Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Türk Eğitim – Sen Isparta Şubesi Başkanı Ali Balaban; Okul Öncesi Öğretmenleri Bakıcı Değildir!

Türk Eğitim – Sen Isparta Şubesi Başkanı Ali Balaban; Okul Öncesi Öğretmenleri Bakıcı Değildir!

ISPARTA 21.11.2020 10:19:00 0
Türk Eğitim – Sen Isparta Şubesi Başkanı Ali Balaban; 
Okul Öncesi 
Öğretmenleri 
Bakıcı Değildir!
Kamu – Sen İl Temsilcisi ve Türk Eğitim – Sen Isparta Şubesi Başkanı Ali Balaban, Milli Eğitim Bakanlığının Okul Öncesi yüz yüze eğitimle ilgili verdiği karara tepki göstererek; “Bu kararla okul öncesi öğretmenleri bakıcı konumuna getiriyor” dedi.
 
Başkan Balaban, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi; “Milli Eğitim Bakanı Sayın Selçuk bugün yaptığı açıklamada “çalışan annelere” kolaylık olması amacıyla kreş ve okul öncesi kurumlarının açılacağını ifade etti. Okul öncesi eğitimi, eğitim sürecinin ayrılmaz bir parçasıdır, özel kreş ve gündüz bakımevleriyle bir tutmak doğru değildir.
 
Çalışan annelere kolaylık olsun gerekçesiyle anaokulları ve okul öncesi sınıflarımızı eğitime açmak demek, öğretmenlerimize “BAKICI” muamelesi yapan bir takım arazlı yaklaşımları olumlamak demektir.
Ayrıca bir diğer husus da; Yarım gün eğitim yapan okul öncesi sınıflarının açılmasının tam gün çalışan annelere kolaylık sağlama amacına hizmet etmeyeceğini de görmek gerekir.
 
Yine ayrıca; Eğer pedagojik gerekçelerle okul öncesi sınıflarımızı açıyorsak, aynı gerekçeler okuma safhasına geçmesi için birkaç haftaya daha ihtiyaçları olan 1. sınıflarımızı da yüz yüze eğitime almak için geçerli değil midir?
MEB’in konuyu yeniden değerlendireceğini umuyorum” dedi.
 
 

Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °