNÜ DE TAM GÜN İŞ
BIRAKMA EYLEMİ KARARINI UYGULAYACAĞIZ”
Söz konusu eylemde bir konuşma yapan Türk Sağlık – Sen Isparta Şubesi Başkanı Hayrettin Çiçen şunları söyledi; “Değerli sağlık çalışanlarımız, bu mücadeleye üye olarak destek veren arkadaşlarım, Kamu-Sen İl Temsilcim, Kamu-Sen’e bağlı Sendikalarımızın Şube Başkanları ve Yönetim kurulu üyeleri, basınımızın güzide temsilcileri… Türk Sağlık Sen Genel Merkezimizin Türkiye genelinde almış olduğu karar gereği, bu gün yurt genelinde mesailere 1 saat geç gittik. Pazartesi günü de tam gün iş bırakma eylemi kararını uygulayacağız. Buna benzeyen, planda olan birçok eylemi zamanı geldiğinde uygulamaktan geri durmayacağız. Tüm çalışanlar için, özellikle de sağlık çalışanlarımız için gücümüzün yettiğince mücadele edeceğiz.
“EKONOMİK SIKINTININ GÖRMEZDEN
GELİNMESİ KABUL EDİLEMEZ”
Biz, ‘kazananların, muhakkak mücadele edenler’ olduğu kuralına inanmış bir ekibiz. Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca Mecliste yaptığı açıklamada pratisyen hekimlere 2 bin 500, uzman hekimlere 5 bin TL’lik bir ücret artışı yapacaklarını ifade etmesinin ardından, Türk Sağlık-Sen olarak tüm sağlık çalışanlarının ekonomik sıkıntı yaşadığını ve hepsinin ücretlerine zam yapılması gerektiğini ifade ettik. Sayın Bakanın açıklamasından birkaç saat sonra bir önerge ile söz konusu düzenleme Mecliste kabul edilmiştir. Böylesine süratle yapılan bir düzenleme ile sağlık çalışanlarını yok saymak, onların yaşadığı ekonomik sıkıntının görmezden gelinmesi, kayıplarının dikkate alınmaması kabul edilemezdir. Binbir güçlükle okuyan, ihtisaslarını tamamlayan ve vazifelerini aynı zorluklar içerisinde yapmakta olan doktorlarımızın maaşlarının komikliğini daha önce yapmış olduğumuz basın açıklamalarında ve saha çalışmalarında defaten dile getirdik. Doktorlarımızın emekliliklerinde alacakları maaşların azlığını hükümet kabul etmiş ve 1000 lira pratisyen hekim ve diş hekimlerine, 2000 lira uzman hekimlere özel bir yerde çalışmamaları kaydıyla emekliliklerine katkıda bulunulmuştur. Bu zaruret ebe, hemşire, sağlık memuru, sağlık teknisyeni, ATT, paramedik, tıbbi sekreter, veri hazırlama ve kontrol işletmeni, şoför, hizmetli velhasıl tüm sağlık hizmet çalışanlarını da ilgilendirmektedir. Hem çalışırken, hem emeklilik döneminde, huzurlu bir hayatı hepimiz hak etmekteyiz.
“ZAM, DOKTORLARIMIZ İÇİN DE GERİYE KALAN
TÜM SAĞLIK PERSONELİMİZ İÇİN DE GEREKLİDİR”
Bir gruba zam yapılması hususu, çalışma alanında vazife yapan diğer çalışanlarımızın huzurunu bozmakta, iş barışını olumsuz etkilemektedir. Pandemi sürecinde ve öncesinde ekip olarak fedakarane çalışan sağlık personeline zam yaptık, şu kadar ilave ödeme verdik diye yaygara yapılması, sahada çalışanları sıkıntıya sokmuş, halk nezdinde olumsuz imaj oluşturmuştur.
Sağlık hizmet kolunda vazife icra eden tüm çalışanlara adaletli bir ücret politikası uygulanmasının günü gelmiştir, geçmektedir. Tüm sağlık meslek mensuplarının ücretlerinde artış yapılmalıdır. Çünkü ekonomik olarak tüm çalışanların ciddi kayıpları vardır. Bu durum mutlaka düzeltilmeli; kayıplar telafi edilmelidir. Sağlık hizmetleri bir ekip işidir. Ekibin büyük bir bölümü görmezden gelinemez. Zam, doktorlarımız için de geriye kalan tüm sağlık personelimiz için de gereklidir. Türkiye Kamu-Sen olarak tüm kamu çalışanları için ek zam talep ettiğimiz ve bunu ısrarla vurguladığımız bir dönemde sağlık çalışanlarının arasında yapılacak bir ayrımı kabul etmemiz mümkün değildir. Ayrımcılık yapılarak, çalışma barışı bozularak bir yere varılamaz.
“SAĞLIK ÇALIŞANLARI AYRIM YAPILMASINI
KABUL ETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİLDİR”
Yapılması gereken tek şey, tüm sağlık çalışanları için geçerli, makul ve kapsayıcı bir artıştır. Sayın Bakan bunun hayata geçmesi için çaba sarf etmeli, tüm sağlık çalışanlarını sevindirecek bir müjde vermelidir. Türkiye Kamu-Sen olarak tüm kamu çalışanları için ek zam talep ettiğimiz ve bunu ısrarla vurguladığımız bir dönemde sağlık çalışanlarının arasında yapılacak bir ayrımı kabul etmemiz mümkün değildir. Zam tüm sağlık çalışanları, sağlık kurum ve kuruluşlarında görev yapan tüm mesai arkadaşlarımız için yapılmalıdır. Aksini kabul etmemiz, onaylamamız mümkün değildir. Yapılması gereken tek şey, tüm sağlık çalışanları için geçerli, makul ve kapsayıcı bir artıştır.
TÜM SAĞLIK ÇALIŞANLARINA ZAM
YAPILMASI, HAKSIZLIĞIN SONLANDIRILMASI
Türkiye Kamu-Sen, Türk Sağlık-Sen olarak tüm platformlarda mücadelemizi sürdüreceğiz. Alanlara inmekten hiçbir zaman geri durmadık, durmayacağız. Sağlık çalışanlarının gür sesi olmaya devam edeceğiz.
Tüm sağlık çalışanlarına zam yapılması, haksızlığın sonlandırılması için Sağlık Bakanlığı’nda binlerce sağlık çalışanı ile haykırdık.  Bu gün tüm Türkiye’de büyük katılımlarla mesailerimize 1 saat geç başladık. Şu anda basın açıklamamızı yapıyoruz. Pazartesi günü de tüm Türkiye’de 1 gün iş bırakacağız. İlimizde bu eylemle ilişkili olarak, birlikteliğimizi ve gücümüzü göstermek için Şehir Hastanesi D blok idari birimler girişinde saat 8 te toplanıyoruz.
“YAPTIĞIMIZ TÜM EYLEMLERE DESTEK
VEREN ARKADAŞLARA TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Bizlere verilen vekaletin gereğini, yine sizlerin verdiği destekle yapacağız. Haksızlığa karşı mücadelemiz hiç durmadı, bundan sonra da durmayacak. Hep birlikte mücadele vereceğiz, hep birlikte kazanacağız. Yaptığımız tüm eylemlere destek veren arkadaşlara teşekkür ediyorum. Hassaten bu basın açıklamamıza katılan, katılamayıp bizleri gönülden destekleyen herkese, sesimizi duyuran basınımıza, eylemlerimizi güvenle yapmamızı sağlayan emniyet güçlerimize teşekkür eder saygılar sunarım. Ne mutlu Türk Sağlık Sen’liyim diyene… Ne mutlu Kamu-Sen’liyim diyene… Ne mutlu Türküm diyene…” dedi.
TÜRK SAĞLIK – SEN ISPARTA
ŞUBESİ EYLEMİNDEN GÖRÜNTÜLER;




 

Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °