Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Türk – İş İl Temsilcisi Osman Korkmaz; Tazminat Kırmızı Çizgimizdir

Türk – İş İl Temsilcisi Osman Korkmaz; Tazminat Kırmızı Çizgimizdir

ISPARTA 30.06.2020 06:29:00 0
Türk – İş İl Temsilcisi Osman Korkmaz;
Tazminat 
Kırmızı 
Çizgimizdir
Türk – İş Isparta İl Temsilcisi Osman Korkmaz, Kıdem tazminatı konusunda değişiklik istemediklerini belirterek; “Kıdem tazminatı Türkiye işçi sınıfının ve Türk – İş'in kırmızı çizgisidir. Bugün çalışanlar ve gelecekte çalışacaklar için kıdem tazminatının mevcut haliyle korunmasını istiyoruz" dedi.
 
TÜRK – İŞ’TEN EŞ
ZAMANLI AÇIKLAMA
Türk – İş yönetimi kıdem tazminatının gaspına dönük hazırlıklara karşı 81 ilde eş zamanlı olarak eylem yapacağını duyurmuştu. Bu kapsamda, 29 Haziran günü yani dün saat 11.00’de Türk – İş Isparta Şubesinde bir basın açıklaması yaptı.
“KIDEM TAZMİNATI MEVCUT
HALİYLE KALMALIDIR”
Türk – İş Isparta İl Temsilcisi ve Teksif Isparta Şube Başkanı Osman Korkmaz, kıdem tazminatı ile ilgili yapılması planlanan değişiklik hakkında yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Kıdem tazminatı Türkiye işçi sınıfının ve Türk –
İş'in kırmızı çizgisidir. Bugün çalışanlar ve gelecekte çalışacaklar için kıdem tazminatının mevcut haliyle korunmasını istiyoruz" dedi.
“FATURA YİNE İŞÇİYE
KESİLMEK İSTENİYOR”
Başkan Korkmaz, kıdem tazminatıyla ilgili değişiklik konusunda sosyal tarafların bir talebinin bulunmadığını belirterek, "Bu konuda sosyal taraflar arasında mutabakat da yoktur. Ekonomide mevcut sıkıntıların aşılmasının çözümü yine işçide aranıyor ve fatura işçiye kesiliyor. Kıdem tazminatı hakkımız masaya yatırılmak isteniyor. Daha esnek bir çalışma düzeni kabul ettirilmeye çalışılıyor. Bunların hiçbirini kabul etmiyoruz" dedi.
 
 

Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °