Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Türk Büro – Sen Isparta Şubesinde; Ahmet Aydemir’le Devam…

Türk Büro – Sen Isparta Şubesinde; Ahmet Aydemir’le Devam…

ISPARTA 20.11.2021 14:04:00 0
Türk Büro – Sen Isparta Şubesinde; 
Ahmet 
Aydemir’le
Devam…
Türk Büro – Sen Isparta Şubesi’nin olağan genel kurulu yapıldı. Mevcut Başkan Ahmet Aydemir’in tek aday olarak katıldığı kongrede Aydemir kullanılan oylarının tamamına yakınını alarak tekrar aynı göreve seçilerek güven tazeledi.
 
HABER: Yunus ÖZLER 
Türk Büro – Sen Isparta Şubesinin 6. Olağan Genel Kurul toplantısı bugün Öğretmenevi konferans salonunda gerçekleştirildi. Saat 10.30’da başlayan toplantıya; Türk Büro – Sen Genel Başkan Yardımcısı Bayram Ali Oymak, MHP İl Başkanvekili, Merkez İlçe Başkanı Osman Gülay, Türkiye Kamu – Sen İl Temsilcisi Ali Balaban ve Kamu - Sen'e bağlı sendikaların Şube Başkanı ve il temsilcileri, ilçe temsilcileri, delegeler ve üyeler katıldı.medya32.com
DİVAN BAŞKANLIĞI
TEŞEKKÜL ETTİRİLDİ
Kongrede ilk olarak Divan oluşturuldu. Buna göre; Divan Başkanlığına Türk Sağlık – Sen Isparta Şubesi Başkanı Mümtaz Kamil Durak, Türk Tarım Orman – Sen Isparta Şube Başkanı Süleyman Hilmi Yılmaz ve Tevfik Hadi Ayten oy birliği ile seçildiler. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan kongrenin açılış konuşmasını Şube Başkanı Ahmet Aydemir yaptı.
AYDEMİR, “KONGREMİZE HOŞGELDİNİZ”
Başkan Aydemir konuşmasında şunları söyledi; “Sayın Divan, Genel Başkan Yardımcım, MHP il Başkan vekilim, Merkez İlçe Başkanım, Türkav Şube Başkanım, Değerli Türkiye Kamu Sen İl Temsilcim, sendikalarımızın şube başkanları, il temsilcileri, yönetim kurulu üyeleri, geçmiş dönem şube başkanlarımız, Türk Büro Sen’in kıymetli delegeleri, değerli basın mensupları, kıymetli misafirler hepinizi şahsım ve sendikam adına saygı ve sevgi ile selamlıyorum. Değerli Mücadele arkadaşlarım. Türk Büro Sen Isparta Şubesinin 6. olağan genel kurulunu yapmak üzere toplanmış bulunuyoruz. Genel kurulumuza hoş geldiniz şeref verdiniz.
“VATAN SİZE MİNNETTAR…”
Öncelikle dün Şırnak Uludere bölgesinde şehit olan Astsb.Çvş. Cihan GEÇİT ve tüm şehitlerimiz ile sendikamızın kuruluşundan bugüne kadar görev yapmış bugün aramızda bulunmayan büyüklerimizden hayatını kaybedenlerle yaklaşık iki yıldır yaşamakta olduğumuz COVİD 19 salgınında iş kolumuza bağlı kurumlarda görev yaparken hayatını kaybeden Bayram ÇEVİKEL, Hasan ALATAŞ, Yusuf EROL ve Feride GÜRDAL’a Allah’tan rahmet diliyorum. Sendikamıza emeği geçmiş olup, emekli olanlara emekli oldukları tarihe kadar verdikleri destek ve emekleri için teşekkür ediyor, sağlıklı ve huzurlu bir emeklilik hayatı diliyorum. Büyük dava adamı, şair ve düşünce adamı Sezai KARAKOÇ’un “Her çağda şartlar ne kadar ağır ve umutsuz olursa olsun, inananlar için muhakkak bir Nuh’un gemisi vardır” dediği gibi bu çağda Türk memuru için Nuh’un gemisi, sığınacağı teke liman Türkiye Kamu Sen’dir, Türk Büro Sen’dir. Buradan 16 Kasım 2021 günü vefat eden büyük dava adamı ve şair Sezai KARAKOÇ’u da rahmet ve minnetle anıyorum.
“BİZİM İLKEMİZ ÖNCE ÜLKEMİZ”
Sendikamız “bizim ilkemiz önce ülkemiz” “Türkiye sevdamız, ekmek için kavgamız” diyerek tam 29 yıl önce yola çıkarak Türk memurunun hakkını hukukunu arama, koruma ve kollama görevini üstlenmiştir. Türk Büro Sen bu mücadeleyi kurulduğu günden bugüne kutsal bir mücadele olarak benimseyerek doğru, dürüst ve samimi olarak yapmış ve yapmaya devam edecektir.
Sendikamız ve mensupları, bu mücadelede, her türlü baskıya, tehdide, sürgüne göğüs germiş, kendisine sunulan teklifleri elinin tersi ile iterek, lekelenmeden tertemiz bugünlere ulaşmıştır. Sendikamız mücadelesinde milletimizin menfaatlerini her şeyin üstünde tutmuş, bayrak, vatan, ülke ve milletin bölünmez bütünlüğünü sendikal mücadelesinin merkezine alarak yeri geldiğinde yasal her türlü mücadeleyi yaparak bu değerlerine de sahip çıkmış ve çıkmaya devam edecektir.
“TÜRKİYE KAMU SEN BÜYÜK BİR
SEVDANIN, BÜYÜK BİR MÜCADELENİN ADIDIR”
Değerli mücadele arkadaşlarım; Sendikamıza bağlı kurumların hepsinin maalesef yıllardan beri çözülmeyen ayrı ayrı sorunları bulunmaktadır. Bu durum her geçen gün artarak devam etmektedir. Ancak bu sorunlardan en büyüğü ve bütün kurumlarımızı ilgilendiren kamuda hak edenin hak ettiği yere gelememesidir. Türkiye Kamu Sen’in ve Türk Büro Sen’in kurulduğu günden bugüne sendikal hareketinin merkezine aldığı ilkelerden biri de kamuda liyakatin oluşturularak hak edenin hak ettiği yere gelmesidir. Bu ilke doğrultusunda yıllardır yapılması gereken ne varsa yapılmakta olup, ancak halen kamuda liyakat sorunu çözüme kavuşturulmuş değildir.
Bu durum maalesef uzun zamandır memuru temsil eden yetkili sendikada da devam etmektedir. Bizlerin yıllardır birikmiş bulunan ve her geçen artan sorunlarının çözümü memuru temsil eden yetkili sendikanın Türkiye Kamu Sen ve buna bağlı sendikaların yetkili olmasından geçmektedir. Bugüne kadar sendikamız her yıl üyesini istikrarlı bir şekilde artırmış ve artırmaya devam etmektedir. Türk memurunun desteği ve Allah’ın izni ile en kısa zamanda yetkili sendikanın da Türkiye Kamu Sen ve bağlı sendikaları olacağına inancım tamdır ve bu çok yakındır değerli mücadele arkadaşlarım.
Ancak güçlü olmak sayı olarak fazla olmak değildir. Türkiye Kamu Sen bugün beş yüz bine yakın yürekli ve dik duruşlu üyesi ile daha güçlüdür. Çünkü gücünü memurun bizzat kendisinden almaktadır. Aldığı bu güçle yeri geldiğinde eylem kararı almasını bilen bir sendikadır. Türkiye Kamu Sen büyük bir sevdanın, büyük bir mücadelenin adıdır.
“HER ENGELİ AŞARAK
MÜCADELEMİZE DEVAM EDECEĞİZ”
Onun için değerli mücadele arkadaşlarım mücadelemize devam edeceğiz. Milli şairimiz Mehmet Akif ERSOY’un “Girmeden tefrika bir millete düşman giremez, toplu attıkça yürekler onu top söndüremez” dizelerinde belirttiği gibi önce tek yürek olacağız, yılmadan, yorulmadan önümüze konulan her engeli aşarak mücadelemize devam edeceğiz. Bu mücadeleyi yalnızca bugün burada yapılacak seçim sonucu sizlerin oylarını alacak olan yönetim kurulu ile değil hep birlikte vereceğiz. Buradaki her delege hatta bu sendikanın her üyesi aynı zamanda bir yönetim kurulu üyesidir. Onun için ehil olmayan ellerden yetkiyi almak için yılmadan, yorulmadan birlikte çalışacağız, kazanacağız, kazanacağız.
Yine Mehmet Akif ERSOY dizelerinde ne güzel söylemiş, adeta bizlere atfetmiş “Zulmü alkışlayamam, zalimi asla sevemem, gelenin keyfi için geçmişe kalkıp sövemem, çiğnerim, çiğnenirim, hakkı tutar kaldırırım” bizim mücadelemizde hak mücadelesidir. Birlikte çalışıp başaracağız ve hakkı tutup kaldıracağız.
Milli mücadelemizin lideri Mustafa Kemal ATATÜRK’ün veciz sözünde belirttiği gibi hiçbir şeye muhtaç değiliz, yalnız tek şeye ihtiyacımız var çalışkan olmaya, ama birlikte tek yürek bir çalışmaya ihtiyacımız var.
Kurulduğu günden bu yana hiçbir ilkesinden taviz vermeyen, kuruluşunda kendine ilke edindiği “benim ilkem, önce ülkem” anlayışından vazgeçmeden ötekileştirmeden, ayrıştırmadan ve Türk Bayrağı’ndan başka hiçbir bayrak altına sığınmadan herkesi kucaklayarak mücadelemize yeni dönemde de yılmadan yorulmadan devam edeceğiz. Allah yar ve yardımcımız olsun.
Bu vesile ile genel kurulumuzun, ülkemize, milletimize, Türkiye Kamu Sen’e, Türk Büro Sen’e ve Türk memur sendikacılığına hayırlı olmasını diler saygı ve selamlarımı sunarım.
NE MUTLU TÜRKİYE KAMU SEN’LİYİM DİYENE,
NE MUTLU TÜRK BÜRO SEN’LİYİM DİYENE,
NE MUTLU TÜRK’ÜM DİYENE” dedi.
OYMAK; “SEÇİLECEK BAŞKAN VE
YÖNETİMİNE BAŞARILAR DİLİYORUM”
Daha sonra kongrede Kamu – Sen İl Temsilcisi Ali Balaban ve Türk Büro – Sen Genel Başkan Yardımcısı Bayram Ali Oymak birer konuşma yaptılar. Genel Başkan Yardımcısı Oymak konuşmasında, sendikal haklardan bahsederek konuşmasının sonunda Ahmet Aydemir ve yönetimine şimdiye kadar yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ederek tekrar aday olması hasabiyle bundan sonraki çalışmalarında da başarılar diledi.medya32.com
İŞTE AHMET AYDEMİR’İN LİSTESİ
Kongrede son olarak seçimlere geçildi ve yapılan seçimler neticesinde; Ahmet Aydemir başkanlığındaki Türk Büro – Sen Isparta Şubesi Yönetim kadrosu şu isimlerden oluştu.
Yönetim Kurulu: İsmail Hakkı Dalak, Ali Galip Duru, Haluk Erdal, Ali Pamukçu, Hasan Baki Naltı, Mustafa Sağdıç.
Denetleme Kurulu: Şaban Helvacı, Mehmet Yeter, Hakkı Bozkurt, Fuat Baykut, Zafer Arı.
Disiplin Kurulu: Abbas Altınbağ, Ahmet Soylu, Aytaç Kara, Memduh Çevik, Ahmet Kılınç.
Üst Kurul Delegeleri: Hasan Başar, İsmail Hakkı Dalak, Ali Galip Duru, Haluk Erdal. 
İŞTE O KONGREDEN GÖRÜNTÜLER:




Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °