Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Türk Sağlık – Sen Isparta Şubesi Başkanı Mümtaz Kamil Durak; Görevlerini Özveriyle Yerine Getiriyorlar

Türk Sağlık – Sen Isparta Şubesi Başkanı Mümtaz Kamil Durak; Görevlerini Özveriyle Yerine Getiriyorlar

ISPARTA 23.11.2020 14:21:00 0
Türk Sağlık – Sen Isparta Şubesi Başkanı Mümtaz Kamil Durak; 
Görevlerini 
Özveriyle Yerine 
Getiriyorlar

Türk Sağlık – Sen Isparta Şubesi Başkanı Mümtaz Kamil Durak, salgın yüzünden bugün ağız ve diş sağlığı hizmetlerinin zorlaştığını, bu hizmeti yürüten meslektaşlarının önemli bir kısmının fiylasyonda görevlendirildiğini belirterek; “Devletin verdiği görevle Millete hizmeti fedakârca sürdürmektedirler. Ben tüm Diş Hekimlerimizin Diş Hekimleri Gününü kutluyorum” dedi.

BAŞKAN DURAK’TAN KUTLAMA
Türk Sağlık – Sen Isparta Şubesi Başkanı Mümtaz Kamil Durak, 22 – 27 Kasım Ağız ve Diş Sağlığı Haftası münabesetiyle bir kutlama mesajı yayınladı. Başkan Durak mesajında; “Salgın süresince tüm sağlık çalışanlarının olduğu gibi diş hekimlerimiz, ağız ve diş sağlığı çalışanlarımız da adı tavandan olan ek ödeme başta olmak üzere yaşadıkları mağduriyetler nedeniyle tükenmişlerdir. Temel haklarda ve taleplerde iyileştirmelerin yapılmadığı, döner sermayelerin adeta sıfırlandığı, filyasyona giden çalışanların mesai saati, dinlenme gibi kavramlarının yok sayıldığı bir düzen vardır. Bu düzen mutlaka ama mutlaka değişmelidir. Sağlık çalışanlarının sabrı ve dermanı kalmamıştır.
3600 EK GÖSTERGE BİR AN
ÖNCE HAYATA GEÇMELİDİR

Bu nedenle; Ücret kayıpları telafi edilmeli, maaşlara zam şeklinde tek ödeme yapılmalıdır. Döner sermaye sistemi çalışan merkezli ve adaletli bir hale getirilmelidir. Covid-19 sağlık çalışanları için meslek hastalığı veya iş kazası olarak kabul edilerek hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının ailelerinin şehit yakınlarının faydalandığı düzenlemelerin kapsamına dâhil edilmeleri için gerekli çalışmalar yapılmalıdır. Kadrolu istihdam dışındaki tüm ucube modeller terk edilmeli, tüm çalışanlar kadrolu olmalıdır.
HER HASTANEYE BİR KREŞ
MUTLAKA YAPILMALIDIR

Sağlık kurum ve kuruluşlarında ehliyet ve liyakat hâkim kılınmalı; sadece devlete ve millete sadakat esas alınmalıdır. Sağlıkta şiddetini önüne geçilmesi için ağır yaptırımlar gelmelidir. Sağlık Bakanlığı artık bakışlarını çalışandan yana döndürmeli ve bu talepleri süratle hayata geçirmelidir. Alın terinin karşılığı verilmeli, özverili hizmet edenlerin yüzü güldürülmelidir.
DİŞ HEKİMLERİ GÜNÜ KUTLU OLSUN
Türk Sağlık-Sen olarak diş hekimlerimizin, Diş Klinik Yardımcısı, Diş Teknisyenleri ve teknikerleri başta olmak üzere Diş Hekimliği Fakültelerinde, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezlerinde, Ağız ve Diş Sağlığı Hastanelerinde ve hastanelerimizin diş kliniklerinde görevli tüm çalışanlarımızın sorunlarına çözüm bulunmasını istiyor ve onların haklı taleplerinin her platformda destekçisi olacağımızı bir kez daha ilan ediyoruz” dedi.

 


Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °
Pazartesi 20.4 ° / 7.1 °